Woensdag 19 mei gaat Nederland weer wat meer open en krijgt ons sociale leven weer wat meer lucht. Onder andere mogen terrassen langer open en buitensporten in teamverband wordt weer mogelijk. Het bestuur van SVZW heeft het volgende besloten waarbij wij ons onder andere mede hebben laten informeren door NOC-NSF en de KNVB:

– De kantine blijft gesloten;

– Het buitenterras blijft gesloten;

Dat heeft er mee te maken dat wij een sportaccommodatie zijn waar wij alleen sporters mogen ontvangen en geen publiek bij aanwezig mag zijn. Sporters worden publiek zodra zij klaar zijn met sporten en dienen dan het sportpark te verlaten.

Niet getreurd, steun de plaatselijke horeca voor een bezoek aan hun terras.

– Kleedkamers, douches en de fitnessruimte blijven gesloten;

– Buiten sporten in teamverband is weer mogelijk;

Deze wijziging is alleen van toepassing voor senioren van 27 jaar en ouder. Deze groepsgrootte wordt per 19 mei uitgebreid van vier naar dertig personen, met inachtneming van de 1,5 meter afstand.

Tot 19 mei geldt dat de viertallen gedurende de training niet van samenstelling mogen wisselen. De onderlinge afstand tussen de sporters van een viertal is tenminste 1,5 meter. De afstand tussen de verschillende viertallen dient meer dan 1,5 meter te zijn zodat er geen sprake is van groepsvorming. Om instructie te geven aan een viertal mag een trainer van viertal naar viertal, mits tenminste 1,5 afstand van ieder viertal wordt gehouden. Groepsinstructie aan meerdere viertallen in één keer mag niet.

– Geen publiek toegestaan op het sportpark;

– Sportpark is buiten trainingstijden gesloten.

Het is niet toegestaan om het sportpark en de voetbalvelden te betreden buiten jouw reguliere trainingstijden

Als de daling van het aantal besmettingen in hetzelfde tempo doorzet zoals nu, komt de volgende versoepeling op 9 juni. Wij berichten jullie indien er nieuwe versoepelingen zijn.

Bestuur SVZW