Op zaterdag 23 september start de competitie in de 1e Klasse H Oost. SVZW komt echter nog niet in actie in speelronde 1. Op 23 september is het namelijk precies 75 jaar geleden dat SVZW werd opgericht. Om dit heugelijke feit uitgebreid te kunnen vieren heeft SVZW bij de KNVB het verzoek ingediend om op die dag geen competitiewedstrijden te spelen. Dit verzoek is ingewilligd zodat alle leden van SVZW mee kunnen doen aan de jubileum activiteiten.

Speelronde twee in de 1e klasse H is in het weekend van 30 september en 1 oktober. De 1e klasse H is vanaf dit seizoen een klasse waarin zaterdag en zondagsclubs uitkomen. Deze klassen worden ook wel aangeduid met de term weekendvoetbal  klassen.  Er staan dus wedstrijden op zaterdag en zondag op het programma. Het is goed opletten voor iedereen wat betreft de speeldag en de aanvangstijden.

SVZW komt ook niet in actie in speelronde twee van de competitie. Omdat de 1e klasse H uit 13 clubs bestaat, is er dus elk weekend een team dat geen competitie verplichtingen heeft. De vrije zaterdag van SVZW is vastgesteld op 30 september. Hierdoor komt SVZW pas op 7 oktober voor het eerst in actie in competitieverband.  De competitiestart voor SVZW is een uitwedstrijd naar  SV Dalfsen.  De aftrap op “Sportcomplex Gerner’ in Dalfsen is om 14:30 uur.

Het is op dit moment nog moeilijk in te schatten hoe de krachtsverhoudingen zullen zijn.  Feit is wel dat er meer derby’s op het programma staan.  Hopelijk leidt dit ook tot meer toeschouwers bij de wedstrijden.

Op zaterdag 23 en zondag 24 september staan de volgende wedstrijden op het programma.

WHC – Hulzense Boys   aanvang 14;30 uur

DZC’68 – Winterswijk aanvang 18:00 uur

NEO – Sparta Enschede  aanvang 18:30 uur

Zondag 24 september

Dalfsen – RKZVC   aanvang 14:00 uur

Grol – Achilles’12  aanvang 14:30 uur

De eerste speelronde 5 wedstrijden en ook 5 verschillende aanvangstijden.  Dat zal dus wennen worden voor iedereen.

Ook dit seizoen is het bedoeling om voor elke te spelen wedstrijd door SVZW een voorbeschouwing te laten verschijnen. Van deze plek voor iedereen een mooi en sportief seizoen toegewenst.

Gerrit Koers