SVZW heeft al 6 thuiswedstrijden op rij gewonnen. Lukt het om er tegen SVI een zevende winstpartij aan toe te voegen?

SVI (Sport Vereniging Ittersum) komt op zaterdag 18 maart naar Wierden voor de wedstrijd tegen SVZW. Op 29 oktober jl. stonden beide ploegen tegenover elkaar in Zwolle.  In die wedstrijd lukte het SVI om een 1-4 achterstand om te buigen in een 4-4 gelijkspel.  Gelet op de plek van SVI op de ranglijst zal er in Wierden geprobeerd worden om punten te halen. SVI heeft na de winterstop al wel de nodige punten gehaald. Op 11 februari werd er met 1-1 gelijk gespeeld tegenkoploper WHC.  Afgelopen zaterdag speelde SVI met 3-3 gelijk tegen KHC. Rechtstreekse degradatie weet SVI waarschijnlijk wel te vermijden, maar zoals het er nu uit ziet komt het team in de nacompetitie om handhaving terecht. Maar de achterstand op de 9e plek is op dit moment 2 punten.  Met nog 8 wedstrijden voor de boeg is die achterstand ook nog wel goed te maken. Met 11 doelpunten achter zijn naam is Youp Kok de clubtopscoorder van SVI. Trainer Bram Freie vertrekt na afloop van dit seizoen bij SVI. In het nieuwe seizoen gaat hij aan de slag bij 4e divisionist HZVV uit Hoogeveen. Maar hij zal er ongetwijfeld voor willen zorgen dat SVI in de 1e klasse blijft.

SVZW is bezig aan een prima serie na de winterstop. Door die goede resultaten is SVZW opgeklommen naar de 3e plaats op de ranglijst. Dat komt ook doordat er al zes thuiswedstrijden op rij winnend werden afgesloten. Lukt het om die serie tegen SVI nog te verlengen? Dat is wel de bedoeling, maar het blessure spook is ook erg actief onder de selectie. En daarbij gaat het niet alleen om kleine blessures, maar er zijn ook enkele spelers die waarschijnlijk dit seizoen niet meer in actie kunnen komen.  Trainer Joram Hendriks moet dus steeds weer puzzelen om tot een goede opstelling te komen. Gelet op de resultaten lukt het puzzelen prima. Wat ook mee speelt is dat de SVZW spitsen goed op dreef zijn. Vooral Frank Smit heeft zijn vizier op scherp staan.  Op dit moment is hij de speler die het vaakst doel wist te treffen.  SVI weet dit natuurlijk ook, en zij zullen vast afspraken hebben gemaakt om de SVZW aanval te neutraliseren. SVI  speelde al twee keer eerder tegen SVZW in Wierden, maar dat leverde nog geen enkel punt op.  Wat SVZW betreft blijven de punten ook dit keer in Wierden. De wedstrijd SVZW –  SVI zal worden gespeeld op Sportpark “Het Lage Veld” en begint om 14:45 uur.  Eddy de Gier is de scheidsrechter in deze wedstrijd.  Om 12:00 is ook al wedstrijd tussen SVZW en SVI. De tweede teams van beide clubs spelen dan tegen elkaar op het SVZW hoofdveld.

De overige wedstrijden van zaterdag 18 maart 2023

Achilles’12 – Hulzense Boys (3)

Achilles’12 weet dat winst in deze wedstrijd ervoor gaat zorgen dat de club meer afstand kan nemen van de degradatie plekken op de ranglijst. Hulzense Boys deed afgelopen zaterdag goede zaken voor de ranglijst door thuis te winnen van DZOH (3-1). De belangen zijn groot in deze derby.  In Hulsen wist Achilles’12 de wedstrijd te winnen met 1-2. Opnieuw winst zit er dit keer niet in, want Hulzense Boys sleept er een gelijkspel uit in deze wedstrijd.

DZOH – Epe (1)

DZOH deed zichzelf veel te kort afgelopen zaterdag in Hulsen. De ploeg kwam op een 0-1 voorsprong, maar door een terechte rode kaart stond het team al in de eerste helft met 10 man op het veld. En die 10 slaagden er niet in de voorsprong over de streep te trekken. Epe moet deze wedstrijd winnen om nog enige hoop op handhaving te houden. DZOH wil zich thuis revancheren voor de nederlaag in Hulsen. Dat gaat ook lukken want de winst is voor de thuisclub.

Heerenveen – Noordscheschut (2)

Heerenveen is hard op zoek naar punten, want het team bevindt zich in degradatiegevaar.  Noordscheschut staat op een mooie plek in de middenmoot. Nog een paar punten erbij en de club kan beginnen aan zorgeloos competitie einde. Heerenveen heeft tot nu toe alleen maar thuis punten weten te halen. Dat is ook de bedoeling in deze wedstrijd, maar Noordscheschut beschikt over een sterker elftal, en vertrekt met 3 punten vanuit Friesland naar Drenthe.

KHC – WHC (3)

KHC is het team met de minste nederlagen achter zijn naam. Er werd nog maar 2 keer verloren. Wel speelde het team al 8 keer gelijk. WHC staat op dit moment 2e op de ranglijst met de minste verliespunten, maar heeft nog wel een inhaalwedstrijd te goed. Het gaat een spannende wedstrijd worden in Kampen. Beide clubs hebben het verdedigend goed voor elkaar. WHC scoort alleen wat makkelijker. Na 90 minuten staat een gelijke stand op het scorebord.

Quick’20 – DOS Kampen (1)

Quick’20  won afgelopen zaterdag met 1-2 in Dronten en steeg daardoor weer naar de 1e plek op de ranglijst.  Hierdoor werd de kloof met achtervolger ASV Dronten vergroot naar 4 punten.  DOS Kampen staat op dit moment in de middenmoot, maar moet nog wel punten pakken om niet in de handhaving strijd terecht te komen. Quick’20 wil graag koploper blijven. DOS Kampen zal wel de nodige weerstand bieden, maar uiteindelijk blijven de punten in Oldenzaal.

ASV Dronten – Go Ahead Kampen (2)

ASV Dronten moest zaterdag zijn meerdere erkennen in koploper Quick’20.  Een 1-0 voorsprong moest in de laatste minuten nog worden  weggegeven. Go Ahead Kampen wil graag nog wat meer plaatsen klimmen op de ranglijst. Winst in deze streekderby zou daarbij helpen.  ASV Dronten heeft nog maar weinig wedstrijden verloren dit seizoen, maar het zal na deze wedstrijd wel met lege handen staan.

Zaterdag 18 maart is de start van de strijd om de 3e periode. Afgelopen zaterdag had bekend kunnen worden welke ploeg de 2e periodetitel zou kunnen gaan vieren. Maar door de afgelasting van enkele wedstrijden, vanwege sneeuw op de velden, blijft het afwachten wanneer deze beslissing valt. Wat wel zeker is dat de 1e klasse E op spannend competitie einde afgaat.  Welke teams beschikken over de langste adem?  Het is op dit moment niet mogelijk om daar al voorspellingen over te doen. Zeker is wel dat er in alle wedstrijden grote belangen op het spel staan. Elke ploeg kan de punten heel goed gebruiken.  Zaterdagmiddag gaan we het weer zien wat de resultaten teweeg brengen op de ranglijst. 

Gerrit Koers