SVZW pakt haar eerste competitiepunt

Een stralende zaterdagmiddag in de Gelderse Vallei voor de ontmoeting in en tegen Bennekom moest de ommekeer worden voor het matige spel vertoond in de eerdere 2 ontmoetingen die voor SVZW puntloos bleven. Om 15.00 uur werd door scheidsrechter Dhr. W. Rutgers het sein voor de aftrap gegeven en na wat aftastend spel in het begin was daar in de 5e minuut reeds een levensgrote kans voor Bennekom speler Giovanni Scharrenberg, die gelukkig voor de bezoekers over kopte. Diezelfde speler schoot in de 9e minuut ruim over, waarbij uw verslaggever opmerkt dat de rugnummers bij de thuisclub nauwelijks te lezen zijn en om begrip vraagt ingeval hij er zo nu en dan naast zat. Puntje voor vv Bennekom om aandacht aan te besteden. Voor SVZW kwam de eerste kans in de 10e minuut, toen Frank Smit zijn inzet in een corner zag eindigen. In de 16e minuut een prima pass van Stefan Maat op Yessin Maskoul wiens voorzet vervolgens door niemand van SVZW werd binnengelopen. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en was het Niels Koenderink die vanuit kansrijke positie te hoog mikte in de 18e minuut. Een vrije trap van Stefan Maat werd uiteindelijk tot corner gewerkt, gescoord werd er niet. Dat deed Bennekom wel in de 24e minuut uit een counter, de hakbal van Nick Stienstra werd SVZW doelman Julian Bakker te machtig: 1-0. De doelman gaf 10 minuten later een corner weg en kreeg Bennekom speler Joris Klein-Holte de eerste gele kaart in deze wedstrijd. Een opmerkelijk moment dan in de 38e minuut toen Yessin Maskoul namens de gasten op weg was naar het Bennekomse doel en scheidsrechter Rutgers geveld werd door een vervelende liesblessure. De wedstrijd werd stilgelegd, de scheids vergeefs behandeld en de zoektocht naar een vervangende scheidsrechter begon. Die werd gevonden in de persoon van Benno Barkelius en om 16.20 uur werd het spel hervat met nog 7 minuten tot de (ingekorte) rust bij een 1-0 voorsprong voor de gastheren.

Vervolgens werd om 16.37 uur afgetrapt voor het tweede bedrijf na 5 minuten rust op het veld en bij SVZW volgde de vervanging van Maarten Jansen door Jesper Middelkamp. Al na twee minuten stoomde de invaller alleen op Bennekom goalie Christian de Haan af maar maakte het karweitje helaas niet af. Dat gebeurde vijf minuten later alsnog toen uit de strak genomen corner door Stefan Maat de bal onhoudbaar werd binnen gekopt door Frank Smit: 1-1 en dik verdiend. Drie minuten later ontsnapte SVZW aan opnieuw een achterstand toen de lob van Niels Koenderink niet doeltreffend bleek. SVZW drong steeds meer aan, ging ook beter spelen en Bennekom moest achteruit, waarbij geel werd gegeven aan een voor mij onbekende Bennekom speler vanwege die eerder genoemde onleesbare rugnummers….. 60e minuut dan de tweede wissel bij SVZW, Maarten Smit verliet het veld voor Matthijs Witten en ontving Bennekom opnieuw geel, dit keer voor invaller Wessel van Silfhout, dat was in de 65e minuut. Trainer-coach Aad van den Berg van Bennekom wisselde na de te hoog genomen vrije trap rand zestien Niels Koenderink voor Andreas Dusink, SVZW bleef in die tweede helft de bovenliggende partij maar kwam niet tot scoren. Geel voor Stefan Maat in de 70e minuut, die vier minuten later probeerde via een vrije trap keeper De Haan te verschalken in de korte hoek, de doelman was alert. Met nog een kwartier te gaan de tweede wissel bij de gastheren, Fabian Beukhof maakte plaats voor Kayd Abdirahman en vlak daarop ging de ingevallen scheids Barkelis in de fout na een overduidelijke tackel op Yessin Maskoul, hij wuifde de overtreding doodleuk weg. We namen het hem niet kwalijk, waren al lang blij dat de pot uitgespeeld kon worden en met dit soort risico’s gerekend diende te worden. De thuisploeg bleef intussen onder druk staan, wisselde tien minuten voor tijd nog eens voor de derde keer en werd de 1-2 in de 85e minuut afgekeurd wegens duwen en ontving Freek Grondman nog een gele kaart namens SVZW. De Wierdenaren speelden een veel betere partij voetbal dan in de vorige twee voorstellingen, kregen daardoor ook voldoende kansen maar vergaten om de trekker over te halen voor de volle buit. Eindstand 1-1, het eerste punt in ieder geval binnen en zoals gisteren gespeeld werd kunnen we verder.

Volgende week gaan we de strijd aan in Wierden tegen SDV Barneveld, dat gisteren thuis overtuigend met 5-1 won van DOS Kampen. Aanvang 14.45 uur op Het Lageveld met de hoop op een eerste thuisoverwinning!