SVZW-Hulzense Boys 0-3 verslag 19-11-2023

Klik hier voor alle foto’s

Op een nat en koud sportpark Het Lageveld in Wierden stond gistermiddag de derby tussen SVZW en Hulzense Boys op de rol, scheidsrechter Emiel Stienezen was aangewezen om de partij in goede banen te leiden. Na een minuut stilte in acht genomen te hebben i.v.m. het overlijden van Rudie de Jong, Eltjo Scheper en Freek ter Haar werd er afgetrapt en al in de 4e minuut ontsnapte SVZW aan de 0-1, die er vervolgens in de 7e minuut alsnog kwam toen Sander Kamphuis geheel vrijstaand scoorde. Opnieuw een vroege tegengoal, de zoveelste, het overkomt de Zwaluwen gewoonweg te vaak. De stand werd in de 10e minuut nog erger door een eigen doelpunt, dat was de 0-2 en dus een dramatisch begin van de Wierdenaren. Na krap een kwartier kreeg SVZW een kans, echter zowel Yessin Maskoul en Frank Smit kwamen niet tot een doelpunt. In de 22e minuut zagen we eindelijk eens een mooie aanval van de zwartwitten welke een niet te missen kans opleverde om de aansluitingstreffer te maken, Yessin Maskoul zag niettemin kans om de bal van dichtbij niet in maar over het Hulzense doel te mikken. SVZW mocht de eerste corner nemen in de 26e (!) minuut en nog 1, gescoord werd er niet. Het werd allemaal nog erger voor de gastheren toen na balverlies en slecht verdedigen de 0-3 viel door Jordy Wolfkamp, die effectief afstrafte in de 29e minuut. Een tel later lag bijna de 0-4 erin toen Hulzen ongestoord mocht opstomen richting doelman Bram Muis, die bekwaam redde. De vrije trap van Stefan Maat in de 32e minuut werd aan de andere kant door doelman Patrick Loohuis tot corner gestompt, dat was ook het lot van het schot even later van Bas ter Hogt. In de 36e minuut dan de eerste gele kaart in deze wedstrijd, aanvoerder Robin de Jong was de ontvanger ervan van wege een te laat ingezette tackle. Meteen daarna ook geel voor de opponent, Sander Kamphuis meende een gereedliggende bal te moeten wegtrappen, niet zo’n handige actie. In de slotfase van die eerste helft kreeg SVZW nog een vrije trap te nemen rond de zestien, Frank Smit mikte naast en de botsing tussen Aron Pouls en Bas ter Hogt liep gelukkig goed af. Aldus werd de rust bereikt met een 0-3 achterstand voor de thuisploeg, na drie tegendoelpunten binnen het eerste halfuur….

Na de pauze was Sem Jansen van SVZW in de kleedkamer achtergebleven, zijn vervanger was Alen Ramic. De omstandigheden werden er niet beter op, niet wat het weer betreft en niet wat het spel van de thuisploeg betrof, dat maar bleef aanmodderen. SVZW trainer Frank Eeftink besloot in de 62e minuut tot een dubbele wissel, Freek Grondman en Yessin Maskoul maakten plaats voor Jurjan Mannes en Jesper Middelkamp. Ondertussen kreeg de thuisploeg maar geen lijn in het spel, creëerde de ploeg nagenoeg geen kansen en was het voor Hulzense Boys zodoende een vrij gemakkelijke klus om deze derby uit te spelen en met winst af te sluiten. Ook daar vond een wissel plaats in de 72e minuut, Yordi Wolfkamp ging, Menno Kamphuis kwam. Vlak daarna ging SVZW doelman Bram Muis bijna de fout in, hij herstelde zelf gelukkig opdat Sven Jagersma niet ook nog eens de 0-4 maakte. Met nog een kwartier op de klok kwamen Maarten Jansen en Tom ter Hogt in het veld ten koste van Bas ter Hogt en Stefan Maat en was er nog geel voor een speler uit Hulzen. De Zwaluwen konden op geen enkele wijze een vuist maken, laat staan tot scoren komen en nadat ook bij de tegenstander nog een dubbele wissel plaatsvond (Sven Jagersma+Sander Kamphuis eruit, Jorn Hegeman+Daan Loeve erin) speelde Hulzense Boys met gemak de wedstrijd uit met een verdiende 0-3 zege als einduitslag. Komende week moeten staf en selectie eens grondig gaan evalueren, want op dit niveau spelen is geen optie. Zaterdag 25 november gaat de reis naar Hengelo, Achilles’12 is dan de tegenstander, aanvang 14.30 uur aldaar.

Komende dinsdagavond wordt er nog gebekerd op Het Lageveld tegen Nieuwleusen, die wedstrijd begint om 19.30 uur.