KHC – SVZW 0-2 verslag 08-03-2020

Moeizame zege SVZW in Kampen.

Het was aangenaam weer om te voetballen en ernaar te kijken, gistermiddag op Sportpark De Venen in Kampen in een wedstrijd die onder leiding stond van scheidsrechter Gerlof Gils. Duidelijk was dat de mannen uit Wierden uitsluitend bij een overwinning gebaat waren om in ieder geval nog enigszins in het spoor te blijven van trotse koploper DFS uit Opheusden (dat overigens ook weer won). Dat moest gebeuren zonder de geschorste aanvoerder Robin de Jong en de snelle Yessin Maskoul en nog steeds een aanzienlijk aantal geblesseerden. In de 2e minuut was het al bijna raak voor de thuisploeg toen de bal maar nipt naast het doel van Julian Bakker verdween. KHC stichtte met name gevaar via de rechterflank, de eerste corner was dan ook voor KHC in de 10e minuut. Het keiharde schot van KHC speler Burak Alp in de 13e minuut miste het doel op een haar na en pas na een kwartier spelen kwamen de bezoekers dichtbij een doelpunt via Frank Smit, KHC sluitpost Bryan Wielandt redde bekwaam. Zes minuten later was Frank Smit wel succesvol, hij knalde de voorzet van Maarten Smit droog en onhoudbaar in de touwen, 0-1. Onmiddellijk na de aftrap een reuzenkans voor KHC-er Ozhan Kardag, de spits miste jammerlijk. Beide ploegen zochten de aanval, de kwaliteit van het spel was matig, een vrije trap van KHC leverde niets op en uit de counter wist ook SVZW niet tot scoren te komen. Na een half uur spelen schoot Livai Vos net naast het Wierdense doel, even later redde Julian Bakker de inzet van Jelle Rupert door zijdelings weg te stompen. Aanvoerder van dienst Joran Pot had de eer om tegen de eerste gele kaart aan te lopen in de 34e minuut en in de 44e minuut was Tom Diender heel dichtbij de gelijkmaker, hij hield er slechts een corner aan over. Vlak voor rust verzuimde SVZW spits Jesper Middelkamp de bal af te geven voor de 0-2, het bleef bij die 0-1 voorsprong tevens ruststand. Hoewel niet onverdiend, had SVZW toch de mazzel dat KHC haar kansen niet benutte want dan zou de thee heel wat bitterder gesmaakt hebben.

Na rust geen wijzigingen bij beide opponenten en werd de corner genomen door Bas ter Hogt ruim overgewerkt door Frank Smit. Kort daarop, in de 48e minuut, moest Nigel Michels er geblesseerd vanaf en SVZW trainer Philip Agteres bracht Matthijs Witten als vervanger. In de 53e minuut opnieuw een enorme kans voor KHC en weer wist de ploeg deze niet in een doelpunt om te zetten. Uit de counter sprintte invaller Matthijs Witten richting het Kamper doel, zijn schot ging naast. Vervolgens twee gele kaarten, broederlijk verdeeld tussen Durk van der Leest (KHC) en Dries Buimer, mocht KHC een corner nemen via Jelle Rupert waaruit Durk van der Leest over kopte. In de 64e minuut probeerde Bas Woesthuis via een rollertje vergeefs KHC keeper Bryan Wielandt te verschalken en een paar minuten later was er ook geel voor Taner Sen van SVZW. Het spel bleef intussen matig over en weer met nog steeds die 0-1 stand op het scorebord en in de 69e minuut besloot KHC trainer Herman Oosterhaar tot een dubbele wissel: Livai Vos en Mike Frederiks mochten gaan douchen, hun vervangers waren Karim Gabara en Mitchell Hooisma. Vlak na die wissel mocht Bas ter Hogt vanaf de zijkant een vrije trap nemen welke door invaller Matthijs Witten onberispelijk werd binnengekopt, 0-2! Na deze bevrijdende goal wisselde ook Philip Agteres door Bas Woesthuis en Taner Sen te vervangen door Levi van der Spek en Aron Pouls. In die slotfase schoot Frank Smit nog maar eens net naast, zette KHC nog aan maar haalde de omhaal van Ozhan Kardag niets uit en allengs geloofde de thuisploeg er niet meer in. In blessuretijd belandde de vrije trap van Sefa Yildirim in het KHC muurtje en dus eindigde deze ontmoeting in een verdiende 0-2 overwinning voor SVZW, die door matig spel tot stand kwam. Wel de punten mee naar huis natuurlijk.

Volgende week zaterdag komt vv Bennekom naar Wierden, aanvang 14.45 uur op Sportpark Het Lageveld aldaar.