Vanaf 21 juni is het weer mogelijk om zelf de spelerspasfoto op de digitale spelerspas te wijzigen via de Wedstrijdzaken-app of Voetbal.nl-app. Niet SVZW maar jij bent verantwoordelijk voor een goede foto. Een goede pasfoto kun je via deze app’s uploaden of bij de start van het seizoen via jouw trainer/leider. De spelerspasfoto is verplicht voor alle voetballers vanaf Onder 13 (O13).

Let op: Zorg dat een goede pasfoto is geupload voor 1 november a.s.
Zonder goede pasfoto geen goede spelerspas en dus geen deelname aan wedstrijden!

Het hoeft niet een officiële pasfoto te zijn. Belangrijk is dat in alle redelijkheid verwacht kan worden dat de scheidsrechter het een goedgelijkende foto vindt. Geen zijaanzichten, geen gezichten van te grote afstand, geen foto met meerdere personen en/of dieren en geen petjes of zonnebrillen. En zorg voor een foto met voldoende contrast. Neem niet het risico dat de scheidsrechter je identiteit niet kan vaststellen.

Waarom een pasfoto?

Iedere speler vanaf Onder 13 (O13) is in het bezit van een digitale spelerspas. De KNVB maakt gebruik van de Wedstrijdzaken-app voor haar wedstrijden. Via deze app moeten trainers/leiders en scheidsrechters informatie over de wedstrijd vastleggen. Denk aan de spelers, uitslag, kaarten etc. In deze app zit een controle op speelgerechtigheid, een digitale pas met daarop je foto. De scheidsrechter moet deze pasjes voor aanvang van de wedstrijd controleren. Staat de speler op het veld ook op het formulier? Geen goede foto maakt de controle onmogelijk, deelname wordt dan niet toegestaan. Zorg dus voor een goede foto!