SVZW – SDV Barneveld 6-0 verslag 20-10-2019

 Wierdenaren herpakken koppositie

Klik hier voor alle foto’s 

Na de eerste nederlaag vorige week in en tegen Opheusden was het gistermiddag zaak om wel bij de les te zijn tegen de mannen van SDV uit Barneveld. Scheids Robin Brinkman liet om 14.45 uur aftrappen op Het Lageveld en het publiek zag een SVZW dat onmiddellijk in de aanval ging en een SDV dat met name achterin de nodige steken liet vallen. Eigenlijk tegen de verwachting in kregen de Zwaluwen de nodige kansen, sneden regelmatig als een mes door de verdediging en kregen in de 5e minuut hulp van de gasten die door een misverstand tussen verdediger Kevin Ooms en doelman Ruben van de Streek de bal in eigen doel werkten, 1-0 dus. Na een kwartier was SDV toch dichtbij de gelijkmaker, het bleef bij een corner en pal daarop scoorde Jesper Middelkamp fraai de 2-0. Intussen bleef het rommelen bij Barneveld, velen van ons hadden een moeilijke wedstrijd voorzien, maar troffen een tegenstander die in ieder geval vandaag en in die eerste helft niet in goeden doen verkeerde. Yessin Maskoul had pech in de 24e minuut toen zijn schot de paal toucheerde en twee minuten later schoot Jesper Middelkamp over in plaats van in het Barneveldse doel.

De gastheren bleven domineren, hoewel Ricardo Mengerink van SDV in de 28e minuut nog een kans kreeg, SVZW doelman Julian Bakker pakte zoals het hoorde. Na een half uur spelen was Frank Smit dichtbij de 3-0, het bleef bij een corner en in de 38e minuut kopte hij keihard over. Een minuut later strafte Smit een fout van keeper Ruben van de Streek genadeloos af door de 3-0 aan te tekenen, de Barneveldse sluitpost had duidelijk zijn middag niet gisteren. Ruststand dus 3-0 en volkomen terecht.

 

 

SDV trainer Johan de Man had in de rust gewisseld door Maarten Hofland te vervangen voor Stefan Schuring. Barneveld kwam fanatieker uit de catacomben, SVZW nam wat gas terug en dus kwamen er kansen voor de gasten zoals in de 55e minuut toen Mark van Oudbroekhuizen uit een corner over kopte. Vervolgens ontving Yessin Maskoul van SVZW de gele prent en werd in de 72e minuut doelpuntenmaker Jesper Middelkamp ingeruild voor Levi van der Spek. Gaande die tweede helft daalde het peil, behoedde Sefa Yildirum zijn ploeg voor de 3-1 en scoorde invaller Levi van der Spek uit de counter de 4-0, wedstrijd gespeeld. SVZW trainer Philip Agteres besloot aansluitend tot een dubbele wissel, Taner Sen en Sefa Yildirum verlieten het veld voor Joshua ter Avest en Aron Pouls. In de 85e minuut veroorzaakte Ruben van de Streek een penalty, kreeg daarvoor geel te zien en die kleur werd eveneens uitgereikt aan SDV trainer Johan de Man na kennelijk al te heftig commentaar op de onpartijdige na een blessure van Lesley de Vette, die er danig geblesseerd af moest en vervangen werd door Tim van de Weerdhof. In al het tumult moest die toegekende strafschop nog immer genomen worden en in de 89e minuut was het dan zover, zoals steeds benutte aanvoerder Robin de Jong het buitenkansje zonder fout: 5-0. De eindstand werd bepaald uit een corner in de 90e minuut van waaruit Burak Basut onhoudbaar de 6-0 binnen kopte, tevens de eindstand deze middag en tevens de eerste nederlaag voor de tegenstander uit Barneveld. Een prima optreden, zeker in de eerste helft en een mooie revanche op die nederlaag een week eerder. Vol vertrouwen gaan we dan volgende week op bezoek naar Nunspeet om te proberen de nieuw verworven koppositie te handhaven.

Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW:
Bakker, Sen (81e Ter Avest), Yildirum (81e Pouls), Basut, Maarten Smit, De Jong, Ter Hogt, Pot, Maskoul, Frank Smit en Middelkamp

Doelpuntenmakers SVZW:
5e minuut       Eigen doelpunt        1-0
15e minuut     Jesper Middelkamp 2-0
39e minuut     Frank Smit               3-0
81e minuut     Levi van der Spek   4-0
89e minuut     Robin de Jong        5-0  (penalty)
90e minuut     Burak Basut            6-0