vv Nunspeet – SVZW 0-3 verslag 27-10-2019

Wierdenaren blijven koploper na winst in Nunspeet

Scheidsrechter Gerbert Stegeman uit Rijssen was aangewezen om de uitwedstrijd  van SVZW in en tegen vv Nunspeet te leiden en deed dat onder welhaast zomerse omstandigheden. Iedereen wil winnen van de koploper en dus was ook Nunspeet erop gebrand om in eigen huis een goed resultaat neer te zetten. Dat lukte zeker in de beginfase niet want de ploeg strooide met foutieve passes, zodat de gasten steeds simpel in balbezit bleven en duidelijk de sterkere partij waren. De eerste corner was dan ook voor SVZW in de 4e minuut van waaruit Yessin Maskoul over kopte en vijf minuten later had Nigel Michels alle pech toen hij op de paal mikte. In die fase was Michels alom aanwezig door een geblokt schot en eentje dat over het Nunspeter doel verdween. Na ruim een kwartier noteerden we de eerste gele kaart in deze wedstrijd, uw verslaggever vergat te noteren wie de ontvanger ervan was bij Nunspeet. Opnieuw kansen voor SVZW in de 20e minuut, Yessin Maskoul schoot recht in de handen van doelman Sean Poot van Nunspeet. De thuisploeg kreeg haar eerste corner in de 21e minuut en uit de counter ging Jesper Middelkamp er als een haas vandoor maar stuitte op doelman Sean Poot. SVZW verzuimde in dat eerste halfuur dus (ruim) afstand te nemen, want ook het schot van Joran Pot verdween naast doel. Er moest een handsbal binnen de beruchte lijnen aan Nunspeet zijde aan te pas komen om de impasse te doorbreken, Peter Huijgen was de ongelukkige veroorzaker. Zoals gebruikelijk voltrok aanvoerder Robin de Jong het vonnis, hij scoorde zijn vijfde doelpunt, waarvan vier (!) uit een penalty. De dik verdiende 0-1 prijkte nu op het scorebord, maar in de 35e minuut was Nunspeet akelig dichtbij de gelijkmaker via de gevaarlijke Job Hoogedoorn, SVZW doelman Julian Bakker bewees nog maar weer eens zijn vorm. Drie minuten later een misverstand achterin bij de gasten uit Wierden, die daar alsnog aan de gelijkmaker ontsnapten. Vlak voor rust snelde Yessin Maskoul op Nunspeet doelman Sean Poot af, maar de rappe Maskoul faalde in de afwerking en dus werd de ruststand bereikt met een verdiende 0-1 voorsprong hetgeen gezien het overwicht en het aantal kansen natuurlijk veel te krap was.

Twee ongewijzigde elftallen na de thee en de eerste noemenswaardige actie kwam in de 52e minuut van aanvaller Jesper Middelkamp, die zijn inzet voorlangs zag verdwijnen. SVZW had dringend een doelpunt nodig en uw verslaggever had die zin net opgeschreven, toen Bas ter Hogt in de 55e minuut uit een voorzet op maat van Nigel Michels, na een aanval uit het boekje, raak kopte: 0-2 eindelijk. Vervolgens ontving uitblinker Job Hoogedoorn aan Nunspeet zijde geel van de scheids, kregen de gastheren in de 59e minuut een dot van een kans om de aansluitingstreffer te maken en besloot trainer Erwin Brem van Nunspeet na een kwartier in de tweede helft tot een dubbele wissel: Jonathan van ’t Hof en Frank Boers werden gebracht voor Karim Mulder en Marchello Besselsen. Meteen na die wissel ging de inzet van Job Hoogedoorn voorlangs en telde Lars van Wetering de 1-2 reeds na zijn keiharde kopbal die op miraculeuze wijze niet in het Wierdense doel verdween! De thuisploeg drong steeds meer aan, was niet altijd even gelukkig in de uitvoering maar ook in de 67e minuut was het billen knijpen aan SVZW zijde toen opnieuw Job Hoogedoorn maar net naast prikte. Even daarna geel voor Burak Basut en een vrije trap dientengevolge, Lars van Wetering scoorde niet. Ook trainer Philip Agteres wisselde in de 70e minuut door Jesper Middelkamp eraf te halen ten faveure van Levi van der Spek, belandde het schot van invaller Jonathan van ’t Hof op het dak van het Wierdense doel en verving trainer Agteres de moegestreden Nigel Michels door Nick Koopmans. De Zwaluwen verzuimden om echt door te drukken, lieten Nunspeet terug in de wedstrijd komen. In de 84e minuut was het dan echt klaar toen Yessin Maskoul zeer beheerst de 0-3 scoorde. Niet zo beheerst echter was hij vlak daarop als hij wegens pratencommentaar een oliedomme gele kaart incasseerde, volkomen onnodig. In de 88e minuut Maskoul eraf, More Kippers mocht even meedoen, maar de wedstrijd was uiteraard gespeeld, hoewel we nog dichtbij de 0-4 waren. Een verdiende eindstand derhalve van 0-3, SVZW blijft in ieder geval nog een week koploper en ontvangt komende zaterdag in Wierden de mannen uit Hierden, aanvang 14.45 uur op het Lageveld.

Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW: Bakker, Sen, Basut, Yildirim, Maarten Smit, De Jong, Pot, Ter Hogt, Maskoul (88e Kippers), Middelkamp (70e Van der Spek) en Michels (77e Koopmans).

Doelpuntenmakers SVZW:
29e minuut     Robin de Jong        0-1 (penalty)
55e minuut     Bas ter Hogt          0-2
84e minuut     Yessin Maskoul       0-3