SVZW stelt degradatie opnieuw uit.

 

Op deze koude zaterdagmiddag, inclusief hagelbuien, trad SVZW als nummer laatst op de ranglijst aan tegen de Wezep-Hattemerbroek-Combinatie, de ploeg die ook om lijfsbehoud in de hoofdklasse speelde, ziedaar de belangen die op het spel stonden. Scheidsrechter P. Henshuijswas aangewezen om deze partij te leiden en nadat de hagelbuien waren verdwenen werd er om 14.35 uur afgetrapt daar in Wezep. SVZW begon fanatiek, dit keer met doelman Jens Veldwachter als sluitpost en de overige tien Zwaluwen speelden in de reserveshirts van …. WHC op aangeven van de scheids, was dat niet de kat de bel aanbinden? Hoe dan ook, het eerste kansje was voor de thuisploeg in de 2e minuut voor Jelle Post, Jens Veldwachter kon simpel pakken. In de volgende minuut mocht SVZW een vrije trap nemen, die door Joshua ter Avest te laag werd ingeschoten maar er wel een corner aan over hield. Het schot van Deniz Sahbaz in de 4e minuut werd geblokt en het duurde tot de 25e minuut dat WHC een fout van Michael Wensing niet afstrafte door de 1-0 te scoren. De corner van Tom Hegeman even later leidde tot een schot van Robin de Jong, waarbij door een WHC speler hands gemaakt werd ruim buiten de zestien. De vrije trap genomen door Joshua ter Avest werd tot twee keer toe geblokt, echter dezelfde speler revancheerde zich in de 33e minuut door een supergoal te maken op zeer fraaie en bekeken wijze: 0-1 voor SVZW, op dat moment volkomen verdiend. Vreugde alom, zou het dan nogmaals kunnen, na de midweekse overwinning op DETO? De vraag stellen is hem beantwoorden want in de 37e minuut kopte Frank Smit de 0-2 binnen, wat een weelde! WHC probeerde terug te komen via Jelle Post, die ruim miste en voor rust schoot Bas Woesthuishoog over. Een blunder van Jens Veldwachter zorgde echter toch voor de aansluitingstreffer op slag van rust, Jochem Oude Booijink was alert en prikte de 1-2 binnen, tevens ruststand.

Beide elftallen begonnen na de thee ongewijzigd aan de tweede helft en was het Nathan Duim die meteen recht in de handen van SVZW doelman Jens Veldwachter kopte. Vijf minuten later werd Frank Smit buiten de beruchte lijnen onreglementair door WHC doelman Jasper Kuiper gevloerd, die daarop met rood kon vertrekken. Nathan Duim werd de dupe want hij moest plaatsmaken voor reservedoelman Django van der Landen en de te nemen vrije trap daaropvolgend werd door Robin de Jong in de WHC muur geschoten. Vanwege commentaar op de leiding ontving de uitstekend en met veel inzet spelende Bas Woesthuis geel, SVZW trainer Philip Agteres wisselde hem even later voor Nigel Michels, na lange tijd terug van een blessure, we schrijven dan de 54e minuut. Bij WHC werd Mark van Petersen gebracht, uw verslaggever ontging het voor wie hij in de plaats kwam. De thuisploeg met 10 man verder dus, hetgeen beslist niet betekende dat ze zich bij die 1-2 stand neerlegden. Integendeel, men ging achterin 1 op 1 spelen, Jonathan van Marle werd naar voren gedirigeerd, maar SVZW sloeg toe in de 58e minuut nadat Kevin Siemelinkeveneens geel had gekregen van de onpartijdige, Frank Smit kopte de 1-3 binnen en had daarmee zijn tweede doelpunt te pakken. SVZW op rozen zou je zeggen met die stand en een tegenstander met tien man. Bij SVZW werd met nog een half uur op de klok Joshua ter Avest vervangen door John Lubbers en was WHC dichtbij de 2-3 ware het niet dat er een overtreding op Dries Buimer werd gemaakt, vrije trap voor de gasten. Aan de andere kant probeerde Nigel Michels zijn geluk, zijn schot verdween hoog over het WHC doel. Derde en laatste wissel bij de Wierdenaren in de 71e minuut, de niet in de wedstrijd zittende Deniz Sahbaz werd vervangen door Maarten Jansen. WHC zette een slotoffensief in hetgeen in de 75e minuut succesvol werd afgerond door een doelpunt van Mitchel Dijkhof: 2-3 en alles nog mogelijk met nog minstens een kwartier op de klok. SVZW kwam verder onder druk, werd bijna slachtoffer van een eigen doelpunt in de 80e minuut en zagen in de daarop volgende tien minuten zowel Tom Hegeman en Robin de Jong namens SVZW geel. Een hectische eindfase daar op de Veluwe, waarin Frank Smit nog te hoog mikte en de vrije trap van Mitchel Dijkhof geblokt werd door de Wierdensedefensie. Het eindsignaal kwam daarom als een bevrijding, de underdog stapte met opnieuw drie punten in de pocket in de spelersbus terug op weg naar Wierden, eindstand 2-3. Twee overwinningen in een week tijd, het geeft de burger moed en volgende week zaterdag komt medekoploper Sparta Nijkerk –bepaald geen sincecure op bezoek in Wierden, dat vandaag thuis verrassend gelijk speelde tegen DETO. Hoe klein de kans ook nog opeen wonder, het doek is nog steeds niet gevallen!

 

Opstelling SVZW:

Veldwachter, Buimer, Basut, Wensing, Kamperman Leferink, Woesthuis (54eMichels), De Jong, Ter Avest (60eLubbers), Hegeman, Sahbaz (71e Jansen) en Smit. 

 

Doelpuntenmakers SVZW:

 

33e minuutJoshua ter Avest0-1

38e minuutFrank Smit0-2

58e minuutFrank Smit1-3