SVZW doet goede zaken op de Veluwe.

Klik hier voor een samenvatting van WHC Club TV.

SVZW toog gistermiddag naar Sportpark Mulderssingel te Wezep om aldaar de belangrijke ontmoeting tegen het plaatselijke WHC te spelen, de nummers twee en drie op de ranglijst tegen elkaar onder leiding van scheidsrechter Hans Noppers uit Meppel. De gasten uit Wierden, nog volop in de race om het kampioenschap en ook om de derde periodetitel moest dus winnen van deze moeilijke tegenstander, die overigens een week eerder klop kreeg van koploper Flevo Boys, maar al wel een periodetitel op zak heeft. Heel wat bezoekers uit Wierden beseften het belang van deze pot en hadden de moeite genomen om de verrichtingen van hun favorieten te aanschouwen en ze kwamen niet voor niets. Het eerste wapenfeit was een schot van Bas Woesthuis namens de gasten dat overigens hoog over ging, terwijl de vrije trap van Tim Pothast in de 5e minuut een prooi werd voor WHC doelman Jasper Kuiper. In de 8e minuut ging het schot van Carlos Lopes Macedo zeer nipt naast het doel van de gasten en even later redde SVZW keeper Mike Brinks van dichtbij de inzet van Mark van Petersen. Vervolgens ging het schot van Mitchel Dijkhof ruim naast het Wierdense doel, ontsnapte Yessin Maskoul aan geel, verslikte John Lubbers zich en ontsnapte SVZW aan een vroege achterstand. Tegen de verhouding in kwam daar in de 20e minuut vanuit het niets toch de 0-1 voor de gasten op het niet werkende scorebord door Maarten Jansen na een voorzet op maat van Lars Kamperman Leferink, de eerste de beste kans gelijk raak! Maarten Jansen herhaalde zijn kunstje twee minuten later na aangeven van Yessin Maskoul en plots stond het 0-2 daar in Wezep, wie had dat gedacht. Na die twee goals kantelde de wedstrijd volledig, was Maarten Jansen onnavolgbaar want scoorde in de 25e minuut de 0-3, maar dat feestje ging niet door omdat de scheids het doelpunt afkeurde. De doelpuntenmaker ontving na een half uur spelen de gele kaart en de gevaarlijke Jonathan van Marle probeerde daarop iets terug te doen, zag zijn kopbal echter naast het Wierdense doel belanden. Uit de volgende aanval was Maarten Jansen heel dichtbij een treffer, het bleef dit keer bij een corner, tot twee keer toe zelfs met Jansen opnieuw als gevaarlijke man daarbij betrokken. In de 40e minuut dan een enorme kans voor Ferdi ter Avest, hij mikte jammer genoeg ruim naast het WHC doel. De ploeg uit Wezep was duidelijk aangeslagen, was geen schim meer van het eerste kwartier en zag Jelle Post in de 42e minuut naast schieten. Op slag van rust scoorde Maarten Jansen een loepzuivere hattrick door ook de 0-3 voor zijn rekening te nemen en daarmee onbetwist de held van de eerste helft werd, door vier keer te scoren, waarvan er drie telden! Hij bepaalde daarmee ook de ruststand op 0-3.

Na de thee had WHC trainer Wiljan Mossing Holsteyn Jelle Post en Jasper van der Stouw in de kleedkamer achtergelaten, zij waren vervangen door Niels Wolterinck en Menno Kamphuis. In de 53e minuut ontvingen Tim Pothast namens SVZW eveneens een gele kaart en zag dezelfde speler zijn schot even later tot corner eindigen. Pech voor John Lubbers een minuut later, wiens kopbal op miraculeuze wijze gered werd door WHC sluitpost Jasper Kuiper (hou voor je, hou voor je). In de 62e minuut belandde de vrije trap genomen door Tim Pothast op de paal, was de rebound ook net niet succesvol en ontsnapte WHC aan een nog grotere achterstand. Het peil bij de gastheren zakte naar een bedenkelijk niveau intussen, getuige ook het schot van Mitchel Dijkhof in de 63e minuut dat ruim naast ging. Het was Yessin Maskoul die de wedstrijd helemaal in het slot gooide door onhoudbaar de 0-4 op zijn naam te zetten in de 65e  minuut, tevens voor SVZW trainer Philip Agteres het sein om een dubbele wissel toe te passen: John Lubbers en Tim Pothast mochten gaan douchen, Burak Basut (na een lange blessure) en Nigel Michels werden de vervangers. Maar de wedstrijd was gespeeld, WHC geloofde het wel en namens hen ontving ook Wim van t’ Ende nog een gele prent met nog een kwartier te gaan. Yessin Maskoul werd even later vervangen door Dries Buimer, ontving ook Karlo Borghuis nog geel van de onpartijdige en aldus ging de wedstrijd als een kaars uit met een alles zeggende klinkende 0-4 overwinning. En de middag kon helemaal niet meer stuk, toen bekend werd dat koploper Flevo Boys had verloren van Hierden en SVZW op basis van een beter doelsaldo de nieuw leider is in de 1e Klasse D van het zaterdag amateurvoetbal is. Hulde daarvoor en nu deze lijn doortrekken met zijn allen, te beginnen komende zaterdag thuis op sportpark Het Lageveld tegen DOS’37 uit Vriezenveen, een geheide derby, die niemand mag gaan missen!

Opstelling SVZW:
Brinks, Lubbers (66e Basut), De Jong, Wensing, Kamperman Leferink, Borghuis, Pothast (Michels), Woesthuis, Maskoul (76e Buimer), Jansen en Ter Avest.

Doelpuntenmakers SVZW:
20e minuut      Maarten Jansen       0-1
22e minuut      Maarten Jansen       0-2
45e minuut      Maarten Jansen       0-3
65e minuut      Yessin Maskoul        0-4

Gerhard Nijmeijer