SVZW kampioen 1e Klasse D zaterdagamateurvoetbal

Op een zonovergoten sportpark Mheenzicht te Hierden vond gistermiddag de laatste reguliere wedstrijd in deze competitie plaats, welke door scheidsrechter Wenneker om 15.00 uur in gang werd gezet. Met twee extra grote bussen waren vele supporters uit Wierden meegereisd naar Hierden om hun favorieten te steunen, het ging immers om het behalen van het kampioenschap! Daartoe moest minimaal een gelijkspel behaald worden en de gastheren waren niet van plan dat zomaar even toe te staan. De eerste grote kans was voor de thuisploeg in de 3e minuut, maar SVZW doelman Mike Brinks was op zijn post. De tweede kans was eveneens voor Hierden, maar deze werd afgefloten vanwege buitenspel.

In de 18e minuut ontving William Beelen namens de gastheren geel, uit de vrije trap kegelde Tim Pothast loeihard raak, was de 0-1 een feit en dus lagen de gasten op koers. Drie minuten later was het bijna gelijk, de vrije trap van Donovan Bock werd net niet in eigen doel gewerkt en bleef het gelukkig bij een corner. In de 21e minuut ging Yessin Maskoul er als een haas vandoor over links, een doelpunt leverde zijn actie niet op. Het was erg warm in Nederland en daarom werd na krap een half uur spelen een drinkpauze ingelast, zowaar geen overbodige luxe. In de 29e minuut probeerde Bas Woesthuis doelman Nick Grootkarzijn van Hierden te verschalken, de goalie pakte bekwaam en mislukte minuten later de volley van Ferdi ter Avest eveneens. Bijna raak was het in de 31e minuut voor SVZW topscorer Maarten Jansen, de speler met rugnummer 22, die rakelings naast kopte en daarmee zijn 22e treffer had kunnen scoren, het werd hem helaas niet gegund. Uit de volgende aanval van de Hierdenaren kwam aanvoerder Brian Klaassen net te laat, doelman Mike Brinks kon simpel oppakken.

In de 37e minuut had Bas Woesthuis de 0-2 op zijn schoen, de inzet werd nipt tot corner verwerkt. In die laatste fase van de eerste helft ging begrijpelijkerwijs het tempo omlaag, het was echt erg warm, en deed Hierden nogmaals een poging om de gelijkmaker op het scorebord te zetten, het schot van Ewout Mulder ging echter recht op Mike Brinks af. Ruststand derhalve 0-1. Tijdens de rust konden we nog een bijzondere inwoner van Hierden begroeten, zanger Koos Alberts was er met zijn vrouw om de clash te aanschouwen.

In de 49e minuut was het opnieuw raak voor SVZW, dit keer schoot Ferdi ter Avest prima raak: 0-2 en nu leek het alsof het zonnetje nog harder ging schijnen daar op de mooie Veluwe. Vanwege obstructie ontving Michael Wensing de gele kaart en besloot SVZW trainer Philip Agteres tot een dubbele wissel, reeds in de 50e minuut: John Lubbers werd vervangen door Lars Kamperman Leferink en Nigel Michels kwam voor Yessin Maskoul, nogal verrassend laten we maar zeggen. Pal na deze wissel sloeg Hierden toe, het afstandsschot van wij meenden Edmund Mijnheer was onverbiddelijk raak en betekende  de aansluitingstreffer 1-2. Hierden gaf zich nog niet gewonnen, zoals gezegd en paste even later eveneens een dubbele wissel toe om de druk op de kampioenskandidaat op te voeren. In de 60e minuut belandde de voorzet van invaller Nigel Michels op het hoofd van spits Maarten Jansen, maar Nick Grootkarzijn was alert. In de 62e minuut paste Hierden haar derde en laatste wissel toe, schoot Ferdi ter Avest in de 69e minuut naast het Hierdense doel en volgde opnieuw een drinkpauze van twee minuten. 

Een gele kaart ontving invaller Jeroen Spoelstra in de 74e minuut, werd een schot van Nigel Michels tot corner verwerkt en werd Ferdi ter Avest vervangen door de lange tijd geblesseerde Deniz Sahbaz.
Intussen deed in Kampen Flevo Boys haar best om aan een ruime overwinning (eind 1-5) te werken, want stel je eens voor dat SVZW ….enz. En dat scenario kwam nog redelijk dichtbij, want SVZW had in de 79e minuut alle geluk van de wereld dat de inzet op de paal eindigde en daarmee de gelijkmaker niet op het scorebord verscheen. Pfff. Natuurlijk speelden weersomstandigheden en zenuwen een rol gistermiddag en precies op het juiste moment sloeg SVZW via invaller Deniz Sahbaz toe door in de 82e minuut de 1-3 aan te tekenen, dat was de definitieve beslissing. Rond die tijd informeerde Wierdens burgemeester Henk Robben naar de stand in Hierden en verzocht ons op voorhand om de felicitaties aan alle betrokkenen over te brengen als het kampioenschap een feit zou zijn. Waarvan akte.

Vlak daarop was het publiek getuige van een wonderschoon doelpunt, dit keer van de voet van Karlo Borghuis die op voortreffelijke wijze de 1-4 binnen krulde, tevens eindstand. Vlak voor tijd was Maarten Jansen dan toch nog heel dichtbij z’n 22e treffer, het was hem gistermiddag niet gegund, dat feestje ging niet door. Wat wel doorging was het feestje na het laatste fluitsignaal, het kampioenschap was definitief een feit en dat moest uitbundig gevierd worden.

 

 

  

Dank aan Hierden voor de organisatie voor, tijdens en na de wedstrijd, het was prima in orde! En na de vreugde, de champagne, de complimenten en felicitaties werd de terugreis naar Wierden aanvaard om daar de boel nog eens dunnetjes over te doen, inclusief de dorpsrit op de platte wagen en de enorme ontvangst op de thuisbasis Het Lageveld. Hulde aan staf en spelers voor deze enorme teamprestatie en van harte gefeliciteerd namens zeer velen! We gaan verder in de Hoofdklasse seizoen 18/19, graag tot ziens.

Klik hier voor alle foto’s:
Hierden 1 – SVZW 1 voor de wedstrijd
Hierden 1 – SVZW 1 de wedstrijd
Hierden 1 – SVZW 1 na de wedstrijd in Hierden
Op de platte wagen door Wierden
Feest op het sportpark

Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW:
Brinks, De Jong, Basut, Wensing, Lubbers (50e Kamperman Leferink), Pothast, Borghuis, Woesthuis, Maskoul (50e Michels), Jansen en Ter Avest (75e Sahbaz).

Doelpuntenmakers SVZW:
18e minuut      0-1  Tim Pothast
49e minuut      0-2  Ferdi ter Avest
82e minuut      1-3  Deniz Sahbaz
85e minuut      1-4  Karlo Borghuis