SVZW  speelt een derby in eerste thuiswedstrijd.

Zaterdag 30 september speelt SVZW de 1e thuiswedstrijd in het nieuwe seizoen. Dat is meteen een derby. De Boys uit Vroomshoop komen naar Wierden.

Vroomshoopse Boys komt ook in dit seizoen weer uit in de 1e klasse. Een knappe prestatie voor de club waarvan de selectie bestaat uit alleen maar eigen jongens.  Ten opzichte van vorig seizoen zijn er 4 nieuwe gezichten in de selectie; Derks, Sickman, Bolks en Dreesman. Allemaal afkomstig uit de eigen gelederen. 2 spelers zijn er gestopt.  Er staat ook een nieuwe trainer voor de groep. Karlo Meppelink (47) uit Hoogeveen is de opvolger van  Eric van Zutphen. Hiervoor was hij trainer van HZVV.  Hij heeft dus ervaring in het zaterdag amateur voetbal.  De doelstelling voor Vroomshoopse Boys is gelijk aan vorig seizoen: handhaving in de 1e klasse.  Vroomshoopse Boys slaagde er niet in om de volgende bekerronde te bereiken. Op de eigen site staat dit over de voorbereiding en bekerwedstrijden:  Ruime overwinningen werden afgewisseld door nederlagen en die wisselvalligheid en ook snelle en onnodige tegendoelpunten zullen eruit moeten met het oog op de aanstaande competitie.  De selectie van Vroomshoop heeft zich deze woorden zeker ter harte genomen. Want zaterdag werd er thuis gewonnen met 3-2 van WHC. Een prima seizoenstart. Hierdoor zullen de spelers met het nodige vertrouwen afreizen naar Wierden.

SVZW  staat in deze thuiswedstrijd ook onder leiding van een nieuwe trainer. Philip Agteres staat voor de uitdaging om van SVZW een goed collectief en sterke ploeg te maken. Erik Assink, de vorige trainer van SVZW,  is nu de trainer van Huizen, dat uitkomt in de hoofdklasse B. SVZW kende ook een goede competitiestart. In Zutphen werd er met 0-3 gewonnen. Doelpunten makers waren: Deniz Shabaz, Yessin Maskoul en Burak Basut.  De hele wedstrijd was SVZW de betere ploeg, en behaalde een verdiende overwinning. Daar was iedereen het wel over eens.  Vorig seizoen wist SVZW thuis te winnen van Vroomshoopse Boys. Al ging dat niet makkelijk.  Want de bezoekers strijden altijd  met volle overgave en inzet voor de punten. In deze wedstrijd kan trainer Philip Agteres nog niet beschikken over Nigel Michels en Sten Knol.  SVZW is na de zomerstop aan een goede reeks bezig. Overwinningen in oefenwedstrijden. Als poulewinnaar door in de beker. En afgelopen zaterdag winst in de 1e competitiewedstrijd.  Nu proberen om deze lijn door te trekken in de wedstrijd tegen Vroomshoopse Boys. Scheidsrechter zal zijn Robert de Wit uit Groningen. De wedstrijd begint om 14:30 uur.  Na afloop van de wedstrijd is er een optreden van zanger/entertainer Patriek Verdriet in de kantine van SVZW.

De overige wedstrijden van zaterdag 30-09-2017

DZC’68  –  KHC  (3)

Promovendus DZC’68 ontvangt in de 1e thuiswedstrijd KHC.  Zaterdag was Nunspeet te sterk voor de thuisclub. DZC maakte meteen kennis met de 1e klasse. Het voetbal was goed, maar de tegenstander strafte 2 fouten meteen af.  KHC won zaterdag van stadsgenoot Go Ahead, dus wat dat een betreft een seizoenstart om van te dromen. In deze wedstrijd is er waarschijnlijk niet veel krachtsverschil, dus het kan zo op een gelijkspel uitdraaien.

WHC – Flevo Boys (3)

Dit is de topper van deze competitieronde. WHC maakte zaterdag een valse start door met 3-2 te verliezen in Vroomshoop. Flevo Boys had een veel betere competitie ouverture door DETO met 5-1 te verslaan. WHC zal voor eigen publiek willen laten zien dat de nederlaag van zaterdag een incident was.  Flevo Boys zal WHC het spel laten maken, dan proberen toe te slaan met snelle omschakelingen.

Hierden – FC Zutphen (1)

Hierden behaalde zaterdag een verdienstelijk punt binnen in Dronten. Dit is goed voor het zelfvertrouwen van de gastheren.  FC Zutphen is op zoek naar zelfvertrouwen, want het loopt nog lang niet soepel bij deze ploeg. Hierden maakt hier gebruik van, en wint de 1e thuiswedstrijd in de 1e klasse.

DETO – ASV Dronten (2)

De gastheren spelen opnieuw tegen een ploeg uit de polder. Afgelopen zaterdag leed DETO een dikke nederlaag in de polder, want Flevo Boys was met 5-1 te sterk.  ASV Dronten was achteraf blij met het gelijkspel tegen Hierden.  DETO zal thuis zeker de nodige tegenstand bieden, maar ASV moet in staat zijn om te winnen in Vriezenveen.

Go Ahead Kampen – DOS’37 (3)

Beide teams begonnen de competitie met een nederlaag.  Twee nederlagen achter elkaar dat is een start waar niemand op zit te wachten. Niet verliezen lijkt dan het motto in deze wedstrijd.  Een gelijkspel is dan de waarschijnlijke uitslag.

SDV Barneveld – Nunspeet (1)

SDV behoort tot de favorieten in de 1e klasse D. Om die rol waar te maken is winst in thuiswedstrijden noodzakelijk. Nunspeet is een tegenstander die zich niet zomaar laat verslaan. Het belooft een mooie en spannende wedstrijd te worden, waarin de thuisclub uiteindelijk aan het langste eind trekt.

 

De 1e klasse D is de laatste jaren een klasse vol spanning en verassingen. En dat was zaterdag in de 1e competitie ronde meteen weer het geval. Wie had er nederlaag van WHC en een gelijkspel van Hierden zien aankomen? Niet veel mensen denk ik. Maar mooi dat voetbal zo onvoorspelbaar is. Het programma voor 30 september is ook weer zodanig dat er onverwachte uitslagen uit de bus kunnen rollen. Een echte topper en een derby staan erop het programma. Iedereen een mooie en sportieve zaterdag toegewenst.

Gerrit Koers