SVZW ontvangt een oude bekende

 

Zaterdag 21 oktober staat de wedstrijd tussen SVZW en SDV Barneveld op het programma. Weerzien met een oude bekende.

SDV Barneveld komt dit seizoen uit in de 1e klasse D.  Dit is het gevolg van de degradatie uit de hoofdklasse afgelopen seizoen.  SDV Barneveld kwam maar 1 seizoen uit in de hoofdklasse.  Op 18 mei 2016 won SDV Barneveld de beslissingswedstrijd om het kampioenschap in de 1e klasse D van Berkum met 1-0. Na een jaartje Hoofdklasse is SDV Barneveld dus terug in de 1e klasse D.

 

SDV(Sterk Door Vriendschap) Barneveld is opgericht op 24 maart 1954. De clubkleuren zijn blauw-wit. Op dit moment heeft de club 1100 leden. Enkele bekende oud spelers van de club zijn : Hans van Arum, Arco Jochemsen, Alfred en Dick Schreuder.  Op 17 april 2010 stonden SDV Barneveld en SVZW voor het laatst tegenover elkaar in Wierden. De wedstrijd eindigde toen in 2-2.  Maar zoals bekend bieden resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst.  Nieuwe ronde nieuwe kansen dus voor SDV. Dit seizoen is Johan de Man de hoofdtrainer van de 1e selectie. Hij is de opvolger van Hans van Arum, die 4 seizoenen de trainer was in Barneveld. SDVB streeft ernaar van het eerste team een stabiele hoofdklasser te maken. Vandaar dat er alles op gericht is om dit seizoen weer te promoveren. Of dat lukt is de vraag, want er zijn meer teams die promotie als doelstelling hebben. Afgelopen zaterdag ging SDVB thuis met 1-3 onderuit tegen DZC’68. Een nederlaag die hard aankwam in Barneveld.  Enkele citaten uit het wedstrijdverslag op de website van de club : “Dit was echt een dooie boel. Je valt te vaak in dezelfde fouten.” aldus de trainer Johan de Man.
Maar de trainer had nog een uitsmijter: “Maar niet met iedereen. De opstelling zal er anders uit zien. Ik ben klaar met bepaalde dingen. Ik grijp in.”

 

SVZW is een van die clubs in de 1e klasse D die ook graag wil promoveren.  SVZW is goed aan het seizoen begonnen.  Er werd nog geen wedstrijd verloren. Afgelopen zaterdag werd ASV Dronten met 3-1 verslagen. Een verdiende overwinning, daar was iedereen het wel over eens.  Deze wedstrijd is de 5e wedstrijd van het programma.  Na deze ronde kun je al een beetje zien wat de sterke en de wat mindere ploegen zijn.  Tot nu toe staan de 1e vier ploegen op de ranglijst erg dicht bij elkaar. Iedereen lijkt van iedereen te kunnen winnen.  In verleden verloor SVZW thuis nog nooit van SDV Barneveld. Wel eindigden enkele wedstrijden in een gelijkspel.  SVZW trainer Philip Agteres heeft de beschikking over een selectie waarin nog weinig afwezigen zijn als gevolg van blessures.  Het is de verwachting dat ook Nigel Michels binnenkort kan aansluiten na een langdurige afwezigheid. Winnen van deze tegenstander zal niet makkelijk worden, want SDVB heeft heel wat goed te maken na de nederlaag van afgelopen zaterdag. Trainer Johan de Man zal deze week gaan gebruiken om een gemotiveerd team aan de aftrap te krijgen.   De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van Raymond Meilink uit Enter.

 

De overige wedstrijden van zaterdag 21-10-2017

 

ASV Dronten – DOS’37  (3)

Beide ploegen verloren afgelopen zaterdag. Vooral de 6-1 nederlaag bij buurman DETO is een klap voor DOS’37. Verliezen is nooit leuk, maar een dergelijke nederlaag in een derby is extra pijnlijk. Deze week de scherven bij elkaar rapen, dan weer gaan voor een goed resultaat. Winst zou heel goed uitkomen voor deze twee elftallen, want  dan kun je wat klimmen op de ranglijst.  Niet verliezen is toch het motto in eerste instantie. En kijken of er ook nog winst kansen zijn. Een gelijkspel lijkt toch wel het resultaat van deze wedstrijd.

 

DETO – FC Zutphen (1)

DETO is erg goed bezig de laatste wedstrijden. Met als hoogtepunt de 6-1 winst op DOS’37.  FC Zutphen heeft het moeilijk aan het begin van dit seizoen. Een deel komt dit ook door blessure gevallen, maar daarnaast lijkt de ploeg zwakker dan vorig seizoen. Gelet op de goede vorm van DETO is de voorspelling winst voor de Vriezenveeners.

 

Flevo Boys – Nunspeet (1)

Flevo Boys is nog ongeslagen na 4 wedstrijden. Die serie willen ze graag uitbreiden. Tegen Nunspeet zal dat niet makkelijk worden, want dat is een technisch goede ploeg. Het kan dus best een mooie wedstrijd worden tussen twee voetballende ploegen. Uiteindelijk is Flevo Boys toch de sterkste van de twee en blijft de ploeg nog een week ongeslagen.

 

Hierden – Go Ahead Kampen (3)

Debutant Hierden verloor dit seizoen ook nog geen competitiewedstrijd. Maar een wedstrijd winnen is ook nog niet gelukt. Go Ahead Kampen verloor tot nu toe alle wedstrijden. Er is dan ook al lichte paniek in Kampen. Want op deze start was niet gerekend.  De druk ligt bij de bezoekers. De thuisclub wil thuis in elk geval niet verliezen. Go Ahead moet in staat zijn om een gelijkspel te behalen in Hierden.

 

Vroomshoopse Boys  – KHC  (3)

Evenals vorig seizoen is maar weinig krachtsverschil tussen beide ploegen. Vroomshoopse Boys heeft thuis al gewonnen van WHC, dan moet dan tegen KHC ook mogelijk zijn. Maar KHC is een moeilijk te verslaan elftal, dat precies weet wat de eigen sterke en zwakke punten zijn. Veel passie en strijd deze wedstrijd. Een winnaar komt er niet uit de bus.

 

WHC – DZC’68 (2)

WHC heeft de draai nog niet gevonden dit jaar. Zaterdag werd er wel gewonnen van FC Zutphen, maar dat was nog niet overtuigend. DZC’68 wordt gezien als een ploeg die kan meedraaien in de 1e klasse. Dat liet het team zaterdag ook zien, door te winnen in Barneveld. Dit resultaat heeft gezorgd voor veel zelfvertrouwen bij DZC’38.  Op basis hiervan is winst in Wezep heel goed mogelijk.

 

 

Zaterdag 21-10 staat speelronde 5 op het programma. Nummer 1 Flevo Boys tegen de nummer 4 Nunspeet. Daarnaast nummer 2 SVZW tegen nummer 6 SDV Barneveld.  Bij verlies van de nummers 1 en 2 kan het zomaar zijn dat DETO de nieuwe koploper wordt in de 1e klasse D.  Opnieuw een zaterdag om naar uit kijken dus. Iedereen veel voetbal plezier deze speelronde.

Gerrit Koers