SVZW staat voor grote uitdaging in Emmeloord.

Zaterdag 07-10 gaat SVZW op bezoek bij Flevo Boys in Emmeloord. De thuisclub won tot nu toe de wedstrijden met grote cijfers. Waartoe is SVZW in staat tegen deze tegenstander?

Flevo Boys degradeerde afgelopen seizoen uit de hoofdklasse. In de finale van de nacompetitie was Zuidvogels twee te sterk. Het is voor de Emmeloorders de vierde keer in de clubgeschiedenis dat de ploeg degradeert. Eerder gebeurde dit al in 1992, 2004 en 2011. De club werd in 1957 opgericht en heeft op dit moment ruim 1000 leden. Flevo Boys zal graag weer willen terug keren in de hoofdklasse. Dat zal moeten gebeuren onder leiding van trainer Inne Schotanus. Hij is nu bezig aan zijn 2e seizoen bij de club. Ondanks de degradatie is hij dus gewoon blijven werken bij de Flevo Boys. De thuis club kent een uitstekende seizoenstart. Opvallend is nu al het aantal doelpunten voor. Eerst   werd er met 5-1 gewonnen van DETO en zaterdag j.l. kreeg WHC een 1-4 nederlaag te slikken. Aanvallend ziet het er dus goed uit. Onder de aanvallers zijn bekende spitsen als Timon Rorije, Jarno van der Wal, Frank Post en Arjen Spaan. Zaterdag a.s. krijgt Flevo Boys mede koploper SVZW op bezoek. Een team dat nog geen enkel competitiedoelpunt tegen kreeg. Lukt het de Flevo Boys wel om te scoren tegen SVZW?

Na twee wedstrijden heeft SVZW 6 punten en is daardoor samen met Flevo Boys, Nunspeet en KHC koploper in de 1e klasse D. Dat is al een kopgroep die niet iedereen had voorzien. Zaterdag gaat SVZW op bezoek bij Flevo Boys. Dat is op een voorhand al een zware uitwedstrijd. Maar nu helemaal omdat Flevo Boys in de vorige wedstrijden opvallend doeltreffend is. SVZW was in de eerste twee wedstijden ook wel sterker dan de tegenstander. Maar dat bleek niet uit de doelcijfers. In Zutphen werd er 3 keer gescoord, maar afgelopen zaterdag tegen de Vroomshoopse Boys maar 1 keer. Terwijl er best wel mogelijkheden waren op meer treffers. Maar lat en paal stonden meer treffers in de weg. Daarnaast stak de Boys doelman Tim Sickman in topvorm, want hij stopte vier doelpogingen op fantastische wijze. Verdedigend heeft SVZW de zaakjes goed voor elkaar. Een sterk duo in het centrum met daarvoor Michael Wensing, die heel veel goed werk verricht. Zaterdag zal blijken hoe sterk de verdediging echt is, want Flevo Boys zal laten zien dat het aanvallend erg effectief is. Een mooie uitdaging voor de mannen van Philip Agteres om met een goed resultaat terug te keren in Wierden. De wedstrijd op sportpark Ervenbos begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter W. (William) Smit.

De overige wedstrijden van 7 oktober ’17

ASV Dronten – WHC (3)

Beide clubs beleven een teleurstellende competitiestart. De thuisclub heeft 1 punt, terwijl WHC met 0 punten de onderste plaats op de ranglijst inneemt. Het seizoen is nog lang, dus er kan nog van alles gebeuren. Maar beide ploegen zullen vandaag graag 3 punten bijschrijven. Maar het motto zal vooral zijn; niet verliezen. Vandaar dat het in Dronten zo op een gelijkspel kan uitdraaien.

Dos’37 – Hierden (1)

Dos’37 behaalde zaterdag een knappe winst bij Go Ahead Kampen. Hierden speelde gelijk tegen FC Zutphen. Hierden is afkomstig uit de 2e klasse. Veel nieuwe en onbekende tegenstanders. DOS’37 is al wat langer actief op dit niveau. En die ervaring is zaterdag doorslaggevend. De punten blijven in Vriezenveen.

DZC’68 – Go Ahead Kampen (3)

DZC’68 wacht nog op de 1e punten in de 1e klasse. Ook is het nog niet gelukt om te scoren. Ook tegenstander Go Ahead is er nog niet in geslaagd om punten te halen. DZC’38 speelde zaterdag een goede wedstrijd, maar had geen geluk zodat KHC er met de punten vandoor ging. In deze tweede thuiswedstrijd op rij zal de thuisclub graag willen winnen. Maar Go Ahead zal proberen er met 1 punt vandoor te gaan. En moet gaan lukken.

FC Zutphen – Vroomshoopse Boys (2)

FC Zutphen is er vergeleken met vorig seizoen niet sterker op geworden. Bij Vroomshoopse Boys staat er wederom een sterk collectief binnen de lijnen. Elke tegenstander zal tot het uiterste moeten gaan om punten tegen de Boys te halen. FC Zutphen zal op het eigen kunstgras zeker voor de 3 punten gaan. Maar ook zij zullen ervaren dat het een zware opgave is om te winnen van de bezoekers. Na 90 minuten gaan de 3 punten mee naar Vroomshoop.

KHC – SDV Barneveld (2)

Met 6 punten is KHC mede koploper in de 1e klasse D.   Nu dus aantreden tegen titelfavoriet SDV. Een tegenstander waartegen KHC nog nooit een punt heeft behaald. De Barnevelders willen meedoen om de titel, en kunnen zich dus geen puntverlies veroorloven in Kampen. KHC zal de nodige weerstand bieden, maar de technische kwaliteiten van SDV geven uiteindelijk de doorslag.

Nunspeet – DETO (1)

Nunspeet versloeg zaterdag favoriet SDV met 1-2. Ook DETO wist te winnen van een favoriet, ASV Dronten werd met 2-0 verslagen. Beide ploegen gaan dus met een goed gevoel aan deze wedstrijd beginnen. Gaan voor winst dat zal motto zijn deze middag. De toeschouwers gaan een mooie wedstrijd zien. Het thuisvoordeel geeft uiteindelijk de doorslag.

 

 

Wedstrijdronde 3 in de 1e klasse D. Na 2 rondes zijn er al de nodige verrassingen te noteren. WHC op de laatste plaats en KHC in de kopgroep. Wie had dat gedacht? Na zaterdag gaat de kopgroep er in elk geval anders uitzien. Flevo Boys speelt tegen SVZW. Beiden hebben de maximale punten na 2 wedstrijden. Dus er gaat iets veranderen. Er weten Nunspeet en KHC hun 3e wedstrijd ook te winnen? En lukt WHC, DZC’68 en Go Ahead Kampen om de eerste punten binnen te halen? Zaterdagmiddag weten we meer. Waarschijnlijk komen er weer verrassende uitslagen uit de bus, zodat de ranglijst er weer anders gaat uit zien.

Gerrit Koers