SVZW krijgt een sterke tegenstander op bezoek.

Zaterdag 14 oktober staat er een thuiswedstrijd op het programma voor SVZW. ASV Dronten onderneemt dan de reis naar Wierden.

ASV Dronten kwam vorig jaar uit in de hoofdklasse, maar aan het eind van het seizoen degradeerde het team naar de 1e klasse. ASV Dronten werd op 25 juni 1962 opgericht. De clubkleuren zijn en waren groenwit al is de outfit in de loop der jaren een aantal keren aangepast. Begon men met een effen groen shirt en witte broek, thans is het shirt verticaal groen wit gestreept. ASV Dronten is een vereniging met 1200 leden met een schitterende accommodatie met 3 kunstgrasvelden en 4 natuurgrasvelden met een natuurgrastrainingsveld. Drie velden bezitten een veldverlichting en het hoofdveld heeft zowel een overdekte zittribune (1988) als staantribune. Het 1e elftal van ASV Dronten staat in het seizoen 2017-2018 onder leiding van Raymond Schuurman. Een bekende naam in het amateurvoetbal. ASV Dronten wil graag weer terug keren naar de hoofdklasse. Maar of dat lukt is maar de vraag, want de concurrentie is groot in de 1e klasse. De start van het seizoen verloopt stroef. Slechts 2 punten werden er tot nu toe gehaald. “Volgens de verslagen op de eigen website is het gemis aan specifieke linksbenigheid, zowel verdedigend als opbouwend een punt van zorg . Ook de ruimtedekking in verdedigend opzicht bij snelle omschakeling door de tegenstander blijft een punt van aandacht. Zonder meer positief is de wil om als team te vechten om de achterstand goed te maken”.

SVZW is wel goed aan de competitie begonnen. Na drie wedstrijden nog steeds ongeslagen. Afgelopen zaterdag in Emmeloord leek het er na de eerste helft op, dat SVZW de wedstrijd zou gaan verliezen. 2-0 achter tegen een veel sterker Flevo Boys. Maar in de tweede helft toonde het elftal karakter door te blijven strijden voor een goed resultaat. Eerst was het Maarten Jansen die een fout van de doelman fraai afstrafte. Ferdi ter Avest schoot daarna een vrije trap kiezel hard in de kruising. En zo kwam dus toch een gelijkspel uit bus. Zaterdag de tweede thuiswedstrijd van het seizoen, tegen ASV Dronten. Een ploeg die wordt gezien als een van de favorieten, ondanks de magere seizoenstart.  Het zal geen gemakkelijke wedstrijd worden om te winnen. ASV zal proberen om met een overwinning te vertrekken uit Wierden. Hoge ogen gooien dit seizoen dat is de doelstelling van SVZW. Thuis wedstrijden winnen is daarbij heel belangrijk. Trainer Philip Agteres wil in elk geval een homogene groep van de selectie maken. Gelet op de samenhorigheid en sfeer in de selectie is hij daar al aardig in geslaagd. En dat is dan ook de basis voor goede resultaten. De wedstrijd tegen ASV Dronten begint om 14:30 uur. Scheidsrechter is Rob Olde Klieverink uit Overdinkel.

De overige wedstrijden van zaterdag 14-10-2017

Vroomshoopse Boys – Flevo Boys (2)

In de vorige thuiswedstrijd werd WHC met 3-2 verslagen. Deze thuiswedstijd winnen zal heel moeilijk worden voor Vroomshoopse Boys. Afgelopen zaterdag liet Flevo Boys vooral in de eerste helft heel goed voetbal zien. Vroomshoopse Boys zal ongetwijfeld vol passie de strijd aangaan. Maar de grote technische vaardigheden van de bezoekers gaan de doorslag geven.

SDV Barneveld – DZC’68 (1)

SDV behaalde zaterdag een mooie overwinning in Kampen tegen KHC. Ook DZC won zaterdag tegen die andere club uit Kampen; Go Ahead. Beiden zullen zaterdag graag opnieuw willen winnen. SDV is de favoriet in deze wedstrijd, maar DZC’68 heeft laten zien dat het een ploeg is om rekening mee te houden in de 1e klasse. Makkelijk zal het niet gaan, maar de punten blijven wel in Barneveld.

WHC – FC Zutphen (1)

De nummers 12 en 13 van de ranglijst tegen elkaar. Beide ploegen kunnen een overwinning goed gebruiken om wat te stijgen op de ranglijst. Vooral WHC zal de eigen supporters graag tevreden willen stellen met een drie punter. FC Zutphen zal in elk geval gaan voor een puntje, maar hoopt natuurlijk om er stiekem met een overwinning vandoor te gaan. Een makkelijke middag zal het niet worden voor WHC, maar winnen van FC Zutphen moet uiteindelijk wel gaan lukken.

Hierden – KHC (3)

Promovendus Hierden heeft laten zien, dat ze moeilijk te verslaan zijn. KHC weet van vorig seizoen wat voetbal in de 1e klasse inhoudt. Elke week moet je scherp zijn, want anders krijg je gegarandeerd het deksel op de neus. Hierden zal vooral thuis proberen om punten te halen, zodat het verblijf in de 1e klasse langer zal duren dan 1 seizoen. Veel verschil lijkt er niet te zijn in sterkte tussen beiden, dus een gelijkspel kan zomaar het resultaat zijn.

DETO – DOS’37 (3)

De moeder aller derby’s in de 1e klasse. De beide plaatsgenoten tegenover elkaar. Vaak is de voorpret groot, maar vallen de wedstrijden tegen. Bij DETO is het vertrouwen groot voor deze wedstrijd. Dat komt door de overwinning zaterdag jl. in en tegen Nunspeet. DOS’37 kwam zaterdag niet in actie, want hun wedstrijd werd afgelast. Ze kunnen dus uitgerust aan de derby beginnen. Beide ploegen zullen ongetwijfeld vol voor de winst gaan. Na 90 minuten strijd staat er een gelijke stand op het fraaie scorebord bij DETO.

Go Ahead Kampen – Nunspeet (2)

De thuisclub heeft na drie wedstrijden nog geen enkel punt behaald. Het wordt tijd om nu een resultaat te boeken. Nunspeet heeft al 6 punten behaald. Om mee te doen in de kopgroep zou een overwinning in Kampen heel goed uitkomen. De druk ligt bij de thuisclub. Nunspeet kan vrij uit spelen, en vergroot de zorgen van Go Ahead, door met 3 punten weer te vertrekken.

 

Speelronde 4 in de 1e klasse D. De derby in Vriezenveen zal veel toeschouwers trekken. Maar ook de overige wedstrijden verdienen de nodige toeschouwers. Want elke ronde zijn er verrassende uitslagen te noteren. Bij WHC en Go Ahead zijn nu al zorgen om de positie op de ranglijst. Zullen zij thuis de 1e overwinning van het seizoen binnen halen? We zullen het zien. Ongetwijfeld zullen er zaterdag weer verschuivingen op de ranglijst plaats vinden. Iedereen wens ik weer veel plezier binnen of buiten de lijnen van het voetbalveld. Hopelijk is er dit keer sprake van een droge middag en kunnen de paraplus thuis blijven.

Gerrit Koers