SVZW gaat op bezoek bij de nummer 4 op de ranglijst : KHC

Twee keer moet SVZW dit seizoen op bezoek in Kampen. Zaterdag voor de 1e maal voor de wedstrijd tegen KHC.

KHC (Kampen Hercules Combinatie) kan spreken van een geslaagde competitie start. Na 5 wedstrijden heeft KHC 10 punten. 3 overwinningen en 1 gelijkspel. Er werd alleen maar verloren, thuis, van SDV Barneveld.  Ten opzichte van vorig seizoen zijn er een paar wijzigingen in de selectie van KHC.  Doelman Demi Loet-Loetoer  en Jori Spang zijn vertrokken. Yoshua van Marle is nog beschikbaar in geval van nood. De nieuwkomers zijn doelman Roy van Dyk (Dosk) en Talha Özen (Dieze west).  Trainer Herman Oosterhaar is begonnen aan zijn 6e seizoen bij de deze sympathieke club.  De doelstelling van KHC is om een stabiele eerste klasser te worden.  En daarnaast is het streven om de beide wedstrijden tegen Go Ahead Kampen te winnen. 50% van deze doelstelling is al binnen, want op 23 september werd met 1-0 gewonnen van deze stadsgenoot.  KHC scoorde tot nu toe 8 doelpunten. Twee spelers scoorden 3 doelpunten, n.l. Brenn de Lange en Jeffrey de Nooijer.   Het is voor KHC een mooie uitdaging om te proberen SVZW de 1eseizoensnederlaag toe te brengen. Na de overwinning in Vroomshoop is er goede hoop bij KHC dat deze thuiswedstrijd kan worden gewonnen.

SVZW heeft slechte herinneringen aan het vorig bezoek aan KHC. Een 1-3 voorsprong werd toen uit handen gegeven. Uiteindelijk won KHC de wedstrijd met 4-3. Zover moet het dit seizoen niet komen. SVZW heeft afgelopen zaterdag laten zien dat het met de teamgeest wel goed zit. Een 1-3 achterstand tegen SDV Barneveld, werd in 20 minuten omgebogen in een 5-3 overwinning. Prachtige doelpunten van Ferdi ter Avest en Denis Shabaz. Maar ook enkele geweldige reddingen van doelman Jens Veldwachter mogen niet onvermeld blijven. Hij zorgde ervoor dat SDVB niet kon uitlopen naar 1-4. Zaterdag zal er opnieuw inzet en scherpte worden gevraagd van de spelers. Want KHC is een elftal dat elke week strijd voor elke bal en elke meter op het veld. Dat hebben we vorig seizoen nog wel gemerkt. Tot nu toe heeft SVZW nog geen enkele wedstrijd verloren in de competitie. Het zou mooi zijn dat deze serie nog een tijdje in stand blijft. Er zijn wat blessure gevallen in de selectie, maar het lijkt erop dat deze spelers binnen een paar weken weer kunnen aansluiten bij de groep. Wanneer SVZW zaterdag in Kampen het niveau van de 2e helft van afgelopen zaterdag weet te behouden, dan moet er een overwinning inzitten tegen KHC. De wedstrijd op Sportpark De Venen in Kampen begint om 14:30 uur.  Scheidsrechter is de heer Jan van Dijk.

De overige wedstrijden van zaterdag 28-10-2017

ASV Dronten – Flevo Boys (2)

Een mooie derby tussen deze beide degradanten uit de hoofdklasse. Om veel mensen de kans te geven deze wedstrijd te zien is de aftrap om 18:00 uur.  De tweede thuiswedstrijd op rij voor ASV. Maar opnieuw een 6-0 winst zit er waarschijnlijk niet in.  Want Flevo Boys is de koploper in de 1e klasse D.  Hoewel derby’s vaak een verrassend verloop hebben, is de vorm van Flevo Boys zo goed, dat ze deze wedstrijd gaan winnen.

FC Zutphen – SDV Barneveld (2)

De thuisclub heeft het zwaar dit seizoen. De selectie lijkt te zwak voor deze competitie. Zaterdag werd er in Vriezenveen met 4-0 verloren van DETO. SDV Barneveld verloor zaterdag ook, maar liet tegen SVZW prima voetbal zien.  Scoren is geen probleem voor de bezoekers, maar ze geven ook wel erg veel tegendoelpunten weg.  Ondanks deze gegevens moet SDV Barneveld in staat zijn om te winnen in Zutphen.

Nunspeet –  Hierden (1)

Dit is ook een echte derby. De afstand tussen de beide clubs is maar een kilometer of 8.   De supporters van Hierden kunnen dus met fiets naar Nunspeet om daar hun favorieten aan te moedigen. Hierden verloor tot nu toe nog geen enkele wedstrijd, maar speelde al wel drie keer gelijk.  De thuisclub verloor zaterdag ongelukkig met 1-0 bij Flevo Boys. In deze thuiswedstrijd zal Nunspeet er alles aan doen om Hierden de 1e nederlaag te bezorgen. De bezoekers zullen zich met hand en tand verzetten, maar Nunspeet is in staat om deze wedstrijd te winnen.

DZC’68 – DETO (2)

DZC’68 heeft tot nu toe laten zien dat het een aanwinst is in de 1e klasse.  In het begin moest de ploeg even wennen, maar nu weet men wat er gevraagd wordt in deze sterke competitie. DETO is in vorm.  De laatste weken worden er alleen maar grote overwinningen behaalt.  17 doelpunten werden er gescoord in de laatste 3 wedstrijden. DZC’68 moet zeker in staat zijn om het DETO moeilijk te maken. Maar DETO beschikt over een sterke en ervaren selectie die de mogelijkheden benut om te winnen in Doetinchem.

DOS’37 – Vroomshoopse Boys (2)

Ook dit is een derby. Twee clubs die allebei de punten goed kunnen gebruiken. Want bij winst kan er weer naar boven worden gekeken. De bezoekers verloren wel in de laatste weken, maar dat waren geen kansloze nederlagen. Dat kan van Dos’37 niet worden gezegd. Twee weken achter elkaar 6 tegendoelpunten om de oren krijgen,  dat is niet best. Nu dus de kans om thuis te laten zien dat dit incidenten waren. Vroomshoopse Boys heeft die grote nederlagen ook gezien, en zal dan ook de kans grijpen om te winnen in Vriezenveen. DoS’37 blijft nog in de hoek waar de klappen vallen.

Go Ahead Kampen – WHC (2)

De thuisclub beleeft een dramatische seizoenstart.  Nul punten uit 5 wedstrijden. Afgelopen zaterdag leek de 1e overwinning in de pocket, maar in de blessuretijd ging nog mis in Hierden, en werd er met 4-2 verloren. WHC had ook geen beste seizoenstart, maar begint met het binnen halen van punten. De thuisclub voelt de druk van de achterban om de punten binnen te halen. WHC  gaat de stijgende lijn voortzetten, want de 3 punten gaan mee naar Wezep.

Speelronde 6 in de 1e klasse D, kan ook wel de derby ronde genoemd worden. Vier derby staan er op het programma. ASV Dronten- Flevo Boys, Nunspeet-Hierden, Dos’37-Vroomshoopse Boys en Go Ahead  Kampen – WHC. Deze wedstrijden zullen er voor gaan zorgen dat er veel publieke belangstelling is voor deze speelronde.  Ook de overige wedstrijden zijn het bezoeken zeker waard. Blijft de kopgroep in tact, of gaan Flevo Boys en SVZW voor het eerst een nederlaag lijden. Net als vorige week ligt DETO op de loer om de koppositie over te nemen.  Ook onderin kan de ranglijst er na zaterdag heel anders uit gaan zien. Ook deze week wens ik iedereen weer een mooie en sportieve zaterdag toe.

Gerrit Koers