SVZW begint met een uitwedstrijd aan de competitie.

Zaterdag 23 september begint de competitie in de 1e klasse D. Voor SVZW een herhaling van zetten, want ook vorig seizoen begon SVZW met een uitwedstrijd.  Evenals vorig seizoen is FC Zutphen de tegenstander.

FC Zutphen was vorig seizoen ook al actief in de 1e klasse D.  Handhaving was vorig seizoen de doelstelling van deze club.  FC Zutphen eindigde uiteindelijk op de 9e plaats op de ranglijst. In 26 wedstrijden werden er 30 punten gehaald. Er werd 45 keer gescoord, maar tegenstanders maakten 61 doelpunten tegen FC Zutphen.  Mark Bloemendaal was vorig seizoen heel belangrijk voor het elftal. Helaas voor FC Zutphen heeft hij de club verlaten. Hij komt dit seizoen uit voor Berkum, vorig seizoen kampioen in de 1e klasse D.  Mark kan dus zijn klasse tonen in de hoofdklasse.  FC Zutphen was niet erg succesvol in de bekerpoule. Alle drie wedstrijden werden verloren.   Bon Boys, RKZVC en Vorden waren te sterk.  Doelsaldo over die drie wedstrijden 1-11.  FC Zutphen moet dus uit een ander vaatje gaan tappen, anders wordt het een treurig seizoen voor deze sympathieke club.

SVZW kan terugkijken op een goede voorbereiding. Drie oefenwedstrijden werden er gewonnen. Ook in de beker bleef SVZW ongeslagen. Na winst op Achilles’12 en Tubantia werd er zaterdag gelijk gespeeld tegen de Hulzense Boys.  Na 90 minuten stond er 2-2 op het scorebord.  Pas in blessure tijd wist SVZW gelijk te maken.  Met 7 punten uit drie wedstrijden gaat SVZW door naar de knock-out fase van de districtsbeker. Dat is natuurlijk heel mooi, maar zaterdag gaat de competitie beginnen. En daarin wil SVZW ook graag hoge ogen gooien. Dat gaat gebeuren onder leiding van de nieuwe trainer Philip Agteres. Als oud trainer van DOS’37 kent hij de 1e klasse D.  Hij weet dus ook dat je elke zaterdag 100% scherp moet zijn om punten te halen. De technische staf heeft als doel om een homogeen team van de spelersgroep te maken. Als dat lukt dan moet deze groep in staat worden geacht om goede resultaten te boeken in dit nieuwe seizoen. Eerste uitdaging is om zaterdag te winnen in Zutphen. De wedstrijd op Sportcomplex ‘t Meijerink  begint om 14:30 uur.  Scheidsrechter is Jelle Besselsen.

De overige wedstrijden van zaterdag 23-09-2017

ASV Dronten – Hierden.

Wedstrijd tussen twee nieuwkomers in de 1e klasse D.

Flevo Boys – DETO.

Flevo degradeerde vorig seizoen uit de hoofdklasse. In deze thuiswedstrijd ontvangt de club DETO. Deze club wist zich op het nippertje te handhaven in de 1e klasse.

Vroomshoopse Boys – WHC

Deze beide clubs speelden vorig jaar ook in de hoofdklasse.  De doelstelling van beide teams is niet veranderd. De thuisclub gaat voor handhaving, terwijl WHC gaat voor promotie.

KHC – Go Ahead Kampen.

De derby van deze competitie ronde. Twee clubs uit Kampen tegen elkaar. Mooie seizoen opening voor deze plaatsgenoten.

Nunspeet – DZC’68

Nunspeet ontvangt in de eerste thuiswedsstrijd ook een nieuw gezicht in de 1e klasse D. DZC’68 uit Doetinchem promoveerde vanuit de 2e klasse.

Dos’37 – SDV Barneveld.

Dos’37 speelt in deze  thuiswedstrijd tegen een degradant uit de hoofdklasse. De bezoekers zullen vast willen proberen om meteen weer terug te keren in de hoofdklasse.

Zaterdag de eerste competitie ronde in de 1e klasse D. Ten opzicht van vorig seizoen zijn er wel wat sterke ploegen verdwenen. Berkum werd kampioen en promoveerde naar de hoofdklasse. DUNO D en Bennekom komen nu uit in de 1e klasse C. Maar daar zijn ook weer twee degradanten uit de hoofdklasse voor terug gekomen. Op dit moment is het nog onduidelijk waar de krachtsverschillen liggen tussen de diverse ploegen. Over een paar weken weten we in dat opzicht meer.  Iedereen zaterdag veel plezier bij de competitie opening van het nieuwe seizoen.

Gerrit Koers.