Verslag legendarisch derby van Wierden, oftewel SVZW JO 11-2 tegen Juventa ’12 JO 11-3.

 

Uiteraard was het hele team erg gemotiveerd om de wedstrijd van het jaar te willen winnen.

In de eerste helft van de wedstrijd liep het allemaal nog een beetje stroef, het leek alsof iedereen nog niet goed wakker was, maar dat kan kloppen want de wedstrijd startte al om 8:15.

We stonden dus met de rust achter met 2-0, maar dat had ook meer kunnen zijn, maar dankzij onze keeper Guus bleef het maar 2-0. Na een peptalk bij rust, kwam SVZW helemaal losen we waren nog steeds ervan overtuigd dat de winst er nog inzat.

De tweede helft begon direct goed. Door een bekeken afstandsschot van Manuel, werd de aansluitingstreffer gemaakt. Paniek brak direct uit bij Juventa en dat was voor ons het teken om de gelijkmaker maar eens te gaan forceren.

Deze kwam dan ook ongeveer 15 minuten voor tijd. Olav gaf de bal goed af aan Ruben en hij passeerde een aantal mannetjes en schoof de bal beheerst naast de keeper, 2-2.

Bij Juventa gingen de kopjes hangen en wij waren nog steeds gretiger. 

Met nog 4 minuten te spelen, gaf Floris een mooie assist op Nino, die de bal met een lobje in het netje schoot, 3-2. HOPPA !!!!

In de laatste 4 minuten drong Juventa nog wel aan, maar door goed verdedigen van Wilhelm, Djairo en Wessel, bleef het 3-2. Na het eindsignaal van Scheidsrechter Jeroen was het feest compleet.

Stefan Willems

Leider JO 11-2