SVZW zet zegereeks voort.

Klik hier voor de foto’s

Sportpark De Bosrand in Vroomshoop vormde het zonnige décor voor de derby tussen de Boys en SVZW, een ontmoeting die onder leiding stond van scheidsrechter Nick Wenneker. De nummer dertien tegen de nummer twee en dus met grote belangen voor beide ploegen. SVZW gaf vol gas in die eerste tien minuten en bijna leidde die druk tot een eigen doelpunt aan de kant van VB, het bleef bij een corner. In de 13e minuut was het dan wel raak, Yessin Maskoul was niet zelfzuchtig en bediende Maarten Jansen die de 0-1 op het scorebord bracht. Na die tegentreffer moesten de Boys wel komen en via een vrije trap rand zestien door Robert Veld in de 24e minuut probeerde men de gelkijkmaker te scoren, het bleek vergeefs. Drie minuten later mikte Yessin Maskoul te hoog om de 0-2 aan te tekenen en dat was ook het schot van Tim Pothast in de 34e minuut. Vervolgens mocht SVZW in de 37e minuut een vrije trap nemen door Karlo Borghuis en was het Bas Woesthuis die alert reageerde door de 0-2 binnen te tikken. De eerste gele kaart was voor VB speler Harold Kivits en een paar minuten daarna had Tom Hegeman de 0-3 voor het inschieten, VB doelman Tim Sickman redde in een reflex en aldus werd de ruststand bepaald op 0-2 in een derby die niet bepaald zinderend kon worden genoemd en waar de gasten uit Wierden de bovenliggende partij waren.

Twee ongewijzigde elftallen na de thee en meteen een dot van een kans voor Yessin Maskoul in de 49e minuut, helaas kopte hij naast en niet in het Vroomshoopse doel. Een dergelijke kans kreeg ook Maarten Jansen even later, de spits schoot over en vrijwel in dezelfde fase miste Jansen een enorme kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Bijna ging het fout aan SVZW zijde in de 55e minuut toen een misverstand tussen doelman Mike Brinks en Michael Wensing de beide heren bijna fataal werd, het liep goed af. De vrije trap van VB speler Leon Dogger werd door diezelfde Mike Brinks prima gestopt en in de 65e minuut meende SVZW trainer Philip Agteres om Maarten Jansen te moeten vervangen door Ferdi ter Avest in een periode waarin slordigheid aan beide kanten de boventoon voerde. In de 73e minuut testte Leon Dogger nogmaals keeper Mike Brinks van SVZW, die de inzet over tikte tot corner. Tweede wissel dan bij SVZW in de 74e minuut: Bas Woesthuis eraf en Nigel Michels erin en ook VB trainer Karlo Meppelink wisselde nu door Ernst-Jan Heideman te vervangen door Bram Hooijer. Vlak daarop probeerde invaller Ferdi ter Avest namens SVZW een schot, hij hield er een corner aan over. Uit de rebound knalde Nigel Michels naast en ook Yessin Maskoul miste de kans op de 0-3 in de 78e minuut. De vrije trap van Ferdi ter Avest in de 82e minuut leidde slechts tot een corner en ook John Lubbers deelde in de carrousel van de gemiste kansen. Want SVZW had gistermiddag volop mogelijkheden om het doelsaldo op te vijzelen dat zo belangrijk kan zijn in de strijd om kampioenschap c.q. derde periodetitel. In de 84e minuut bijvoorbeeld, toen Yessin Maskoul had moeten scoren en Ferdi ter Avest dat twee minuten later wel deed door de 0-3 via de verre hoek binnen te knallen. In de 90e minuut kregen de Zwaluwen zowaar een penalty toegekend door de scheids, echter na consultatie met de grensrechter werd die beslissing teruggedraaid. Yessin Masskoul tenslotte zag zijn lob over het Vroomshoopse doel verdwijnen en betekende dat meteen het eindsignaal in een matige derby waarin SVZW verdiend met 0-3 aan het langste eind trok en de vierde winst op rij boekte. Volgende week zaterdag speelt SVZW opnieuw een uitwedstrijd, dan tegen WHC uit Wezep dat gisteren met 6-3 in Emmeloord onderuit ging tegen de koploper Flevo Boys. Daar in Wezep mogen de kansen niet gemist worden als we mee willen blijven doen om kampioenschap c.q. derde periodetitel. We liggen op koers!

Opstelling SVZW:

Brinks, Wensing, De Jong, Lubbers, Kamperman Leferink, Borghuis, Woesthuis (74e Michels), Pothast, Maskoul, Jansen (65e Ter Avest) en Hegeman.

Doelpuntenmakers SVZW:
13e minuut      Maarten Jansen      0-1
37e minuut      Bas Woesthuis        0-2
86e minuut      Ferdi ter Avest        0-3

Gerhard Nijmeijer