Sylke is begonnen met voetballen bij SVZW, speelt en traint momenteel in ons jeugdelftal JO12-1 en traint daarnaast twee keer per week bij de Football Equals Academy.  Afgelopen september 2019 ontvingen wij als SVZW een kopie van de brief zoals deze door de KNVB naar de ouders van Sylke is verstuurd. In deze brief stond dat Sylke Meijer is geselecteerd voor de selectietrainingen van de KNVB meiden O12 Oost. Deze trainingen werden op 25 en 30 september en op 7 oktober 2019 afgewerkt.

Tijdens deze drie avonden moest Sylke, samen met 41 (!) andere meiden van omliggende Overijsselse- en Gelderse verenigingen haar talenten laten zien. “Het was geweldig om te zien hoe de meiden in een onderlinge wedstijd ieder hun eigen talenten lieten schitteren. Allemaal, ieder met hun eigen speelwijze, aan elkaar gewaagd” aldus Rik Dekkers die vanuit Jeugdbestuur SVZW bij deze laatste selectietraining aanwezig was”.

De uitslag volgde in de week van 7 oktober. Op 9 oktober kreeg Sylke fantastisch nieuws vanuit de KNVB. Ze is de eerste selectieronde doorgekomen en is geselecteerd voor de trainingsgroep van de Meiden 012 Oost! Voor Sylke liggen nu de volgende, prachtige, uitdagingen in het verschiet: Meerdere trainingen georganiseerd en begeleid door de KNVB en als afsluiting twee wedstrijden.

Namens het Jeugd- en Hoofdbestuur van SVZW feliciteren wij Sylke en haar ouders met dit fantastische resultaat. Als club zijn wij enorm trots op de prestaties en talenten van Sylke! Daarnaast wensen we haar heel veel succes bij de trainingen en wedstrijden van de KNVB, en uiteraard met de wedstrijden van haar team, JO12-1.