SVZW-SDV Barneveld 5-3 verslag 22-10-2017

SVZW wint op karakter!

 Bekijk hier de foto’s van de wedstrijd en hier de foto’s van het Team van de Week

SDV Barneveld was gistermiddag de tegenstander van SVZW op Het Lageveld te Wierden, de vorig jaar uit de Hoofdklasse gedegradeerde club van de Veluwe. De club ook die uit was op revanche omdat men een week eerder thuis verloor van DZC’68 en met name de staf pruimde die nederlaag niet. En dus kon SVZW het een en ander verwachten in deze wedstrijd onder leiding van scheidsrechter R. Meilink uit Enter. Aanvoerder Niels Vlugt zette de toon al in de 1e minuut door hard in te gaan op Michael Wensing, die er zonder kleerscheuren vanaf kwam en Vlugt met een waarschuwing. De eerste corner was voor de thuisploeg in de 4e minuut, echter in de 11e minuut werd John Lubbers afgetroefd door Ricardo Mengerink en was de eerste kans voor de bezoekers meteen raak: 0-1. De Barnevelders bleven strak op de bal zitten, soms wat al te fanatiek zoals in de 17e minuut, toen de gevaarlijke Sefanja Davids geel ontving van de onpartijdige. Twee minuten later ging plots Yessin Maskoul ervandoor, wiens pass op Maarten Jansen op maat was en de gelijkmaker betekende 1-1. In de 20e minuut ontving ook John Lubbers namens SVZW de gele kaart, na balverlies van Tim Pothast. SVZW probeerde naar voren te spelen maar moest oppassen voor de razendsnelle counters van de gasten. Het schot van Maarten Jansen in de 22e minuut ging hoog over en was er even later opnieuw geel voor de bezoekers, dit keer was Reza Ngarigota de klos. Na een half uur spelen mocht Sebastian van Kammen een corner nemen, die in eerste instantie werd weggewerkt maar even later door de geheel vrijstaande aanvoerder Niels Vlugt simpel werd binnen getikt, tweede kans, tweede goal en dus 1-2. En het zou nog erger worden voor de Wierdenaren, want in de 42e minuut was het opnieuw raak na een verdedigingsfout, Sefanja Davids mocht de 1-3 op simpele wijze aantekenen. Dat was meteen ook de ruststand: SDV kreeg 3 kansen en maakte daaruit 3 goals, over efficiency gesproken! Sombere gezichten bij de Wierdense aanhang in de rust, met name over het feit hoe knullig de drie tegendoelpunten werden weggegeven.

Tweede helft met ongewijzigde elftallen (moeilijk te zien omdat de rugnummers bij SDV Barneveld van afstand slecht te lezen waren) en het eerste wapenfeit was een door Reza Ngarigota weggeschoten bal over de zijlijn die richting het centrum van ons mooie dorp Wierden verdween. In de 49e minuut gele kaart voor Deniz Sahbaz vanwege opzettelijk hands en in de 10e minuut een schot van Ferdi ter Avest dat hoog over ging. Wie geloofde er nog? SVZW ontsnapte in de 57e minuut zelfs aan de 1-4, het bleef gelukkig bij een corner. In de 59e minuut greep SVZW trainer Philip Agteres in met een dubbele wissel: John Lubbers en Tim Pothast werden gewisseld voor Karlo Borghuis en Sten Knol, gevolgd even later door een kansje voor Maarten Jansen, SDV doelman Jeroen van Binsbergen raapte simpel op. De actie daarop van Lars Kamperman Leferink eindigde in een achterbal en in de 66e minuut had de thuisploeg in eerste instantie gewoon pech, hield er echter wel een corner aan over, waaruit Burak Basut op zeer fraaie wijze binnenkopte en de 2-3 daarmee op het scorebord bracht. Zou het dan toch? In de 68e minuut werd de voorzet van Deniz Sahbaz een prooi voor de SDV doelman en aan de overkant redde Jens Veldwachter zijn ploeg door de inzet van Ricardo Mengerink tot corner te verwerken. Pfff. SVZW rook bloed na de aansluitingstreffer, zag de opponent nerveus worden en achteruitlopen en was de gelijkmaker in de 72e minuut een feit: Deniz Sahbaz schoot wonderschoon en onhoudbaar binnen! Feestvreugde alom, maar het was nog niet gedaan. 76e Minuut wedstrijd: Ferdi ter Avest liet een schitterende pegel los en dat was 4-3. Ongeloof alom, maar het stond er echt. In de 79e minuut pech voor Harm Jan Tip die er geblesseerd af moest en vervangen werd door Dries Buimer. Ook SDV trainer Johan de Man paste nu zijn eerste wissel toe: Onur Tekay ging, Silvan van Hierden kwam. Nog tien minuten te gaan en de spanning was voelbaar aanwezig, daar op Het Lageveld. SVZW moest steeds blijven uitkijken voor de uitvallen van de Barnevelders, die in blessuretijd nog wisselden door Jelle Vliek te vervangen door Pieter Bas Hazeleger, gevolgd door nog eens een corner van de gasten, het kwam allemaal goed, want uit de rebound tekende Deniz Sahbaz voor zijn tweede goal van de middag en bracht daarmee de eindstand op een klinkende 5-3 overwinning. Zeg nou zelf, wie had dat in de rust durven voorspellen? Gefeliciteerd allemaal met deze mooie winst en volgende week gaan we naar Kampen om daar tegen het verrassend sterk begonnen KHC aan te treden, aanvang 14.30 uur.

 

Gerhard Nijmeijer

 

Opstelling SVZW:

Veldwachter, Kamperman Leferink, Wensing, Basut, Lubbers (59e Knol), Pothast (Borghuis), Sahbaz, Ter Avest, Tip (79e Buimer), Maskoul en Jansen.

 

Doelpuntenmakers SVZW:

19e minuut     1-1  Maarten Jansen

66e minuut     2-3  Burak Basut

72e minuut     3-3  Deniz Sahbaz

76e minuut     4-3  Ferdi ter Avest

94e minuut     5-3  Deniz Sahbaz