Op zaterdag 31 maart speelt SVZW thuis tegen DZC’68. Met een overwinning op zak smaken de paaseieren een stuk beter.

Die overwinning moet dan behaalt worden op DZC’68 uit Doetinchem. Deze club promoveerde vorig seizoen naar de 1e klasse. Dat ze in een sterke klasse zijn terecht gekomen ervaren de spelers elke week. Op dit moment staat het elftal op de 12e plaats. Blijft dat zo, dan moet DZC’68 zich via de nacompetitie proberen om te handhaven. De onderlinge verschillen op de ranglijst zijn klein. Natuurlijk heeft DZC’68 alles nog in eigen hand, maar de spanning en druk zijn wel groot. In het eigen verslag van de wedstrijd tegen DETO staat “DZC heeft inmiddels de mores van de 1e klasse redelijk onder knie. Het voetbalt vanuit het collectief, het weet de kansen die ’t krijgt redelijk te benutten en ’t kan de focus op de wedstrijd in de meeste wedstrijden zo’n 90 minuten behouden”. Na de wedstrijd tegen DETO, die met 3-0 werd verloren, speelde DZC’68 afgelopen zaterdag tegen WHC. Die wedstrijd werd met 0-2 verloren En nu dus de wedstrijd tegen SVZW. Allemaal wedstrijden tegen de sterkste ploegen in de 1e klasse D.  Op 18 november werd de heenwedstrijd gespeeld.  SVZW won destijds met 1-2, een overwinning die moeizaam tot stand kwam.

SVZW wil graag een rol van betekenis spelen in de 3e periode. Dan moet je in elk geval de thuiswedstrijden winnen.  Afgelopen zaterdag won SVZW met 1-4 bij SDV Barneveld. Gelet op de vele kansen had de score nog veel hoger kunnen uitvallen.  Volgens trainer Philip Agteres ‘de mooiste zege van het seizoen”.   SVZW heeft dit seizoen nog maar 3 wedstrijden verloren. Opvallend is wel dat het hier allemaal thuiswedstrijden betrof.  Misschien ligt dat aan het feit dat tegenstanders SVZW in thuiswedstrijden het spel laten maken, en dan zelf uit snelle tegenaanvallen weten te scoren. Ook DCZ’68 zal deze strijdwijze gaan hanteren, want ze zullen in elk geval met 1 punt weer naar Doetinchem willen vertrekken. SVZW weet dus wat het te doen staan. Wel strijden voor de overwinning, maar zorgen dat de verdediging op orde blijft. Er waren de laatste weken wat blessure gevallen, maar zo langzamerhand sluiten de meeste spelers weer aan. Wanneer SVZW er in slaagt om het normale niveau te halen, dan moet een overwinning tegen DZC’68 mogelijk zijn. De wedstrijd begint om 14:30 uur.  De KNVB heeft Rob Olde Klieverink  aangewezen als scheidsrechter  voor deze wedstrijd.

De overige wedstrijden van zaterdag 31 maart

WHC – KHC (1)

WHC is de ploeg in vorm. Daarvan is de 2e periodetitel het bewijs. Maar WHC blijft doorgaan met winnen. Er is nog een kleine kans dat ze koploper Flevo Boys kunnen achterhalen. KHC stond een paar weken geleden nog mooi in de middenmoot. Maar na 2 nederlagen op rij is de club afgezakt naar de 10e plaats. En dus moeten er punten bijkomen om niet in de nacompetitie terecht te komen. In Kampen verloor WHC nog met 3-1 van KHC. Die uitslag zou zo maar weer op de borden kunnen staan. M.a.w. winst voor WHC is de voorspelling.

ASV Dronten – FC Zutphen  (3)

ASV Dronten staat op de 5e plaats. Klimmen naar de 4e plaats lukt niet meer. Maar de club moet nog wel een paar punten halen, om het seizoen zorgeloos te kunnen eindigen. FC Zutphen won zaterdag met 1-0 van DETO. En liet in die wedstrijd goed voetbal zien. Hierdoor reist de club met een goed gevoel af naar Dronten. Een bewijs dat ze de strijd om handhaving nog niet hebben opgegeven.  Met een 1 punt vertrekken naar Zutphen moet mogelijk zijn.

DETO Twenterand  –  Go Ahead Kampen (1)

Zaterdag verloor DETO bij hekkensluiter FC Zutphen met 1-0.  Volgens het eigen verslag van DETO is de achtervolging op koploper Flevo Boys voor DETO ten einde. Negen punten is te veel om nog in te halen de komende wedstrijden.  DETO gaat zich nu richten op de nacompetitie om promotie. Maar dat wil niet zeggen dat ze nu alle wedstrijden laten lopen. Go Ahead Kampen deed zaterdag goede zaken op de ranglijst door thuis te winnen met 3-0 van Hierden. Maar daarmee is de club nog niet uit de problemen. Winnen in Vriezenveen zal zeker het doel zijn. DETO wil zich voor de eigen supporters revancheren voor de nederlaag tegen FC Zutphen, en gaat deze wedstrijd winnen.

Flevo Boys – DOS’37 (1)

Flevo Boys staat bovenaan en wil dat ook blijven. De voorsprong op SVZW is 5 punten, dus een nederlaag hoeft nog niet direct desastreus te zijn, maar dan wordt de druk voor Flevo Boys wel groter. DOS’37 speelde in Vriezenveen gelijk tegen Flevo Boys.  En daardoor verspeelde Flevo Boys de 1e periode titel. DOS’37 heeft nog wel punten nodig om het seizoen goed af te kunnen sluiten. Flevo Boys is een uitstekend elftal dat deze wedstrijd tegen DOS’37 winnend gaat afsluiten.

Hierden – SDV Barneveld (2)

In deze wedstrijd zijn de belangen groot. Klimmen naar de middenmoot of in de problemen blijven daar gaat het om. Hierden heeft het moeilijk, maar weet soms tegenstanders wel te verrassen.  SDV Barneveld verloor zaterdag kansloos van SVZW. Om niet verder af te zakken heeft de club nog wel punten nodig. Hierden zal proberen om deze wedstrijd te winnen, maar SDVB is in staat om de drie punten mee te nemen naar Barneveld.

Vroomshoopse Boys – Nunspeet (1)

De thuisclub speelde zaterdag een prima wedstrijd en won dan ook dik verdiend met 0-3 bij KHC.  Doordat FC Zutphen ook won, bleef deze club in de buurt van Vroomshoopse Boys. Maar de Boys hebben veel vertrouwen geput uit deze overwinning.  Nunspeet stond heel lang op de 5e plaats, maar na de winterstop is de klad erin gekomen bij Nunspeet. De laatste 4 competitiewedstrijden werden allemaal verloren.  Ook Nunspeet moet dus op gaan passen.  In een spannende wedstrijd trekt Vroomshoopse Boys aan het langste eind. Drie punten erbij voor de thuisclub.

 

 

Zaterdag 31 maart staat wedstrijd ronde 20 op het programma. Ook in deze ronde staan er weer vele belangen op het spel.  Voor het kampioenschap zijn nog drie ploegen in de race, al heeft Flevo Boys wel een comfortabele voorsprong op SVZW en WHC.  De strijd om rechtstreekse degradatie zal gaan tussen Vroomshoopse Boys en  FC Zutphen.  Maar de club die eindigt op de 12e plaats zal zich ook moeten handhaven via de nacompetitie. Op die 12e plaats staat nu DCZ’68 met 19 punten. ASV Dronten staat op de 5e plaats met 25 punten.  Een gat van 6 punten. Er staan nog 8 wedstrijden op het programma.  In theorie kunnen nog 8 ploegen op de 12e plek terecht komen.  dat is misschien wat overdreven, maar de strijd gaat wel tussen 6 ploegen.  Want het verschil is maar 3 punten.  Enorm spannend dus. Zaterdag zijn er vast ook verrassende uitslagen te noteren.  Want in deze klasse kan iedereen van iedereen winnen. Voor alle betrokkenen een mooie voetbal zaterdag toegewenst, en aansluitend hele mooie paasdagen.

Gerrit Koers