Zaterdag 18-11 staat competitieronde 8 op het programma. SVZW speelt in Doetinchem tegen DZC’68 en wil daar weer punten pakken.

DZC’68 werd vorig seizoen met overmacht kampioen in de 2e klasse. Nu mag de ploeg zich bewijzen op een hoger niveau. In het seizoen 2011-2012 kwam de club ook uit in de 1e klasse. Daarna zakte de ploeg af naar de 3e klasse. Maar daarna werd de opmars weer in gezet. Met als laatste resultaat de promotie naar de 1e klasse. Doetinchemse Zaterdagclub ’68 werd op 20 mei 1968 opgericht.  Volgend jaar bestaat de club dus 50 jaar. DZC’68 is een specifieke zaterdagvoetbalclub met ongeveer 1.400 leden. Het competitie- en bekervoetbal vindt dan ook alleen op de zaterdag plaats. In het verleden kwamen Luuk en Siem de Jong ook uit in het geel blauwe wedstrijdtenue van DZC’68.  De 1e selectie bestaat voor het merendeel uit spelers uit eigen kweek. Voor het tweede seizoen is Steven Verheijen de trainer van de 1e selectie.  Zijn opdracht is simpel: zorgen dat DZC’68 op 1e klasse niveau blijft voetballen. Tot nu toe maakt DZC een goede indruk in de 1e klasse. Maar de ploeg weet vaak de kansen niet te benutten, en treft dan tegenstanders die dat wel doen, en zodoende heeft het elftal nog maar 6 punten na 7 speelrondes. Dit beeld moet wel veranderen anders is het verblijf in de 1e klasse maar van korte duur. In het seizoen 2004-2005 speelde DCZ’68 voor het laatst tegen SVZW. De wedstrijd eindigde toen in een 0-2 overwinning voor de Wierdenaren.

SVZW deed heel lang mee in de strijd om de 1e periode. Maar de nederlaag tegen Nunspeet op 4 november zorgde ervoor dat SVZW zakte na de 3e plaats op de ranglijst. Er is nog 1 speelronde te gaan in de 1e periode. Dat is de aanstaande ronde. De strijd gaat tussen Flevo Boys en DETO.  De kans op de 1e prijs van het seizoen is verloren, maar dat wil niet zeggen dat SVZW nu bij pakken gaat neer zitten. Afgelopen zaterdag werd met 5-1 gewonnen van De Tukkers, waardoor de volgende bekerronde werd bereikt.  En nu de kans om ook in de competitie weer de draad weer op te pakken.  Natuurlijk zijn er mogelijkheden tegen deze tegenstander, maar de thuisclub kan de punten heel goed gebruiken. Dus gemakkelijk zal het niet worden. Er zijn nog wat blessure gevallen, waardoor het nog niet zeker is welke spelers er allemaal beschikbaar zijn. Maar er zijn goede vervangers inzetbaar. Kijk alleen maar eens naar Dries Buimer die zich een waardige vervanger toont van Harm-Jan Tip.  De wedstrijd op het prachtig vernieuwde sportpark “Zuid’ aan de Sportweg c.q. de Liemersweg te Doetinchem begint om 14:30 uur. Gert-Jan Beltman uit Rijssen is aangesteld als scheidsrechter bij deze wedstrijd.

De overige wedstrijden van zaterdag 18-11-2017.

KHC – WHC (1)

Een wedstrijd tussen twee middenmoters in de 1e klasse. De thuisclub is goed bezig en dus wel tevreden met 7e plaats. WHC had voor zichzelf ongetwijfeld een hogere positie in gedachten dan de 6e plaats waar men nu staat. KHC is in staat het elke tegenstander moeilijk te maken met de passievolle strijdwijze van het team.  WHC verloor dit seizoen in Kampen al van Go Ahead, en het kan zomaar zijn, dat de 3 punten opnieuw in Kampen blijven.

FC  Zutphen – ASV Dronten (2)

De thuisclub heeft het enorm zwaar dit seizoen. Nog maar 3 punten werden er behaald. In 7 wedstrijden werden ook nog maar 5 doelpunten gescoord. Dat zal snel moeten verbeteren, anders blijft FC Zutphen de hekkensluiter in de competitie.  ASV Dronten begin moeizaam aan de competitie, maar lijkt het lek nu toch boven te hebben. Wel blameerde de club zichzelf afgelopen zaterdag, want 3e klasser Olympia’28 won met 4-2, waardoor ASV werd uitgeschakeld in de bekerstrijd. Alle reden dus om zaterdag te winnen in Zutphen om deze blamage goed te maken.

Nunspeet  – Vroomshoopse Boys   (1)

Nunspeet staat inmiddels op de 4e plaats op de ranglijst. In de vorige competitieronde werd met 1-2 gewonnen in Wierden van SVZW. Nunspeet benutte heel goed kansen die SVZW weggaf. Verdedigend stond alles ook goed. De thuisclub zal ongetwijfeld graag op dezelfde voet doorgaan. De bezoekers haalde op 7 oktober het laatste punt binnen, dus het wordt tijd dat er weer een wedstrijd met een goed resultaat wordt afgesloten. Elke wedstrijd zijn er kansen op punten. Maar het lijkt er toch op, dat Nunspeet de sterkste is van deze twee.

DOS’37 – Flevo Boys (2)

De thuisclub kreeg al een paar dikke nederlagen te slikken, maar boekte ook al een paar mooie overwinningen. Hierdoor staat DOS’37 nu in de grote middengroep. Flevo Boys is de ongeslagen koploper in de 1e klasse. Bij winst in Vriezenveen is de 1e periodetitel voor de Emmeloorders. DOS’37 zal ongetwijfeld proberen om Flevo Boys de punten te ontfutselen. Maar Flevo Boys heeft een heel goed team dat deze wedstrijd gaat winnen, en daardoor, dik verdiend, de 1e prijs van seizoen binnen haalt.

SDV Barneveld – Hierden (3)

De thuisclub is bezig aan een teleurstellende serie in de competitie. Al 4 nederlagen werden geleden. De 10e plaats op de ranglijst past niet bij SDVB, want voor velen hoorden zij bij de titelfavorieten. Hierden is nieuw in de 1e klasse.  Zij doen het prima, en verloren zaterdag pas voor de 1e keer een wedstrijd.  SDV weet dat ze een tegenstander op bezoek krijgen die moeilijk  te verslaan is. Dat zal deze middag ook blijken, want een gelijkspel, meer zit er niet in voor SDV Barneveld.

Go Ahead Kampen – DETO (2)

Go Ahead verloor de 1e vijf wedstrijden van het seizoen, maar daarna werden de volgende twee allebei gewonnen. Een stijgende lijn dus, maar er zijn nog meer overwinningen nodig om afstand te nemen van de onderste plaatsen.  DETO begon de competitie ook met een nederlaag, maar daarna werden alle wedstrijden gewonnen. Vooral doordat DETO heel makkelijk scoort. Frank Smit is de man om in de gaten te houden, want hij scoorde al 11 keer.  Go Ahead zal zeker proberen om de punten te halen, maar het aanvallend vermogen van DETO is te groot voor de thuisclub.

Zaterdag 18  november valt de beslissing in de strijd om de 1e periodetitel. Twee clubs kunnen deze titel nog binnen halen. De beste papieren zijn in handen van de Flevo Boys.  Zij hebben 1 punt voorsprong op DETO. Bij winst is de titel binnen.  DETO zal proberen om te winnen in Kampen, en dan maar hopen dat Flevo Boys onderuit gaat in Vriezenveen bij DOS’37. In de overige wedstrijden gaat het natuurlijk ook om de winst, want het is zaak om aan te haken. Om voor de winterstop al op een kansloze plaats te staan, dar zit geen enkel team op te wachten.  Van deze plaats wens ik ieder weer heel veel voetbalplezier toe.

Gerrit Koers