SVZW tegen WHC, eerste thuiswedstrijd na de winterstop.

Op zaterdag 27 januari staat de eerste wedstrijdronde na de winterstop op het programma. SVZW hervat de competitie met thuiswedstrijd tegen WHC.

WHC, voluit Wezep Hattemerbroek Combinatie, is op 1 oktober 1930 opgericht. De club telt op dit moment ongeveer 1200 leden.  De thuiswedstrijden worden gespeeld op Sportpark Muldersingel in Wezep. Het 1e elftal speelde tussen 1998 en 2015 in de hoofdklasse C van het zaterdagvoetbal. Aan de degradatie naar de 1e  klasse ging een rumoerige tijd binnen de club vooraf.  Deze periode heeft de club nu achter zich gelaten. Streven is nu om weer mee te spelen om promotie naar de hoofdklasse. Vorig seizoen eindigde WHC op de derde plaats in de competitie. Er werd nog wel meegestreden in de nacompetitie, maar dat leverde ook geen succes op. De selectie staat voor het tweede jaar onder leiding van hoofdtrainer  Wiljan Mossing Holsteyn. Een ervaren man, die wel weet wat er te koop is in het zaterdagvoetbal. Hij zal ongetwijfeld weten wat de zwakke punten zijn van SVZW. Zaterdag 16 december j.l. was hij nog aandachtig toeschouwer in Vriezenveen bij de wedstrijd RETO-SVZW.  WHC begon niet heel goed aan dit seizoen, maar inmiddels staat WHC op de 5e plaats op de ranglijst. 10 wedstrijden zijn er gespeeld waaruit 16 punten werden behaald.  Kampioen worden lijkt lastig voor WHC, maar een periodetitel zit er nog wel. In de 2e periode is WHC net als SVZW nog zonder nederlaag. Dus daarom zal WHC graag willen winnen in Wierden.

SVZW sloot de 1e competitiehelft heel goed af. Koploper DETO werd in Vriezenveen met 0-2 verslagen. Een verdiende overwinning die ervoor zorgde dat SVZW op de 2e plaats van de ranglijst kwam. Hierdoor werd er met een goed gevoel aan de winterstop begonnen. In de winterstop werden enkele oefenwedstrijden gespeeld. Berkum was met 3-1 de baas over SVZW in de 1e oefenwedstrijd.  De tweede oefenwedstrijd werd gespeeld in Tubbergen tegen TVC’28. Met een 0-5 overwinning vertrok SVZW weer naar Wierden. Afgelopen zaterdag was OZC te gast in Wierden. Deze laatste oefenwedstrijd leverde een 4-0 overwinning op.  Nu zal in deze thuiswedstrijd tegen WHC moeten blijken of SVZW de goede vorm heeft weten vast te houden. De verdediging zal in elk goed moeten letten op spits Menno Kamphuis van WHC, want hij heeft inmiddels 7 doelpunten achter zijn naam staan. Zeker is dat ook in deze wedstrijd weer een collectieve prestatie nodig zal zijn om de punten in Wierden te houden. Lukt dat, dan er zeker mogelijkheden om deze wedstrijd te winnen.  De wedstrijd tegen WHC begint om 14:30 uur. Nick Wenneker is aangesteld als scheidsrechter voor deze ontmoeting.

De overige wedstrijden van zaterdag 27-01-2018

ASV Dronten – SDV Barneveld (3)

Deze ploegen hadden allebei veel meer verwacht van de 1e competitiehelft. Al moet gezegd worden dat de thuisclub de laatste wedstrijden beter ging presteren. Na de winterstop is het altijd afwachten hoe de ploegen er dan voor staan. De bezoekers zullen ongetwijfeld van plan zijn om zich te verbeteren. Een gelijkspel lijkt voor beide ploegen een goede start voor de 2e competitiehelft.

Flevo Boys – Hierden (1)

Flevo Boys is de trotse koploper in de 1e klasse D. Een plaats waar de ploeg nog graag lang wil blijven staan.  Dan is het in elk geval zaak om thuis te winnen. Hierden heeft als doelstelling om klasse behoud snel veilig te stellen. Daarvoor zijn nog wel een serie goede resultaten nodig. In deze thuiswedstrijd laat Flevo Boys zien dat het terecht op de 1e plaats staat.

Vroomshoopse Boys  – DETO (2)

Dit is een echte derby.  De Boys uit Vroomshoop zullen graag winnen van DETO, ook een ploeg uit de gemeente Twenterand.  Voor de winterstop was DETO bezig aan een geweldige serie, die werd onderbroken door SVZW op 16 december jl.  De thuisclub zal er alles aan doen om DETO ook een nederlaag toe te brengen. In derby’s gebeuren vaak onverwachte dingen, maar DETO moet toch in staat zijn te winnen in Vroomshoop.

KHC – Nunspeet (1)

Voor de winterstop was KHC in heel goede doen, vooral in thuiswedstrijden. Met veel inzet en strijd werd het elke tegenstander lastig gemaakt. Nunspeet won vaak net met een klein verschil de wedstrijden. Er werd niet veel gescoord, maar ook weinig tegengoals geïncasseerd. Na een spannende wedstrijd weet de thuisclub de punten in Kampen te houden.

FC Zutphen – DOS Kampen (3)

Een wedstrijd waarin de strijd tegen degradatie nadrukkelijk mee speelt. De thuisclub moet winnen om Go Ahead niet verder te laten weglopen. Go Ahead zal willen winnen, om zo meer afstand van de onderste plaats te nemen. Een echte “zes” punten wedstrijd dus.  Veel spanning zal er zijn bij de beide tegenstanders.  Na een typische “degradatie” wedstrijd komt er een gelijkspel uit de bus. En daar schieten beide ploegen niets mee op.

DOS’37 – DZC’68  (3)

Vanuit Vriezenveen kwam het nieuws dat DOS’37 na dit seizoen niet verder gaat met hoofdtrainer Jochem de Weerdt. Een beslissing die de trainer rauw op zijn dak viel. Het is altijd afwachten hoe een spelersgroep reageert op een dergelijke beslissing. DZC’68 weet wat er moet gebeuren. Punten halen. Anders is het verblijf in de 1e klasse na 1 seizoen alweer voorbij. Niet verliezen zal voor beide ploegen het uitgangspunt zijn.  Met een gelijkspel komt dat plan uit.

Na een korte winterstop gaat de competitie in de 1e klasse D weer verder met de 13e speelronde. Het is ieder jaar weer afwachten hoe de ploegen uit de winterstop komen.  De trainingen konden bijna allemaal wel doorgaan. Vooral  bij ploegen die ober een kunstgras veld beschikken. Ook hebben de meeste ploegen enkele oefenwedstrijden gespeeld. Maar die tijd is nu voorbij. Nu gaat het weer om de punten.  Iedereen veel plezier bij de hervatting van de competitie.

Gerrit Koers.