Slechte start SVZW na winterstop

Klik hier voor de foto’s

De gasten uit Wezep lieten vanaf de eerste minuut geen twijfel over hun bedoelingen in deze wedstrijd: de punten mee terug naar huis! Binnen twee minuten werden twee corners geforceerd, terwijl het eerste kansje aan SVZW zijde er was in de 5e minuut voor Deniz Sahbaz. Een vrije trap van WHC in de 6e minuut betekende de eerste tegenslag, aanvoerder Robert Schonewille schoot vanuit 20 meter feilloos raak 0-1. Die kans kreeg hij twee minuten nogmaals, dit keer van een wat grotere afstand, maar nu mikte hij te hoog. De thuisploeg zette daar vooralsnog weinig tegenover hoewel de pass van Karlo Borghuis op Lars Kamperman Leferink op maat was, de laatste echter zijn poging naast het Wezeper doel zag gaan. WHC bleef haar opponent onder druk zetten, zorgde ervoor dat de Wierdenaren niet in hun spel kwamen en bleken ongemeen fel in de duels. Het schot van Jonathan van Marle in de 13e minuut was een prooi voor SVZW doelman Jens Veldwachter, die echter in de 13e minuut geen antwoord had op de hard en zuiver ingeschoten penalty van de voet van diezelfde Van Marle, nadat Deniz Sahbaz op ongelukkige wijze de bal met de hand beroerde binnen de beruchte lijnen. Twee minuten later was het bijna 0-3 (opnieuw Jonathan van Marle), dit keer ontsnapten de gastheren. Vanaf ongeveer de 25e minuut kroop SVZW wat meer uit haar uit schulp en nam wat meer initiatief, echter het noodlot sloeg wederom toe in de vorm van een tweede penalty, die ook dit keer onhoudbaar werd benut door, wie anders, Jonathan van Marle, waarbij Dries Buimer in het tumult ook nog eens geel ontving. 0-3 achter na krap een half uur spelen, dat was slikken hoor. Nogmaals geel, nu voor Michael Wensing die kennelijk een andere mening had dan de scheidsrechter gistermiddag, de heer N. Wenneker die op zijn manier een behoorlijke stempel op deze clash drukte. Een schot van de voet van Karlo Borghuis in de 35e minuut werd een prooi voor WHC doelman Jasper Kuiper en aan de andere kant voorkwam Jens Veldwachter nog meer onheil door het schot van Robert Schonewille tot corner te verwerken. Ondanks het betere WHC wist SVZW in de 45e minuut toch de eer te redden door de belangrijke 1-3 te scoren uit de vrije trap genomen door Karlo Borghuis en door Deniz Sahbaz werd binnen geschoten. Ruststand daarom 1-3 en terecht.

Na de thee geen wissels en reeds in de 49e minuut sloeg het noodlot voor de thuisploeg wederom toe: Burak Basut ontving geel en een penalty tegen! Hoe vaak maak je mee dat een scheids eenzijdig drie strafschoppen geeft in dezelfde wedstrijd? Uw verslaggever kan het zich niet heugen, maar niet dat we iets af willen doen van de kwaliteit van de tegenstander, zeker 2x kon men zich afvragen of de overtredingen nu werkelijk zo ernstig waren om deze met drie keer elf meter te bestraffen. De stand kwam daarmee op 1-4 en natuurlijk was Jonathan van Marle degene die ook dit keer onhoudbaar binnen knalde. In de 56e minuut wisselde SVZW trainer Philip Agteres de moegestreden Nigel Michels voor Tom Hegeman en vier minuten later ontvingen de WHC spelers Adi Draganovic en man of the match Jonathan van der Velde beide de gele kaar voorgetoverd van de leidsman. In de 63e minuut dan opnieuw een wissel aan SVZW zijde: Michael Wensing eraf, Joshua ter Avest erin, terwijl ook WHC trainer Wiljan Mossing Holsteyn nu wisselde door Mark van Petersen te vervangen door Menno Kamphuis. Invaller Joshua ter Avest had in de 66e alle pech van de wereld toen zijn inzet op de lat belandde en Tom Hegeman van schrik uit de rebound niet wist te scoren. Dat deed de tegenpartij een minuut later wel en in plaats van 2-4 verscheen nu de 1-5 op het scorebord, doelpuntenmaker dit keer was Jelle Post. De wedstrijd was daarmee natuurlijk beslist, SVZW probeerde het nog wel maar realiseerde zich wel degelijk dat de pot verloren werd in het eerste bedrijf, waarin WHC in het eerste half uur superieur was en zeer effectief toesloeg. In de 77e minuut wisselde WHC Jelle Post nog in voor Wim van ’t Ende, deden Deniz Sahbaz in de 82e minuut nog een poging en bleek de kopbal van Lars Kamperman Leferink vijf minuten voor tijd te zacht om gevaar te stichten. Na precies 90 minuten werd afgefloten en was SVZW een ervaring rijker op een middag waarop werkelijk alles tegenzat. Eindstand 1-5. We feliciteren WHC met de verdiende overwinning. Volgende week zaterdag hebben we de kans om ons te revancheren als we FC Zutphen ontvangen op sportpark Het Lageveld en gaan we als trouwe supporters massaal achter ons eerste elftal staan. De competitie is immers nog lang!

Opstelling SVZW:
Veldwachter, Kamperman Leferink, Lubbers, Basut, Buimer, Wensing (63e J. ter Avest), Borghuis, Michels (56e Hegeman), F. ter Avest, Maskoul en Sahbaz.

Doelpuntenmaker SVZW:
45e minuut     Deniz Sahbaz  1-3