Op 22 februari jl. reisde SVZW af naar Kampen voor de bekerwedstrijd tegen Go Ahead. Zaterdag 7 maart as. gaat de trip weer naar Kampen, nu voor de competitie wedstrijd tegen KHC.

KHC is de afkorting van Voetbalvereniging Kampen Hercules Combinatie. Op 14 juni 1914 werd de club opgericht. De club speelt voor het 5e opvolgende seizoen in de 1e klasse D. De voorgaande seizoenen lukte het om meestal in de middenmoot te eindigen. Dit seizoen heeft KHC het echter moeilijk. Op dit moment staat KHC op 13e plaats. Blijft dat zo dan moet KHC zich proberen te handhaven via de nacompetitie. En dat is niet conform de verwachting die aan het begin van dit seizoen er was. Maar KHC draait vanaf de start van de competitie moeizaam. Na de winterstop zijn de resultaten wel verbeterd. Uit de vier gespeelde wedstrijden na de winterstop werden 5 punten gehaald. Hierdoor heeft KHC de rode lantaarn overgedaan aan Hierden. De eerlijk gebiedt wel te zeggen dat dit is op basis van het betere doelsaldo. KHC zal op deze weg willen doorgaan en in de resterende 10 wedstrijden nog de nodige punten bij elkaar willen spelen. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, maar KHC zal toch graag terug kijken op de thuis wedstrijden tegen SVZW. Want in de drie competitie wedstrijden die beiden ploegen tegen elkaar speelden in Kampen, won KHC twee maal.  Van KHC weet je dat ze strijden voor elke meter. Probleem dit seizoen is het scoren van doelpunten. KHC is op dit moment de minst scorende ploeg van de 1e klasse D. Vorig seizoen speelde de veel scorende Jeffrey de Nooijer nog voor KHC, maar hij is vertrokken naar Zwolsche Boys.   Ozhan Kardag is nu de speler met de meeste goals, 7 stuks, achter zijn naam. Trainer Herman Oosterhaar is voor het 8e seizoen werkzaam voor KHC. Dit is tevens zijn laatste seizoen en dat zal hij willen afsluiten in de 1e klasse. Zijn opvolger is Kenan Durmusoglu, de huidige trainer van DOS’37.

SVZW kwam op 15 februari voor het laatst in actie voor een competitiewedstrijd. In een geweldige mooie en spannende wedstrijd werd er op het nippertje met 2-3 verloren van koploper DFS. Normaal gesproken is SVZW nu uitgeschakeld voor het kampioenschap. Want het lijkt er niet op dat het DFS nog veel wedstrijden gaat verliezen. Maar dit wil niet zeggen dat SVZW nu alles laat lopen in de competitie. Zelf proberen om de nodige wedstrijden te winnen zodat DFS nog steeds weet dat de achtervolgers hen op de hielen zitten. Na 15 februari kwam SVZW nog in actie voor de beker, en speelde 2 oefenwedstrijden om zo klaar te zijn voor laatste 10 wedstrijden in de competitie. Gelukkig zijn er weer wat meer spelers beschikbaar na blessures. Ook lukt het elke wedstrijd wel om te scoren.  Vooral Frank Smit en Bas ter Hogt hebben hun vizier goed scherp staan. Yessin Maskoul weet dit seizoen ook weer van wanten, maar hij is de laatste wedstrijden meer de aangever in plaats van de afmaker. Op papier moet SVZW in staat zijn om te winnen van KHC, maar dat zal geen gemakkelijke opgave worden. Dat weet trainer Philip Agteres ook, aan hem de taak, samen met de technische staf, om met het juiste strijdplan te komen voor deze ontmoeting. De wedstrijd op Sportpark De Venen in Kampen begint om 14:30 uur en zal staan onder leiding van scheidsrechter Gerlof Gils.

De overige wedstrijden van zaterdag 07 maart ’20

Bennekom – Hierden (1)

Bennekom is helemaal van slag na de winterstop. Alle 5 gespeelde wedstrijden gingen verloren. Hierdoor is Bennekom afgezakt op de ranglijst. Hierden is op dit moment de rode lantaarn drager in de 1e klasse D. Zij zullen nog de nodige punten moeten halen om uit de problemen te komen. Bennekom is het verplicht aan de eigen supporters om een keer weer een overwinning te behalen. Dat moet gaan lukken tegen Hierden.

DFS – WHC (1)

Koploper DFS staat er al riant voor in de competitie. Slagen zij erin om thuis te winnen van WHC, dan hebben zij geen last meer van WHC. Dan is de voorsprong op WHC al twaalf punten. De bezoekers uit Wezep weten bij aanvang van de wedstrijd ook al wel dat ze eigenlijk niet meer meedoen in de race om de titel, maar winnen zij in Opheusden, dan is de achter stand niet helemaal onoverkomelijk. DFS is een heel sterk team, dat laten zij ook zien in deze wedstrijd. De winst is voor de koploper.

DOS’37 – Go Ahead Kampen (3)

DOS’37 heeft de laatste wedstrijden de nodige punten binnen gehaald. Hierdoor staan ze nu op de 8e plaats, en is de ploeg nagenoeg zeker van een langer verblijf in de 1e klasse. Voor Go Ahead is dit nog lang niet het geval. Zij krijgen veel complimenten voor het door hun gespeelde voetbal, maar daar heb je niets aan, wanneer dat voetbal geen punten oplevert.  Dos’37 zal deze wedstrijd in elk geval niet willen verliezen, zodat de punten voorsprong op Go Ahead in takt blijft. Na een gelijk opgaande wedstrijd kunnen beide ploegen 1 punt bijschrijven.

DTS Ede – CSV Apeldoorn (1)

DTS is heel goed uit de winterstop gekomen.  12 punten uit de laatste 4 wedstrijden. Bovendien wisten zij afgelopen zaterdag DFS uit de beker te spelen. CSV is het hele seizoen al wat wisselvallig, klinkende overwinningen  worden gevolg door onbegrijpelijke nederlagen of gelijke spelen. DTS wil graag door gaan met goede resultaten halen na de winterstop. CSV Apeldoorn lijkt op dit moment niet staat om te winnen in Ede.

DCZ’68 – DOS Kampen (3)

DZC’68 heeft al aardig wat punten bij elkaar gespeeld om ervoor te zorgen dat er ook volgend seizoen 1e klasse voetbal wordt gespeeld in Doetinchem. Maar veilig zijn de gastheren nog lang niet. Dos Kampen staat nu mooi in de middenmoot, maar kan nog niet helemaal gerust achter over leunen. Er moeten nog wel een paar resultaten geboekt worden.  DOS Kampen zal in elk geval voor een punt gaan tegen DZC’68, maar hoopt natuurlijk om met 3 punten weer naar Kampen te gaan. Ook de thuisploeg zal gaan voor een gelijkspel. De verwachting is beide ploegen met 1 punt de wedstrijd afsluiten.

SDV Barneveld – Nunspeet (1)

De thuisclub staat nu 5e op de ranglijst. De achterstand op de 4e plaats is op dit moment 6 punten, dus nog meer klimmen op de ranglijst wordt een moeilijk verhaal. Zakken op de ranglijst kan wel, want de nummers 6 t/m 9 staan heel dicht bij elkaar. Nunspeet heeft heel andere zorgen. Zij staan 12e op de ranglijst. Blijft dat zo aan het eind van dit seizoen, dan zal via de nacompetitie een langer verblijf in de 1e klasse moeten worden veilig gesteld. SDVB is thuis nagenoeg ongeslagen. Ook Nunspeet is niet in staat om punten te halen in Barneveld.

 

Zaterdag 7 maart komen alle ploegen weer in actie in de 1e klasse D. Na 15 februari stonden er twee weken geen competitie wedstrijden op het programma. De komende weken gelukkig weer elke zaterdag wedstrijden. De strijd om de 2e periode kan zaterdag as. beslist worden. DFS heeft de beste papieren in handen voor deze titel, maar DTS is nog niet helemaal kansloos. Bovenin lijkt de spanning wat uit de kampioensrace, maar onderin is er sprake van een enorm spannende strijd. Vijf ploegen staan dicht bij elkaar. Er is maar 4 punten verschil. Er valt met nog geen zinnig woord te zeggen hoe de degradatie strijd gaat eindigen. De 1e Klasse D blijft een mooie competitie om te volgen.

 

Gerrit Koers