In december speelt SVZW nog 3 wedstrijden voordat de winterstop begint. Twee uitwedstrijden in Vriezenveen staan op het programma. Zaterdag a.s. tegen Dos’37 en op 16 december de topper tegen DETO.

De wedstrijd tussen DOS’37 en SVZW is ook het weerzien van oude bekenden. Trainer Philip Agteres en aanvaller Tom Hegeman waren vorig seizoen nog actief bij DOS’37. Bij de Vriezenveeners zijn er dit seizoen 3 nieuwe spelers bij gekomen. Bernd Bove, Danny Oude Lashof en Nick Wennink. De laatste kwam in het verleden ook al uit voor SVZW. De nieuwe trainer coach van DOS’37 is Jochem de Weerdt, die vorig seizoen nog in dienst was van NSC uit Nijkerk. De assistent trainers bij DOS’37 zijn ook geen onbekenden in het voetballand;  Thijs Houwing en Arjan Kok. Doelstelling voor dit seizoen is top vijf en als het kan ook nog een periodetitel behalen. Op dit moment staat DOS’37 op de 7e plaats met 13 punten uit 9 wedstrijden. Dat is op basis van het doelsaldo want ook KHC en WHC hebben 13 punten.  DOS’37 kreeg in twee wedstrijden achter elkaar 6 doelpunten tegen, dan krijg je automatisch een slecht doelsaldo. Hiervan heeft de club zich goed hersteld, want de laatste 3 wedstrijden is het team ongeslagen. DOS’37 zal er alles aan doen om deze serie nog uit te breiden.  Een derby thuis verliezen dat wil niemand. Op het eigen sportpark is DOS’37 moeilijk te verslaan. Kijk maar naar Flevo Boys dat niet verder kwam dan 1-1  in Vriezenveen en daardoor de 1e periodetitel verspeelde.

SVZW won de laatste competitiewedstrijden wel, maar het waren wel benauwde zeges. Afgelopen zaterdag werd gewonnen met 2-1 van Go Ahead Kampen. De 1e helft was SVZW duidelijk de bovenliggende partij, maar nadat Go Ahead Kampen de 2-1 scoorde, werd het nog een spannende 2e helft. Maar net als de week hiervoor in Doetinchem wist SVZW de winst over de streep te trekken.  Het was zaterdagmiddag ook mooi dat Nigel Michels na heel lang blessureleed zijn rentree weer maakte bij het 1e elftal. Tom Hegeman ontbreekt al wat langer door een blessure, en is het afwachten of hij zaterdag weer inzetbaar tegen zijn vorige club DOS’37.  Zowel SVZW als DOS’37 spelen deze week nog een bekerwedstrijd. DOS’37 tegen NSC in Nijkerk en SVZW tegen AZSV in Aalten. Dus wat dat betreft is het programma voor de beide tegenstanders gelijk. Vorig seizoen verloor SVZW de wedstrijd in Vriezenveen met 1-0. Dit seizoen lijkt de kans op succes groter voor SVZW, al zal het een zware opgave worden om te winnen op sportpark ’Het Midden”.  De wedstrijd begint om 14:30 uur en zal onder leiding staan van scheidsrechter Jelle Besselsen uit Barneveld.

De overige wedstrijden van 02-12-2017

KHC – ASV Dronten (3)

KHC staat op een mooie 5e plaats op de ranglijst. Een plek waar ze nog lang willen blijven staan. ASV Dronten staat op de 8e plaats. Een plek die ze graag willen inruilen voor een hogere plek. Als deze uitwedstrijd wordt gewonnen, gaat ASV in elk geval KHC voorbij op de ranglijst. Maar winnen in Kampen zal niet makkelijk worden. KHC zal op de bekende wijze de strijd aangaan, en het moet lukken om een gelijkspel te behalen tegen ASV Dronten.

Nunspeet – FC Zutphen (1)

Afgelopen zaterdag verloor Nunspeet met 2-1 van ASV Dronten. In deze thuiswedstrijd de kans om dat verlies goed te maken. Om op de 4e plaats te blijven heeft Nunspeet winst nodig in deze wedstrijd. FC Zutphen heeft ook winst nodig in deze wedstrijd. Tot nu toe werd er nog geen enkele overwinning behaald door de Zutphenaren.  Nunspeet is echter een maatje te groot voor de bezoekers, zodat de overwinning naar de thuisclub gaat.

SDV Barneveld – DETO (2)

Twee ploegen die beide niet aan de verwachtingen voldoen. Voor SDV Barneveld geldt dat in negatieve zin. De resultaten vallen dik tegen. Voor DETO is dat precies omgekeerd.  Zij zijn op dit moment de koploper, terwijl de club bij aanvang van het seizoen aan gaf dat de doelstelling handhaving is. Maar als je 8 wedstrijden achter elkaar weet te winnen, dan sta je verdiend bovenaan in de competitie. Wanneer gaat DETO weer een wedstrijd verliezen? Dat is niet te voorspellen. Ze scoren heel makkelijk en krijgen ook bijna geen goals tegen. SDV Barneveld is op dit moment zoekende naar de juiste vorm en opstelling. DETO zit in een positieve flow, en is in staat om in Barneveld de volgende overwinning bij te schrijven.

DZC’68 –  Flevo Boys (2)

DZC’68 heeft nog maar 3 wedstrijden gewonnen dit seizoen. Maar in de andere wedstrijden was de club vaak gelijkwaardig aan de tegenstander, maar lukte het niet om een goed resultaat te behalen. Flevo Boys verloor nog geen enkele wedstrijd dit seizoen. Dat is ook wel logisch, want het elftal kan uitstekend voetballen. Dat zal DZC’68 ook gaan merken, want de 3 punten gaan mee naar Emmeloord.

Hierden – WHC (1)

Hierden begon prima aan het seizoen, maar de laatste weken is er toch de klad in gekomen.  Het is dus zaak voor de thuisclub om de goede draad weer op te pakken. WHC is aan zeer wisselvallige serie bezig. Overwinningen en nederlagen wisselen elkaar af, waardoor WHC slechts 13 punten heeft na 9 gespeelde wedstrijden. Op het eigen veld is Hierden nog ongeslagen.  Hierden is in staat om deze thuisserie nog uit te breiden met een overwinning op WHC.

Go Ahead Kampen – Vroomshoopse Boys (1)

Deze wedstrijd is voor beide clubs van levensbelang. Winst is enorm belangrijk in de strijd om handhaving. Go Ahead was zaterdag heel dicht bij punt bij SVZW. De trainer zal ongetwijfeld de goede punten in het spel van afgelopen zaterdag meenemen in de voorbereiding op deze wedstrijd. Vroomshoopse Boys heeft te kampen met blessures bij enkele belangrijke spelers. Het is de vraag of ze zaterdag weer inzetbaar zijn, dat is wel te hopen, want Vroomshoopse Boys heeft de punten hard nodig.  Het gaat een spannende wedstrijd worden in Kampen. De thuisclub wint net op het nippertje deze ontmoeting.

 

Speelronde 10 in de 1e klasse D. Ook deze ronde staan er weer mooie wedstrijden op het programma. In Vriezenveen de derby tussen DOS’37 en SVZW. De wedstrijd in de kelder van de 1e klasse tussen Go Ahead Kampen en Vroomshoopse Boys. Koploper DETO gaat op bezoek bij SDV Barneveld. Op de ranglijst is er al wel een trend zichtbaar. Drie ploegen; DETO, Flevo Boys en SVZW hebben duidelijk afstand genomen. Tussen nummer 3, SVZW, en nummer  4, Nunspeet, zit al een gat van 8 punten. De rest van ploegen staan nog redelijk dicht bij elkaar. Elke week zijn er onverwachte uitslagen in deze spannende competitie, dus het is aannemelijk dat de ranglijst er zaterdagmiddag om 17:00 uur weer anders uitziet. De weersvoorspellingen zijn op dit moment niet zo heel gunstig voor wedstrijden op natuurgras, afwachten dus of alle wedstrijden doorgaan.

 

Gerrit Koers