Zaterdag 15 februari staat de topper in de 1e klasse D op het programma. Nummer 1 sv DFS komt naar Wierden voor de wedstrijd tegen de nummer 2,  SVZW.

Sportvereniging Door Fusie Sterk Opheusden is de trotse koploper in de 1e klasse D. Al vanaf het begin van de competitie draait DFS bovenin mee in de competitie. De 1e periode titel ging nog naar SVZW, ondanks de 3-1 nederlaag die SVZW leed in Opheusden. DFS verloor in de 1e periode thuis van Bennekom en speelde gelijk tegen DTS.  Doordat gelijke spel behaalde DFS twee punten minder dan SVZW en werd zo tweede in de 1e periode.  DFS ging steeds beter voetballen en speelde hierna nog maar 1 keer gelijk; op 23 november kwam DFS in Doetinchem niet verder dan 1-1 tegen DCZ’68. Op papier is de voorsprong op SVZW 1 punt, maar dat komt omdat DFS 1 wedstrijd minder heeft gespeeld. De wedstrijd tegen SDV Barneveld werd na 67 minuten gestaakt, opdat moment stond DFS met 2-1 voor. DFS kan bij winst in Wierden dus uitstekende zaken doen op de ranglijst.  In Wierden kunnen de mannen van trainer Arno Arts, oud profvoetballer,  laten zien dat ze terecht boven aan staan. En topscoorder Cedric Badjeck zal ook graag in deze wedstrijd willen laten zien dat hij makkelijk scoort. Afgelopen zaterdag won DFS thuis met 1-0 van Hierden. Moeizame winst voor sv DFS, aldus het eigen verslag op de website van de club uit Opheusden.

SVZW staat voor een mooie uitdaging. Lukt het om de spanning in de competitie te behouden? Wint DFS deze wedstrijd in Wierden, en ook de inhaalwedstrijd tegen SDV Barneveld dan is de voorsprong op SVZW opgelopen tot 7 punten.  Er staan na deze wedstrijd nog 10 competitie wedstrijden op het programma.  Er is dus zaterdag na de wedstrijd nog niets beslist, maar 7 punten is toch een aanzienlijk gat. In de wedstrijd in Opheusden was DFS duidelijk de betere van de twee. Trainer Philip Agteres zei na deze wedstrijd: dit is voor mij kampioenskandidaat nummer 1. In het verdere verloop van de competitie kunnen we maar 1 ding zeggen : Philip Agteres had groot gelijk met deze constatering. Het is in elk geval in historisch opzicht al een bijzondere wedstrijd. DFS speelde nog nooit eerder een wedstrijd in Wierden tegen SVZW.  Beide ploegen spelen met de dezelfde doelstelling dit seizoen; promoveren naar de hoofdklasse. SVZW scoort wel vaker dan de opponent uit Opheusden. Maar de bezoekers hebben minder tegendoelpunten. Het lijkt op voorhand een mooie wedstrijd te worden tussen deze twee teams. SVZW heeft last van blessure perikelen, dus het is even afwachten welke spelers er zaterdag beschikbaar zijn. De wel fitte spelers gaan er alles aan doen om de punten in Wierden te houden. De wedstrijd begint om 14:45 uur op sportpark “Het Lage Veld”. Scheidsrechter is Rik Groenewegen uit Groningen.

De overige wedstrijden van zaterdag 15-02-2020;

Bennekom – DTS Ede (2)

Een mooie derby staat op het programma in Bennekom. Maar de thuisploeg is niet in goeden doen de laatste tijd, de drie wedstrijden na de winterstop werden allemaal verloren.  DTS is uitstekend begonnen na de winterstop, zij wonnen alle drie de wedstrijden die op het programma stonden.  DTS doet daardoor mee in de kop van de ranglijst, en heeft ook nog kansen op de 2e periode.  In een derby weet je het nooit, maar de goede vorm van DTS zorgt ervoor dat zij deze wedstrijd gaan winnen.

Dos Kampen – CSV Apeldoorn (3)

Dos Kampen verloor afgelopen zaterdag maar net van DOS’37.  Ook CSV Apeldoorn verloor zaterdag jl. van WHC met 2-3. Beide ploegen staan mooi in de middenmoot, maar moeten toch nog wel wat punten pakken, om definitief veilig te zijn. Op papier lijken de ploegen elkaar niet veel te ontlopen. Dat zal zaterdag ook blijken in de wedstrijd, want deze eindigt in een gelijkspel

Go Ahead Kampen – KHC (1)

Een mooi affiche, deze wedstrijd tussen de twee plaatsgenoten. Beiden kunnen ze de punten heel goed gebruiken, want de stand op de ranglijst is zorgelijk. Vooral voor rode lantaarndrager KHC.  De twee kemphanen wonnen afgelopen zaterdag hun wedstrijd. Dat zorgt ervoor dat ze allebei vol vertrouwen zijn voor deze strijd. Onder de ogen van veel toeschouwers ontrolt zich ongetwijfeld een spannend schouwspel volle passie en inzet. Go Ahead scoort net iets gemakkelijker, en dat geeft de doorslag. De winst gaat naar Go Ahead.

Hierden – SDV Barneveld (2)

Hierden verloor zaterdag nipt van koploper DFS. Omdat KHC wel won is de voorsprong op de laatste plek nog maar 1 punt. SDV Barneveld verloor ook afgelopen zaterdag. Met 2-3 was SVZW net iets sterker.  Hierden zal gaan voor de winst in deze thuiswedstrijd. SDV Barneveld moet in staat zijn om deze uitwedstrijd te winnen. Drie punten gaan mee met het team van trainer Johan de Man.

Nunspeet – DOS’37 (2)

Alleen het doelsaldo zorgt er nog voor dat Nunspeet op plaats 11 op de ranglijst staat. Blijft dat zo, dat speelt Nunspeet volgend seizoen ook nog in de 1e klasse. Maar de thuisclub beseft zeker wel, dat ze nog wat punten moeten halen in de komende wedstrijden. Bij DOS’37 is dat besef ook aanwezig, en ze brengen dat ook in praktijk. Na de winterstop zijn de bezoekers nog ongeslagen. Het moet lukken om die status nog te behouden. De drie punten gaan mee naar Vriezenveen.

WHC – DZC’68  (1)

WHC staat op de 4e plaats en doet nog volop mee om de bovenste plaatsen. Voor de bezoekers uit Doetinchem is de situatie totaal anders. Door de resultaten na de winterstop zijn er weer meer donkere wolken verschenen aan de handhavingshemel. Vooral verdedigend laat de club heel wat steken vallen. WHC beschikt over sterke spitsen die ook in staat zijn om te profiteren van de kansen die DZC’68 weg geeft. Thuis is WHC ijzersterk, en dat zal in deze wedstrijd ook weer blijken. Drie punten blijven in Wezep.

 

Zaterdag 15 februari staan er mooie wedstrijden op het programma in de 1e klasse D. De meeste aandacht gaat ongetwijfeld uit naar de topper tussen SVZW en DFS. Lukt het DFS om meer afstand te nemen van SVZW, of juist niet, en komen de Wierdenaren dichterbij. Ook twee mooie derby’s staan op de rol. Bennekom tegen DTS en de strijd in Kampen tussen Go Ahead en KHC.  Bij de overige wedstrijden zijn de belangen ook groot.  Want er staan heel veel ploegen dicht bij elkaar in de middenmoot. En de voorsprong op de onderste plaatsen is minimaal.  Spanning en sensatie is dus ook deze zaterdag weer volop aanwezig. Vanaf deze plek voor iedereen een mooie en sportieve zaterdag.

Gerrit Koers