Zaterdag 12 mei gaat de competitie in de 1e klasse D weer verder.  SVZW gaat in Kampen proberen om de negende overwinning binnen te halen.

Go Ahead Kampen staat op dit moment op de 8e plaats op de ranglijst. Blijft dan zo dan speelt Go Ahead ook volgend seizoen in de 1e klasse D. Maar om helemaal zeker te zijn, heeft Go Ahead nog wel een paar punten nodig. De voorsprong op de veilige 12e plaats is 5 punten. Wel moet daarbij worden aangetekend dat DZC’68 een wedstrijd meer heeft gespeeld.  Go Ahead is bezig aan een wisselvallig seizoen. Mooie overwinningen worden gevolgd door onverwachte nederlagen. Hierdoor blijft de druk op het team om punten binnen te halen.  Go Ahead begon het seizoen met Stephan Rahantoknam als trainer. Maar in februari werd hij door het bestuur van de club ontslagen, omdat er geen vertrouwen meer was dat het nog goed zou komen met het elftal.  Zijn taken zijn overgenomen door Henk Nieuwenhuis. Met ingang van het nieuwe seizoen is Marco Roelofsen aangesteld als trainer voor de 1e selectie. Go Ahead zal er alles doen om zich te handhaven in de 1e klasse. In de laatste drie wedstrijden spelen ze tegen de beide kampioenskandidaten SVZW en Flevo Boys en ook nog de derby tegen ASV Dronten.  De man in vorm bij Go Ahead is Wilbert Wessels, want hij scoort de laatste tijd aan de lopende band.

SVZW weet wat het te doen staat de laatste drie wedstrijden. Winnen en doelpunten maken. Bij een gelijke stand is het doelsaldo doorslaggevend. Op dit moment hebben SVZW en Flevo Boys evenveel punten, en een gelijk aantal doelpunten voor. Verschil is het aantal tegendoelpunten. Flevo Boys heeft er 22 tegen en SVZW 23.  Niet alleen scoren is belangrijk, maar zelf niets weggeven daar gaat het om. Wat dat betreft is SVZW goed bezig. Want in de laatste 4 wedstrijden werd de nul gehouden. Het is zaak om deze serie proberen vast te houden. De wedstrijd tegen Go Ahead is niet alleen belangrijk in de strijd om de titel, maar ook voor de derde periode.  In de periode staat SVZW bovenaan, maar concurrent SDV Barneveld ligt op de loer om te profiteren van punt verlies van de Wierdenaren.  In Kampen zal moeten blijken of SVZW na een zaterdag zonder competitie ie verplichting de draad weer kan oppakken. Mocht dat lukken, dan moet het mogelijk zijn om tegen Go Ahead Kampen de negende overwinning op rij te behalen.  De wedstrijd tussen Go Ahead Kampen en SVZW begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Beltman uit Rijssen.

De overige wedstrijden van zaterdag 12-05-2018

Nunspeet – ASV Dronten (3)

Op 28 april jl. haalde Nunspeet eindelijk weer eens een punt binnen. Tegen Go Ahead Kampen werd met 2-2 gelijkspeelt. Dat punt was ook hard nodig, want Nunspeet kan zomaar nog in de nacompetitie om handhaving terecht komen.  Op dit moment is de voorsprong op nummer 12 DCZ’68 nog maar 1 punt. Wel heeft Nunspeet een wedstrijd minder gespeeld. Voor ASV Dronten staat er alleen nog de eer en de plaats op de ranglijst op het spel.  Maar dat wil niet zeggen dat ze Nunspeet de punten cadeau geven. Nunspeet zal in elk niet willen verliezen. Een gelijkspel is de prognose voor deze wedstrijd.

DOS’37- FC Zutphen (1)

DOS’37 verloor de laatste 2 wedstrijden, terwijl het voetbal er goed uit zag. Maar dan moet je wel de geboden mogelijkheden benutten.  Bij winst in deze wedstrijd is DOS’37 definitief veilig in de 1e klasse D. Voor FC Zutphen ziet het er heel slecht uit. Zaterdag werd er met 0-4 verloren van DCZ’38. Hierdoor blijft FC Zutphen de rode lantaarn drager, en blijft de achterstand op Vroomshoopse Boys 4 punten met een wedstrijd meer gespeeld. Degradatie is nagenoeg onvermijdelijk. DOS’37 wil zich graag veilig spelen, en dat moet lukken. De thuisclub gaat deze wedstrijd winnen.

DCZ’68 – Vroomshoopse Boys (3)

Voor beide ploegen is dit een enorm belangrijke wedstrijd in de strijd om handhaving. DZC’68 heeft nog alle kans om de nacompetitie te ontlopen. Degraderen kan de club al niet meer.  Door de winst op FC Zutphen is de voorsprong op deze club tot 10 punten gegroeid.  Voor Vroomshoopse Boys is de situatie wat anders. Zij kunnen nog op de degradatie plek terecht komen.  Winnen de Boys in Doetinchem, dan zijn ze niet meer te achterhalen door FC Zutphen. Deze wedstrijd is een typische degradatie wedstrijd, met veel strijd, maar weinig goed voetbal. De verschillen zullen klein zijn, dus het lijkt erop dat het op een gelijk spel uitdraait.

Hierden – DETO Twenterand (1)

Voor Hierden staat er in deze wedstrijd nog heel wat op het spel. Bij winst is het Hierden niet meer in te halen door DCZ’68 en is handhaving in de 1e klasse een feit. Voor DETO is het zaak om te proberen weer in het goede ritme te komen voor de nacompetitie om promotie. Langzamerhand komt DETO weer in de vorm van voor de winterstop. Hierden zal volop strijden voor de overwinning, omdat het weet dat winst  in deze wedstrijd zal betekenen dat de seizoen doelstelling dan is gehaald. Hierden heeft de absolute wil om deze wedstrijd te winnen, en daardoor lukt het om de punten in Hierden te houden.

KHC – Flevo Boys (2)

In deze streekderby hebben beide ploegen belang bij de overwinning. KHC heeft nog een paar punten nodig om klasse behoud definitief zeker te stellen.  Flevo Boys weet dat het moet winnen, want de voorsprong op SVZW is slechts 1 doelpunt.  KHC verloor de uitwedstrijd met 2-0 van Flevo Boys. Maar de laatste weken is KHC goed op dreef, dus ze zullen zich zeker niet kansloos achten. Flevo Boys is dit seizoen heel goed bezig, maar nu het einde in zicht komt, moet de ploeg volop aan de bak om de titel ook daadwerkelijk  binnen te halen. KHC zal alles in het werk stellen om te winnen van Flevo Boys, maar de bezoekers beschikken over een sterk elftal, dat ook deze wedstrijd weet te winnen.

SDV Barneveld – WHC (1)

SDV Barneveld  heeft de laatste 5 wedstrijden allemaal gewonnen. Hierdoor staat de club nu op de 5e plaats op de ranglijst, en is ook kanshebber voor de 3e periodetitel. Zelf blijven winnen, en dan hopen op een misstap van SVZW. WHC staat nu 3e op de ranglijst en zal daar waarschijnlijk ook eindigen. Als winnaar van de 2e periode mag WHC meedoen aan de race om promotie via de nacompetitie.  SDVB zal in deze wedstrijd volop strijden voor de overwinning, terwijl WHC in het achterhoofd toch zal denken aan de nacompetitie. Met steun van het eigen publiek moet SDV Barneveld in staat zijn om deze ontmoeting te winnen.

 

Zaterdag 12 mei staat wedstrijd ronde 24 op het programma. Nog drie speelrondes te gaan in de spannende 1e klasse D. Zowel boven al onderin is er nog niets beslist.  Wel gebied de eerlijkheid te zeggen dat de beslissing om de degradatie zaterdag al kan vallen. FC Zutphen lijkt de ploeg te worden, die gaat degraderen. Maar 6 ploegen kunnen allemaal nog in de nacompetitie terecht komen, al heeft Vroomshoopse Boys wel de slechtste papieren in handen. Flevo Boys en SVZW zijn in een erg spannende race om het kampioenschap belandt.  Op dit moment is er geen zinnig woord over te zeggen  welke ploeg daadwerkelijk kampioen gaat worden. Het restprogramma van beide kemphanen is ongeveer even zwaar. 26 mei is de laatste competitie ronde, en waarschijnlijk valt op die middag de beslissing. Alle reden om deze competitie met veel aandacht te blijven volgen de komende weken. Iedereen heel veel plezier bij de ontknoping.

Gerrit Koers.