Zaterdag 16-12 staat er een topper op het programma in de 1e klasse D. Nummer twee op de ranglijst, DETO, ontvangt dan nummer 3, SVZW.

Eigenlijk is DETO de koploper in de 1e klasse D. Afgelopen zaterdag ging alleen de wedstrijd tussen Flevo Boys en Go Ahead Kampen door. Doordat Flevo Boys deze wedstrijd met 2-0 wist te winnen, staan de Emmeloorders nu op de 1e plaats met 2 punten voorsprong op DETO. Maar met dus wel een wedstrijd meer gespeeld. DETO is bezig aan zeer goede serie dit seizoen. Negen wedstrijden op rij werden er gewonnen.  Op 23 september verloor DETO de 1e competitiewedstrijd van Flevo Boys met 5-1, maar daarna wist niemand meer te winnen van de Vriezenveeners.  Niet alleen in de competitie, maar in de beker en in het toernooi om de Tukker cup won DETO alle wedstrijden.  Opmerkelijke resultaten voor een ploeg die voor de competitie aangaf dat de doelstelling voor dit seizoen handhaving zou zijn. Gelet op de ranglijst zou je zeggen dat die doelstelling nu al wel behaald is. Dus zal trainer Jos van der Veen vast een andere doelstelling hebben geformeerd.  Wat is er dan veranderd bij DETO, dat zich vorig seizoen ter nauwer nood wist te handhaven. Er zijn wat nieuwe spelers bijgekomen. Kevin Aman maakte de overstap van SVZW naar DETO. Van Enter Vooruit maakte opnieuw een speler de overstap naar DETO. Kevin Peppels reist nu samen met topscoorder Frank Smit naar Vriezenveen.  Wat opvalt bij DETO is het gemak waarmee ze scoren, en het geringe aantal tegendoelpunten. Daarnaast is DETO een team dat beschikt over een goede teamgeest. De 1e prijs van het seizoen is ook al binnen, want DETO heeft heel terecht de 1e periode titel gewonnen.  Nu staat DETO voor de uitdaging om de laatste wedstrijd voor winterstop SVZW te verslaan.

SVZW is ook bezig aan een hele goede 1e seizoenshelft. Vooral de week van 25-11 t/m 02-12 was succesvol.  Eerst werd er thuis gewonnen van Go Ahead. Daarna ging SVZW door in de beker ten kostte van hoofdklasser AZSV. Als laatste werd er 02 december in Vriezenveen met 0-5 gewonnen van DOS’37. In dezelfde week werd het contract tussen trainer Philip Agteres en SVZW ook nog eens met 2 jaar verlengd. Afgelopen zaterdag wilde SVZW graag doorgaan op de goede weg, maar door de winterse omstandigheden werd de wedstrijd tegen Hierden terecht afgelast. Inmiddels is bekend geworden dat deze wedstrijd nu voor 24 februari op het programma staat. SVZW gaat zaterdag a.s. voor de tweede uitwedstrijd op rij naar Sportpark “Het Midden” in Vriezenveen. Dat het daar moeilijk zal worden staat al wel vast. DETO zal graag willen winnen van SVZW, om zodoende te laten zien dat zij niet voor niets zo hoog staan op de ranglijst. Verdedigend zal SVZW heel attent moeten zijn, want DETO heeft een paar spelers die de bal heel makkelijk in het netje leggen. Aan de andere kant staat daar tegenover de aanvallende kwaliteiten van SVZW. Yessin Maskoul is in topvorm, en hij weet regelmatig Ferdi ter Avest en Deniz Shabaz in stelling te brengen. Uitgaande van eigen kracht zijn er best wel kansen op punten tegen DETO. Het is een elk geval een topper deze uitvoering van de derby tussen DETO en SVZW.  De wedstrijd zal staan onder leiding van scheidsrechter Roel Poffers en begint om 14:45 uur.

De overige wedstrijden van 16-12-17

KHC – DOS’37  (1)

KHC staat mooi in de middenmoot op de ranglijst.  Thuis is KHC heel moeilijk te verslaan. Wel zijn er wat blessures bij belangrijke spelers, maar misschien zijn deze zaterdag weer beschikbaar. DOS’37 is bezig aan een wisselend seizoen. Mooie overwinningen, maar ook een paar zware nederlagen. Alleen FC Zutphen kreeg meer doelpunten tegen.  KHC zal weer op de bekende wijze de strijd aangaan met de bezoekers. DOS’37 heeft de nederlaag tegen SVZW nog niet verwerkt, en loopt daardoor in Kampen ook tegen een nederlaag aan.

Nunspeet – WHC (3)

De strijd tussen de nummers 4 en 5 in de competitie. Beiden willen graag in het spoor van de koplopers blijven, en kunnen zich dus eigenlijk geen verlies veroorloven.  Want anders wordt de afstand tot de nummer drie wel heel groot. Twee ploegen die goed kunnen voetballen. Het moet dus een mooie wedstrijd kunnen worden in Nunspeet.  Veel krachtsverschil zal er niet zijn, dus de verwachting is dat deze wedstrijd zal eindigen in een gelijkspel.

Go Ahead Kampen – ASV Dronten (2)

De thuisclub staat er gewoon slecht voor in de competitie. Punten halen daar gaat het nu om. En dan allereerst in thuiswedstrijden. ASV Dronten had een matige seizoenstart, maar heeft zich daarvan goed herstelt. Zij willen graag doorgaan op deze weg, om zodoende nog wat meer stappen te maken naar boven. De thuisclub zal er alles aan doen om deze laatste wedstrijd voor de winterstop te winnen. Maar alle goede bedoelingen ten spijt, de overwinning gaat naar de bezoekers uit Dronten.

SDV Barneveld – Flevo Boys (2)

Het lijkt erop dat het SDV Barneveld maar niet lukt om een serie goede wedstrijden achter elkaar te spelen. Trainer Johan de Man is nog steeds zoekende naar de juiste opstelling van zijn elftal. Bij Flevo Boys kennen ze dat probleem  niet, want de club is nog steeds ongeslagen. Negen overwinningen en twee  gelijke spelen. Gelet op deze cijfers lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat Flevo Boys zonder punten vertrekt uit Barneveld. Overwinning tien voor de polderbewoners.

Hierden –  Vroomshoopse Boys (3)

Een belangrijke wedstrijd voor beide teams. Want een nederlaag heeft tot gevolg dat de situatie op de ranglijst er niet beter op wordt. Niet verliezen zal dan ook bovenaan staan.  Het zal uitdraaien op een wedstrijd met veel inzet en strijd. Goed voetbal is nu even niet belangrijk. Punten halen daar gaat het om.  Een gelijkspel is de uitkomst, een resultaat waar beide ploegen niet veel mee opschieten.

DZC’68 – FC Zutphen (1)

Een mooie Gelderse derby is deze wedstrijd. Ook hier gaat om punten in de strijd om lijfsbehoud. De thuisclub is er inmiddels achter dat je in de 1e klasse attent moet zijn, want elk foutje is vaak een tegengoal. FC Zutphen wist dit al van vorig seizoen. Maar door personele problemen zijn ze niet in staat om het vereiste niveau in wedstrijden op de mat te leggen. DCZ’68 weet dat ze bij een overwinning mooi afstand kunnen nemen van de bezoekers. FC Zutphen weet dat bij elke nederlaag de problemen alleen maar toenemen. De Doetinchemers gaan met een goed gevoel de winterstop in na de overwinning behaalt tegen de rode lantaarn  drager.

Zaterdag 16-12 is de laatste competitieronde voor de winterstop in de 1e klasse D.  Even afwachten hoe het weer zich houdt deze week. Want anders kan het zo zijn, dat ook deze zaterdag veel wedstijden worden afgelast. En dat zou jammer zijn. Er staan een paar mooie wedstrijden op het programma. De absolute topper is natuurlijk DETO- SVZW. Maar de derby tussen DCZ’68 en FC Zutphen is ook een interessante wedstrijd.  Ook van Nunspeet – WHC mag het nodige verwacht worden. Kortom opnieuw een  mooi programma. Na deze ronde gaan de ploegen de winterstop in. Op 27 januari gaat de competitie weer verder. Iedereen heel veel plezier bij de laatste competitieronde. En voor daarna hele goede kerstdagen en een mooie jaarwisseling.

Gerrit Koers.