Koning winter heeft het land weer verlaten, en dus is het nu weer de beurt aan koning voetbal. Voor SVZW staat de uitwedstrijd naar Nunspeet op programma.

Nunspeet is een tegenstander waar je terdege rekening mee moet houden. Op dit moment staan ze op de 6e plaats op de ranglijst. Met 22 punten uit 15 wedstrijden. Er werden 6 wedstrijden gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 5 wedstrijden verloren. De doelcijfers zijn ook veelzeggend. 20 doelpunten voor en 18 tegen. Bijna geen grote uitslagen zijn er te noteren bij Nunspeet. De grootste nederlaag was de 3-1 nederlaag tegen DOS’37. Er is waren 2 overwinningen  met 2 doelpunten verschil. Hieruit blijkt dat Nunspeet niet gemakkelijk wint, maar dat ze ook moeilijk te verslaan zijn. De ploeg is een hecht collectief met daarin een prominente plek voor topscoorder Henk Baum. Een speler die altijd loert op foutjes van de tegenstander om deze dan direct af te straffen. Dat was ook het geval tijdens de SVZW – Nunspeet op 4 november jl. Uitslag van deze wedstrijd was 1-2. Beide doelpunten van Nunspeet werden gescoord door Henk Baum.  Bij Nunspeet zijn ze tevreden met het werk van trainer Freddy Smit. De oefenmeester, bezig aan zijn eerste jaar op sportpark de Wiltsangh heeft zijn contract verlengd tot het einde van het seizoen 2018-2019. Nunspeet staat momenteel op de vijfde plaats in de eerste klasse D van het zaterdagvoetbal. Daarmee voldoet de ploeg aan de doelstelling van de club: een stabiele eersteklasser zijn.

SVZW heeft een andere doelstelling. Zolang mogelijk meespelen om promotie. Promoveren met een kampioenschap lijkt op dit moment ver weg. Na de thuisnederlaag tegen Hierden is de achterstand op koploper Flevo boys 5 punten. Dat is best veel, want Flevo Boys verspeeld bijna geen punten dit jaar. Dat wil overigens niet zeggen dat SVZW zich gewonnen geeft. Zelf punten blijven pakken is het motto. Er is straks ook nog een 3e periodetitel te winnen. En ook Flevo Boys kan zomaar met een dip te maken krijgen. SVZW gaat dus zeker naar Nunspeet met de bedoeling daar te winnen.  Ook om daarmee revanche te nemen voor de thuis nederlaag tegen Nunspeet. Na de winterstop is het spel van SVZW wat wisselvallig. In elk geval is ook na de winterstop wel duidelijk dat je geen enkele tegenstander moet onderschatten in de 1e klasse D. Nunspeet is een moeilijk te kloppen ploeg. Maar wanneer iedereen bij SVZW datgene doet waar hij goed in is, dan is het best mogelijk om te winnen op sportpark de Wiltsangh in Nunspeet. De wedstrijd begint om 14:45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Pascal Souhuwat.

De overige wedstrijden van zaterdag 10 maart 2018.

FC Zutphen – Flevo Boys (2)

Is dit de wedstrijd tussen klein duimpje en de reus? Dat is natuurlijk zwaar overdreven, maar feit is wel dat FC Zutphen het enorm moeilijk heeft in de 1e klasse D.  Flevo Boys is de trotse koploper die nog geen enkele wedstrijd verloor. En dus ook de grootste kanshebber op het kampioenschap. Natuurlijk zal FC Zutphen proberen om punten te halen, maar Flevo Boys is zoveel sterker dat de punten voor de koploper zijn.

ASV Dronten – Vroomshoopse Boys (1)

ASV Dronten staat nu mooi in het linker rijtje, en wil daar ook graag blijven. Nog een paar goede overwinningen en dan komt ASV niet meer in degradatie zorgen. Vroomshoopse Boys heeft nu veel degradatie stress. De ploeg staat onderaan, en het lijkt erop dat er alleen nog handhaving via de nacompetitie inzit. Met alle respect voor Vroomshoopse Boys, maar punten halen gaat niet lukken deze speelronde.

DOS’37 – WHC (2)

Bij DOS’37 is het ook wat onrustig. Sinds bekend is geworden dat de trainer moet vertrekken vallen de resultaten tegen. DOS’37 heeft nog wel wat punten nodig om klasse behoud veilig te stellen. WHC is de ploeg in vorm. De laatste 7 competitiewedstrijden zijn allemaal gewonnen. DOS’37 lijkt niet bij machte om de reeks overwinningen van WHC te stoppen.

DZC’68 – Hierden (3)

Een heel belangrijke wedstrijd voor deze tegenstanders. Want allebei kunnen ze de punten heel goed in gebruiken in hun strijd om handhaving in de 1e klasse. DZC’68 en Hierden zijn dit seizoen voor het eerst actief in de 1e klasse. Ze willen dat verblijf allebei graag verlengen. De voorspelling is een gelijkspel, en daar schieten beide ploegen niet veel mee op.

Go Ahead Kampen – SDV Barneveld (2)

Gelet op de ambities staan deze clubs veel te laag op de ranglijst. Bij Go Ahead is men van mening dat de club minimaal 1e klasse moet spelen. Bij SDV Barneveld denkt men er precies hetzelfde over. Maar op dit moment moeten beiden alle zeilen bijzetten om zich te handhaven. De druk is groot in deze wedstrijd. SDV Barneveld lijkt iets beter in vorm en dus gaan zijn met 3 hele belangrijke punten weer vertrekken uit Kampen.

KHC – DETO Twenterand. (2)

KHC is thuis ijzersterk. Het elftal is een hecht collectief dat vooral thuis ontzettend moeilijk te kloppen is. DETO is bezig aan heel goed seizoen. Na de winterstop werden er wel een paar wedstijden verloren, maar dat was tegen Flevo Boys en WHC. Dat kan gebeuren. Nu dus tijd om weer eens te winnen. KHC is in staat om het DETO heel moeilijk te maken, dat bleek ook wel bij de wedstrijd in Vriezenveen. Toch geeft de aanvallende sterkte van DETO de doorslag.

Nu koning winter weer is vertrokken uit Nederland kunnen we verder gaan met voetballen. Gelukkig maar, want is er is genoeg te beleven in de 1e klasse D. Zowel boven als onderin is er nog niets beslist. Wel heeft Flevo Boys een mooie voorsprong op de 1e plek. En voor FC Zutphen en Vroomshoopse Boys ziet er op dit moment niet goed uit. Maar er zijn nog heel wat wedstrijden te spelen, en dus ook nog voldoende punten te halen.  Iedereen veel plezier bij speelronde 17.

Gerrit Koers.