SVZW gaat zaterdag op bezoek bij Berkum in Zwolle. Een lastige opgave om punten te pakken tegen deze sterke tegenstander.

Voor Berkum is SVZW geen onbekende tegenstander. In het verleden kwamen beide teams elkaar regelmatig tegen in de competitie.  Berkum speelt al jaren op dit niveau. Soms een paar jaar op 1e klasse niveau, maar dan lukt het toch weer om te promoveren naar de hoofdklasse. Vorig seizoen kwam Berkum ook uit in de hoofdklasse B. Uiteindelijk kwam de club op plaats twee van de ranglijst terecht. Er is wel wat veranderd ten opzichte van vorig jaar. Na 2 jaar vertrok trainer Arno Hoekstra bij Berkum. Als zijn opvolger werd Raymond Schuurman aangesteld. Een bekende naam in het zaterdagvoetbal. Hij kwam over van ASV Dronten.  Ook de selectie van Berkum onderging de nodige wijzigingen in de afgelopen zomer. Acht spelers vertrokken uit de selectie. Daar staat de komst van 10 nieuwe spelers tegenover. Onder de nieuwelingen bevindt zich ook Rico Wolven, die in het verleden ook al voor SVZW heeft gespeeld. Jasper van der Stouw van WHC, Andrej Piljic van Dos’37 en Niek Telgen van ASV Dronten stonden afgelopen seizoen ook al tegenover SVZW in de 1e klasse. Maar er zijn twee spelers die al jaren bij Berkum voetballen. De gebroeders van Marc en Chris van der Meulen spelen respectievelijk al 14 en 17 in het zwart witte tenue van de Zwollenaren.  De laatste twee competitiewedstrijden werden verloren door Berkum. Thuis van Sparta Nijkerk, en zaterdag op bezoek bij Staphorst. Berkum zal er zaterdag dus alles aan doen om in deze wedstrijd weer punten te pakken.

SVZW verloor zaterdag niet, maar speelde uiteindelijk gelijk tegen SDC Putten. Na een half uur spelen stond SVZW met 0-2 achter. Maar na dat half uur kwam SVZW beter in de wedstrijd en wist ook 2 keer te scoren. Een terecht gelijkspel, al waren er ook kansen om nog een derde goal te maken. Maar de eerlijk gebiedt te zeggen dat ook SDC Putten nog wat kansen kreeg om te scoren. SVZW wacht nog steeds op de eerste overwinning in de competitie. Een keer een driepunter telt harder aan. Het spel wat SVZW zaterdag in de 2e helft liet zien is wel iets waar de selectie en staf verder mee kunnen. En zaterdag bleek ook weer dat je in de hoofdklasse direct scherp aan een wedstrijd moet beginnen, anders sta je achter voordat je het weet. De ziekenboeg stroomt langzamer hand weer wat leeg bij de selectie. Twee spelers, Tom Hegeman en Lars Scholten, zijn door knieblessures voorlopig nog wel uit de running. Zaterdag gaat SVZW op bezoek bij een gemotiveerde tegenstander die vol voor de winst zal gaan. Berkum staat op de 11e plaats, 1 plek boven SVZW, en dat is een positie die ze bij deze club te laag vinden. Ook deze week zijn er weer kansen op punten voor SVZW, maar het zal een lastige opgave worden op Sportpark De Vegtlust in Zwolle. De wedstrijd begint om 14:30 uur en zal onder leiding staan van scheidsrechter Colin Prooi uit Hellevoetsluis.

De overige wedstrijden van zaterdag 06-10-2018

Excelsior’31 – AZSV (3)

Een wedstrijd tussen twee clubs die allebei kunnen spreken van een goede seizoenstart.  Excelsior’31 verloor alleen de eerst wedstrijd van ACV. AZSV verloor ook 1 wedstrijd, en dat was afgelopen zaterdag tegen Flevo Boys. Op papier lijkt er niet verschil tussen de beide tegenstanders. Of dat werkelijk ook zo is, zal zaterdag moeten blijken. De verwachting is dat het op een gelijkspel gaat uitdraaien.

Flevo Boys – Sparta Nijkerk (2)

Flevo Boys en Sparta Nijkerk behaalden afgelopen zaterdag mooie overwinningen. De thuisclub won in Aalten met 0-1 van AZSV. En Sparta Nijkerk won met 2-1 van koploper Duno D. Door deze resultaten stegen de beide tegenstanders op de ranglijst. Nu is het dus zaak om deze posities vast te houden, en indien mogelijk te verbeteren. De thuisclub is nog ongeslagen dit seizoen. Na een moeizaam begin, komt Sparta Nijkerk steeds beter in vorm. Het publiek kan een mooie wedstrijd te gemoet zien in Emmeloord.  Uiteindelijk gaat de winst naar Sparta Nijkerk.

SC Genemuiden – WHC (1)

Voor veel volgers van de hoofdklasse B is SC Genemuiden kampioenskandidaat nummer 1. Toch gaat het de laatste weken wat moeizaam met de club. Op dit moment staat het team op de 8e plek op de ranglijst. De achterstand op koploper Urk is 5 punten, wel met een wedstrijd minder gespeeld. WHC staat op de laatste plaats, en heeft duidelijk nog moeite met het hoofdklasse niveau.  Het is voor de club te hopen dat de komende weken de stijgende lijn wordt ingezet, anders draait het uit op een heel zwaar seizoen. SC Genemuiden zal WHC zaterdag laten merken dat zij wel weten wat voetbal op hoofdklasse niveau inhoudt. De punten zijn voor de thuisclub.

SDC Putten – CSV Apeldoorn (1)

Afgelopen zaterdag liet SDC Putten in Wierden zien dat het prima team heeft, dat heel goed is in snelle uitvallen. Vooral middenvelder Jefta van den Broek was op dreef als aanspeel punt op het middenveld.  CSV Apeldoorn verloor zaterdag jl. thuis met 1-3 van SC Genemuiden.  Dit seizoen wist CSV nog geen wedstrijd te winnen.  SDCP verloor nog maar 1 wedstrijd, tegen Flevo Boys. Wanneer de thuisclub het niveau haalt van de laatste wedstrijden zijn de drie punten voor SDC Putten.

DUNO D – Urk (1)

Dit is de topper van deze competitie ronde. DUNO D staat op de derde plaats met 10 punten. Urk is koploper met 12 punten.  Om in het spoor van de koploper te blijven moet DUNO D deze wedstrijd winnen. Urk weet dat het bij winst 5 punten voorsprong pakt. Ook DUNO gaat ondervinden dat winnen van Urk heel veel moeite kost.  De thuisclub beschikt over een erg sterke selectie die in staat is om in deze wedstrijd 3 punten te pakken.

ACV – Staphorst (3)

In deze wedstrijd staan twee teams tegenover elkaar die de laatste jaren gewend zijn om op hoofdklasse niveau of hoger te spelen. ACV degradeerde afgelopen seizoen uit de 3e divisie. En wil graag weer terug keren naar die klasse. Staphorst wil graag bovenin meedraaien in de hoofdklasse. En zij hebben ook een selectie die dat moet kunnen.  Het is op voorhand moeilijk te voorspellen wie de sterkste is van deze twee. Vandaar een gelijkspel als prognose bij deze wedstrijd.

DETO Twenterand – Buitenpost (1)

DETO verloor afgelopen zaterdag met 3-2 van Urk. Volgens DETO was dat een onnodige nederlaag als gevolg van scheidsrechtelijke dwalingen. Buitenpost verloor zaterdag ook, thuis met 0-1 van ACV. Ook daar heerste een gevoel van een onnodige nederlaag. Er waren kansen om te scoren, maar dat lukte niet. ACV benutte wel de grote kans die ze kregen. Om wat weg te komen uit de onderste regionen op de ranglijst hebben beide clubs baat bij een overwinning.   Winnen van Buitenpost is niet eenvoudig, maar met hulp van de 12e man in Vriezenveen moet dat toch mogelijk zijn voor DETO.

 

Na 5 spelrondes is Urk de koploper in de hoofdklasse B. Een plek die ze zelf ook niet direct verwacht zullen hebben. Zaterdag kan Urk laten zien dat ze terecht op nummer 1 staan. Ze gaan dan op bezoek bij het sterke DUNO in Doorwerth. In Assen staat de wedstrijd tussen ACV en Staphorst op het programma. Ook hier mag het nodige van verwacht worden. Dat laatste geldt ook voor strijd van Flevo Boys tegen Sparta Nijkerk. Dat wil niet zeggen dat er verder niets te zien zal zijn in de hoofdklasse B.  Wat ook de overige wedstrijden zijn interessant genoeg om te volgen. In Rijssen gaan Excelsior’31 en AZSV de strijd aan om de punten. De Overijsselse derby gaat tussen Berkum en SVZW. Genoeg redenen dus om een bezoek te brengen aan een wedstrijd in de hoofdklasse B.

 

Gerrit Koers