SVZW heeft nog twee competitie thuiswedstrijden te spelen dit seizoen. Beide wedstrijden zijn tegen een club uit Vriezenveen. Eerst tegen DOS’37 en op 19 mei tegen DETO.

DOS’37 speelt tot nu toe een wisselend seizoen. Mooie overwinningen worden afgewisseld met dikke nederlagen. Opvallend detail is het feit dat koploper Flevo Boys twee gelijk speelde tegen DOS’37. Dat ene gelijkspel zorgde ervoor dat de 1e periode titel naar DETO ging.  Ook waren er enkele zware nederlagen voor DOS’37.  Een 6-1 nederlaag tegen DETO. De week daarop werd er in Dronten met   6-0 verloren.  In die periode was het wel onrustig bij DOS’37.  Een plek in de middenmoot is de doelstelling, en dat zat er in die weken niet in. Het bestuur van DOS’37 besloot om het contract met trainer Jochem de Weerdt niet te verlengen na dit seizoen. Inmiddels is ook bekend dat Kenan Durmusoglu zijn opvolger is.  Na de winterstop is de rust wel weer terug gekeerd in Vriezenveen. DOS’37 behaald regelmatig punten en staat nu inderdaad in de middenmoot. Afgelopen zaterdag werd met 1-2 gewonnen van DZC’68 in Doetinchem. Daardoor staat DOS’37 nu op de 7e plaats op de ranglijst met een voorsprong van 8 punten op de 12e plek. In plaats van naar beneden kijken, is er nu aandacht voor de strijd om de 3e periodetitel. Misschien kunnen ze daarin nog gaan meestrijden om de titel.

Voor SVZW is de situatie heel anders.  Er is rust rondom het team. De resultaten zijn goed te noemen. En er is nog steeds kans op twee prijzen. Sinds afgelopen zaterdag is SVZW een kandidaat voor het kampioenschap, en in de 3e periode zijn de kansen op de titel goed te noemen. Het voetbal van SVZW  is prima verzorgd. Er worden veel kansen gecreëerd en de verdediging staat goed. Gelet op de vele kansen kan alleen worden gezegd, dat er wel wat meer benut mogen worden. Het doelsaldo is sinds dit seizoen enorm belangrijk, want wanneer twee ploegen gelijk eindigen op de 1e plaats, is de ploeg met het beste doelsaldo de kampioen. In de uitwedstrijd tegen DOS’37 lukte het wel om veel te scoren. Die wedstrijd werd toen met 0-5 gewonnen.  Man van de wedstrijd was Ferdi ter Avest, want hij wist 3 keer te scoren.  DOS’37 zal er alles aan doen om niet weer zo dik te verliezen van SVZW. Een zware nederlaag is nooit prettig, maar helemaal niet in een derby.  Er is altijd meer aandacht voor dergelijke wedstijden, en ook de supporters zijn niet blij als hun club een derby verliest. Wanneer SVZW het zelfde niveau weet te halen als afgelopen zaterdag, dan moet het mogelijk zijn om deze ontmoeting te winnen. De wedstrijd tegen DOS’37 begint om 14:30 uur op sportpark Het Lage Veld. Scheidsrechter is Paul Lips uit Groningen.

De overige wedstrijden van 21-04-2018

ASV Dronten – KHC (2)

ASV Dronten heeft niet veel meer om voor te spelen dit seizoen. De 5e plaats op de ranglijst is nog wel haalbaar.  Voor KHC ligt de situatie anders. Deze ploeg heeft nog wat punten nodig om zeker te zijn van een plek in de 1e klasse in het nieuwe seizoen. Afgelopen zaterdag deed KHC wat dat betreft goede zaken, door Nunspeet met 1-4 te verslaan. ASV Dronten zal voor eigen publiek zeker proberen om deze wedstrijd te winnen, maar KHC staat dat niet toe, en gaat met 3 punten in de tas weer naar Kampen.

DETO Twenterand – SDV Barneveld (1)

Bij DETO waren afgelopen zaterdag weer meer spelers beschikbaar. Na drie nederlagen op rij werd er gewonnen van Vroomshoopse Boys met 2-0. DETO zal met oog op de nacompetitie zeker proberen om de juiste vorm te pakken te krijgen. SDV Barneveld staat er heel goed voor in de 3e periode.  Om die plek te handhaven is winst in Vriezenveen noodzakelijk.  In Barneveld won DETO de wedstrijd met 1-2. DETO moet in staat zijn om ook nu te winnen van SDV Barneveld.

FC Zutphen – Nunspeet (1)

FC Zutphen is de drager van de rode lantaarn. Er zijn punten nodig zodat de rode lantaarn aan de concurrentie kan worden overgedragen. Die moeten dan gehaald worden tegen Nunspeet. De bezoekers hebben in de laatste 7 wedstrijden geen enkel punt meer gehaald. Volgens trainer Freddy Smit laten diverse spelers het team in de steek tijdens de wedstrijden. Als dit aanstaande zaterdag ook het geval is, moet men niet vreemd opkijken dat FC Zutphen deze situatie benut en de wedstrijd gaat winnen.

Flevo Boys – DZC’68 (1)

Afgelopen zaterdag verloor Flevo Boys voor het eerst dit seizoen een wedstrijd. In Hierden werd met 2-1 verloren. Omdat SVZW won van WHC, moest Flevo Boys de 1e plaats op de ranglijst overgeven. Om in de race te blijven moet er gewonnen worden. Voor DZC’68 geldt hetzelfde. Ook zij moeten winnen in de strijd om handhaving in de 1e klasse.  Flevo Boys bezit veel kwaliteiten, en daardoor moeten zij in staat om deze wedstrijd te winnen.

Vroomshoopse Boys – Go Ahead Kampen (3)

Een hele belangrijke wedstrijd  voor beide teams.  De thuisclub is in zwaar weer terecht gekomen. Er zijn nog maar 2 punten voorsprong op de rechtstreekse degradatie plek. Handhaving lijkt alleen nog mogelijk via de nacompetitie. Go Ahead Kampen heeft zich de laatste weken aardig uit de problemen weten te voetballen. Bij winst in Vroomshoop zijn de bezoekers veilig. Vroomshoopse Boys zal er op eigen veld alles aan doen om punten binnen te halen. Go Ahead zal in elk geval voor een gelijkspel gaan.  Het lijkt erop dat deze wedstrijd geen winnaar gaat opleveren.

WHC – Hierden (1)

WHC leed afgelopen zaterdag een 0-4 nederlaag tegen SVZW.  Na afloop was trainer Wiljan Mossing Holsteyn heel kritisch op zijn eigen elftal.  Hij eist dat zijn team zich gaat revancheren tegen Hierden. De bezoekers zorgen zaterdag jl. voor een grote verrassing door met 2-1 te winnen van Flevo Boys. Enorm belangrijke punten, want Hierden is nog lang niet veilig. Voor eigen publiek zal WHC laten zien dat de nederlaag tegen SVZW een incident was.  Hierden slaagt er niet in om punten te halen in Wezep.

 

Nog 5 wedstrijden te spelen in de 1e klasse D. Er wat een spannend einde staat ons te wachten. SVZW en Flevo Boys staan nu samen bovenaan met 50 punten uit 21 wedstrijden. Het doelsaldo van SVZW is net iets beter. En dat is belangrijk, want sinds dit seizoen is het doelsaldo doorslaggevend wanneer ploegen gelijk eindigen op de 1e plaats op de ranglijst.  Ook in de strijd om handhaving is er nog niets beslist, al zijn wel een paar ploegen meer in veiligheid sinds afgelopen zaterdag. Tenslotte zijn er 5 ploegen die nog kans maken op de 3e periodetitel.  Alle reden dus om de 1e klasse D te blijven volgen. Iedereen is van harte welkom  bij SVZW – DOS’37. En na afloop van de wedstrijd is er de spring break georganiseerd door de supporters vereniging van SVZW.

Gerrit Koers