Zaterdag 14 december is de laatste speelronde voor de winterstop van seizoen 2019-2020. In deze laatste speelronde speelt SVZW thuis tegen DOS Kampen.

DOS Kampen is een heel bekende naam in het amateur voetbal. De club kwam jaren lang uit op het hoogste zaterdagvoetbal niveau. In 2015 degradeerde DOS Kampen naar de 2e klasse. Maar afgelopen seizoen kon men in Kampen een groot feest vieren. Het kampioenschap in de 2e klasse H was voor DOS Kampen. En zo zijn er dit seizoen 3 clubs uit Kampen actief in de 1e klasse.  Dat zijn Go Ahead, KHC en DOS. Van deze clubs staat DOS het hoogst op de ranglijst.   Met 17 punten uit 11 wedstrijden staat de club op een keurige 7e plek. En die plek past prima in de doelstelling van DOS Kampen; klasse behoud.  De selectie staat dit seizoen onder leiding van trainer Marcel Post. Dit is zijn derde jaar bij de club. Dit seizoen moet hij de klus alleen klaren, want de vorige twee jaren was hij met Edwin Kwakkel samen verantwoordelijk. Zijn assistent in dit seizoen is trouwens Edwin Starke, een man die als speler ook al vaak tegen SVZW heeft gespeeld. Dos Kampen komt goed voor de dag dit seizoen, en zal zeker in staat zijn om het SVZW lastig te maken.  Afgelopen zaterdag haalde DOS Kampen nog een 1 punt binnen tegen Bennekom. De wedstrijd tegen deze sterke tegenstander eindigde in 1-1.

In de vorige thuiswedstrijd, op 30 november, liep SVZW tegen de eerste thuis nederlaag aan. WHC was met 2-3 de baas in Wierden. Vooral in de 1e helft haalde SVZW toen niet het niveau van de weken daarvoor. En dat niveau is in de 1e klasse wel nodig, vooral tegen een sterke tegenstander als WHC. De concurrentie profiteerde meteen van de nederlaag, want DFS nam de 1e plaats over van SVZW. En Bennekom kwam ook dichterbij. Om met een goed gevoel de winterstop in te gaan zou het mooi zijn dat deze laatste thuiswedstrijd winnend zou worden afgesloten. Afgelopen zaterdag won SVZW met 1-3 van DOS’37. Een verdiende overwinning in deze derby.  Nu dus opnieuw een wedstrijd tegen een club met de naam DOS.  In deze thuiswedstrijd zal de verdediging vooral op Twan Knul moeten letten, want hij is de topscoorder van DOS met 7 doelpunten.  Als SVZW goed en geconcentreerd speelt, zijn er zeker goede kansen om deze wedstrijd te winnen. Zoals gebruikelijk is de aftrap van de wedstrijd om 14:45 uur.  Bert Agricola is aangewezen als scheidsrechter voor deze wedstrijd.

De overige wedstrijden van zaterdag 14-12-2019.

Bennekom – CSV Apeldoorn (1)

Bennekom wil graag meedoen om promotie. Daarom was het gelijkspel van zaterdag jl. ten DOS Kampen een tegenvaller. CSV Apeldoorn wil ook graag boven in meedoen, maar bouwt ook aan een nieuw team. Bennekom is thuis vaak goed op dreef. CSV Apeldoorn is de laatste wedstrijden wat minder op dreef. Voorspelling is dan ook winst voor de thuisclub.

DFS –  SDV Barneveld (1)

Koploper DFS wil graag als koploper de winterstop ingaan. Bij winst in deze thuiswedstrijd is dat ook het geval. De resultaten van SDVB zijn erg wisselend dit seizoen. Mooie overwinningen worden afgewisseld met onverwachte nederlagen. DFS staat niet voor niets op plek 1 op de ranglijst. Dat zal ook in deze wedstrijd blijken, want de punten zijn voor de thuisclub.

Go Ahead Kampen – WHC (3)

Go Ahead speelt vaak goed voetbal, maar dat blijkt niet uit het aantal punten. Het wordt dus tijd dat de club zich zelf eens beloond met resultaten. WHC staat wel goed op de ranglijst, maar zal wel vol aan de bak moeten om met 3 punten te vertrekken uit Kampen. In deze thuiswedstrijd lukt het Go Ahead om een gelijkspel te halen tegen de bezoekers uit Wezep.

Hierden – DOS’37 (2)

Hierden heeft het erg moeilijk in de 1e klasse. Er zal moeten veranderen, anders speelt Hierden volgend jaar op 2e klasse niveau. DOS’37 staat in de middenmoot.  Dat is een positie waarmee men tevreden is. De club wil een stabiele 1e klasser zijn.  Omdat te bereiken zou winst in Hierden heel goed van pas komen. Hoewel Hierden de punten hard nodig heeft, zal DOS’37 een maatje te groot blijken.

KHC – DTS Ede (2)

KHC is de rode lantaarn drager in de 1e klasse. Het lijkt er niet op dat ze deze plek spoedig gaan verlaten. Er zal het nodige moeten veranderen voor de thuisclub om degradatie te vermijden. DTS doet goed mee op de ranglijst, en elke week blijkt dat het heel moeilijk is om punten te halen tegen de Edenaren. KHC zit al in de hoek waar de klappen vallen, en dat zal deze zaterdag ook weer blijken. De punten zijn voor DTS.

Nunspeet – DZC’68 (3)

Een heel belangrijke wedstrijd voor beide teams. Bij winst ga je mee met de middenmoot. Bij verlies moet je toch met een schuin oog naar beneden kijken. Beide teams wonnen zaterdag. Nunspeet op bezoek bij Go Ahead Kampen, terwijl DCZ’68 thuis in Doetinchem SDV Barneveld met een 3-0 nederlaag weer naar huis stuurde. Het is de vraag of er zaterdag veel doelpunten te zien zullen zijn.   Beide clubs hebben 11 doelpunten gescoord in evenveel wedstrijden.  Niet verliezen zal het plan zijn voor beide teams. Het lijkt op gelijkspel uit te draaien in Nunspeet.

 

Zaterdag 14 december is de laatste competitieronde voor de winterstop. Zaterdag 25 januari 2020 gaat de competitie in de 1e klasse D weer verder. De meeste teams zullen zaterdag as. voor een goed resultaat gaan. Want bij een goed resultaat ga je met een goed gevoel  aan de winterstop beginnen, en smaakt de kerstmaaltijd net iets lekkerder. Op dit moment zijn de verhoudingen op de ranglijst wel duidelijk. Nummer 1, DFS, en nummer 2. SVZW, die niet veel voor elkaar onder doen.  De nummers 3 t/m 5 staan nog aardig dichtbij, zodat ze nog kunnen aanhaken bij misstappen van de koplopers. De midden groep staat nog redelijk dicht bij elkaar. De echte zorgen zijn er voor Hierden en KHC.  Vanaf deze plek wens ik iedereen hele mooie kerstdagen en een feestelijke jaarwisseling toe. En graag tot ziens in 2020.

 

Gerrit Koers