Zaterdag 8 september speelt SVZW de 1e thuiswedstrijd in de hoofdklasse B. Met WHC komt er een bekende tegenstander naar Wierden.

In het vorige seizoen kwamen zowel WHC als SVZW uit in de 1e klasse D. Uiteindelijk slaagden beide teams erin om te promoveren. WHC kwam als periodekampioen in de nacompetitie terecht en wist van daaruit de stap naar de hoofdklasse te maken.  Dat gebeurde onder leiding van trainer  Wiljan Mossing Holsteyn, die ook dit seizoen de oefenmeester is bij de club uit Wezep.  Op spelers gebied veranderde er wel wat. Zeven spelers verlieten WHC.  Adi Draganovic, Menno Kamphuis, Carlos Lopes Macedo, Bjarn Onderstal, Vincent Oosterkamp ,Jasper van der Stouw en Gerrit van de Werfhorst komen nu uit voor andere club. Nieuw in de selectie zijn : Kevin Coenraad, Hüseyin Güveli, Luuc Knul, Django van der Landen, Jochem Oude Booijink, David Spoelstra en Melvin Velthuis.  Met deze nieuwe selectie zal WHC in elk geval voor handhaving in de hoofdklasse gaan.  Een goede start is dan ook wenselijk. Vorig seizoen was de start van WHC heel moeizaam, maar uiteindelijk kreeg de ploeg de juiste vorm te pakken en draaide een heel goed seizoen. In oefenwedstrijden boekte WHC wisselende resultaten. Wel bleek in die wedstrijden dat Jonathan van Marle en Marc van Petersen het vizier al op scherp hebben staan.

SVZW krijgt met WHC een tegenstander op bezoek waartegen in het verleden wisselende resultaten zijn behaald. Op zaterdag 27 januari jl. stonden beiden ploegen  ook tegenover elkaar in Wierden. SVZW verloor toen kansloos met 1-5 van WHC.  Maar tijdens de wedstrijd van 14 april in Wezep was SVZW heer en meester.  Met een 0-4 overwinning ging SVZW weer naar huis. Als men ook wat verder terug kijkt blijkt dat het altijd doelpunt rijke wedstrijden zijn tussen deze tegenstanders.  Het publiek is altijd de winnaar, want het krijgt vaak een mooie wedstrijd te zien. SVZW gaat dit seizoen voor handhaving in de hoofdklasse. Als de selectie ook dit seizoen weer als een team werkt, net als afgelopen seizoen, dan moet het lukken om de nodige punten binnen te halen. Zaterdag jl. was er sprake van een prima team prestatie, want tegen Sparta Nijkerk werd met 0-0 gelijk gespeeld. Een terechte uitslag, al was niet iedereen in Nijkerk het eens met deze conclusie.  Nu proberen om in deze thuiswedstrijd ook punten te halen, daarbij gesteund door de eigen aanhang.   Zeker is dat jeugdige vak Z supporters  aanwezig zullen zijn om hun favorieten aan te moedigen.  Met daarbij de nodige fan materialen die ze hebben gekregen van de 1e selectie na het  behalen van het kampioenschap vorig seizoen. De KNVB heeft Maurice Paarhuis uit Ommen aangesteld als scheidsrechter voor deze match.  De thuiswedstrijden beginnen in dit seizoen om 14:45 uur op sportpark “Het Lage Veld” in Wierden.

De overige wedstrijden van zaterdag 08-09-2018

SDC Putten – Excelsior’31 (3)

SDC Putten speelde zaterdag gelijk tegen AZSV.  Excelsior’31 leek ook op weg naar een gelijkspel, maar in de blessure tijd scoorde ACV de 1-2, waardoor de punten naar Assen gingen. De thuisclub zal zeker proberen om deze wedstrijd  te winnen, maar Excelsior’31 moet in staat worden geacht om een punt te halen in Putten.

DUNO D – Flevo Boys (1)

Twee clubs die vorig jaar nog actief waren in de 1e klasse. De thuisclub speelde nog nooit eerder op hoofdklasse niveau. Maar de ambities zijn erop gericht om nog hoger te spelen. Flevo Boys is van mening dat ze op dit niveau thuis horen. DUNO D krijgt een goede tegenstander op bezoek, maar de selectie van de thuisclub is zo sterk, dat ze deze thuis wedstrijd gaan winnen.

URK – AZSV (1)

Een wedstrijd spelen op Urk is nooit gemakkelijk. De thuisclub heeft een elftal dat er altijd voor 100% voor gaat. Daarnaast heeft de club de beschikking over goede voetballers. AZSV weet uit ervaring hoe het is om tegen Urk te voetballen. Ze zullen met een goed strijdplan aan de wedstrijd beginnen, maar uiteindelijk blijven de punten in Urk.

Staphorst – Buitenpost (1)

Van de thuisclub wordt verwacht dat ze bovenin gaan meedraaien in de hoofdklasse. Als je kijkt naar de beschikbare spelers, dan moet dat ook kunnen. Buitenpost speelde nog nooit eerder op hoofdklasse niveau. Afgelopen zaterdag verloren ze met 2-5 van DUNO D. Een harde kennismaking met de hoofdklasse. Ook zaterdag zal Buitenpost ervaren dat punten halen niet vanzelf gaat dit jaar.

ACV – SC Genemuiden (2)

Dit is de topper van de 2e speelronde. ACV degradeerde afgelopen seizoen uit de 3e divisie, maar wil na dit seizoen wel weer terug keren naar dat niveau. Ook SC Genemuiden heeft ambities om hoger te spelen. Voor mening volger van de hoofdklasse zijn zij de verwachte kampioen. Zaterdag zal moeten blijken of die verwachtingen terecht zijn. ACV biedt SC Genemuiden ongetwijfeld maar tegenstand als DETO afgelopen zaterdag. Na een mooie wedstrijd staat er uiteindelijk een overwinning voor de bezoekers op het scorebord in Assen.

DETO – Sparta Nijkerk (2)

DETO kreeg zaterdag een lesje hoofdklasse effectiviteit in Genemuiden.  De thuisclub weet dus dat je op dit niveau scherp moet verdedigen. Sparta Nijkerk wil dit seizoen mee gaan doen om de prijzen. Het was voor hen dan ook teleurstellend dat er in de 1e thuiswedstrijd gelijk werd gespeeld tegen SVZW. Trainer Erik Speelziek noemde het na de wedstrijd wel een terecht gelijkspel.  DETO zal proberen om in deze wedstrijd de eerste punten van het seizoen binnen te halen. Sparta Nijkerk heeft sterk elftal, dat in staat moet zijn om te winnen in Vriezenveen.

Berkum – CSV Apeldoorn (1)  

CSV Apeldoorn verloor zaterdag thuis van Urk. Dat kwam ook om dat de ploeg lange tijd met 10 man moest spelen na een rode kaart.  Berkum begon goed aan de competitie door de verdiende overwinning in de derby tegen WHC. Van de thuisclub mag worden verwacht dat ze ook dit seizoen gaan mee draaien in de top van de hoofdklasse. Dat ze daartoe in staat zijn,  gaat CSV Apeldoorn ook ondervinden, want Berkum gaat deze thuiswedstrijd winnend afsluiten.

 

Zaterdag 8 september staat wedstrijddag 2 op het programma in de hoofdklasse B. Ook nu staan er weer mooie wedstrijden op het programma. In Assen de topper tussen ACV en SC Genemuiden.  Maar ook de andere wedstrijden zijn zeker de moeite waard.  Lukt het DETO en Buitenpost om te herstellen van de zware nederlagen die ze leden? En wat doen de andere nieuwkomers in de hoofdklasse? DUNO D ontvangt Flevo Boys. Interessant om te zien wat de uitslag van deze wedstrijd zal zijn.  Het lijkt ook deze speelronde weer zeker de moeite waard om een wedstrijd te bezoeken in de hoofdklasse B.

 

Gerrit Koers