SVZW verliest opnieuw in absolute slotfase!

Klik her voor alle foto’s

De nummer laatst tegen de nummer een en dus gold voor beide ploegen dat slechts de drie punten zouden tellen, niets meer,niets minder. Kampioenkandidaat Sparta Nijkerk was naar Wierden getogen om te winnen en scheidsrechter Erik ter Brake was aangewezen om deze klus te leiden tegen een SVZW dat juist in de afgelopen week 2x had gewonnen. De toon werd onmiddellijk gezet in de 4e minuut toen Dries Buimer al tegen terecht geel opliep en vier minuten later Yessin Maskoul namens de thuisploeg heel dichtbij de 1-0 was, zijn schot ging amper naast. Geel was er ook voor Leon Broekhof van Sparta in de 20e minuut en drie minuten later zat het SVZW weer eens niet mee toen uit een corner van Sparta de bal ongelukkig op de voet van Frank Smit belandde en alzo de 0-1 via een eigen doelpunt op het scorebord verscheen. Domme pech! Diezelfde Frank Smit herstelde zijn fout echter in de 31e minuut en scoorde voor de tweede keer, nu in het juiste doel en stond het terug 1-1. Nadat het schot van Frank Heus rakelings naast het Wierdense doel verdween werd allengs duidelijk dat Sparta de sterkere ploeg was, beter combineerde ook, maar de Wierdenaren boden goed tegenstand en vochten als leeuwen voor iedere bal. Gele kaart voor Yessin Maskoul vlak voor het eind van de eerste helft, die daarop reageerde door in de 44e minuut doodleuk de 2-1 aan te tekenen, meteen ook de ruststand.

Sparta trainer Eric Speelziek wisselde na de thee meteen twee spelers, immers er moest gewonnen worden: Mohammed al Haydar en Leon Broekhof (met geel) waren in de kleedkamer achtergebleven, hun vervangers waren Wesley de Laat en Justin van Groen. Meteen na de aftrap kon Joshua ter Avest net niet profiteren van een fout achterin bij Sparta en uit de tegenaanval miste Rob Diderik een 100% kans om zijn ploeg op gelijke hoogte te schieten, hij mikte naast en de thuisploeg kwam daar heel erg goed weg. Dezelfde Diderik miste in de 52e minuut nogmaals, schot opnieuw naast en was het even later SVZW doelman Tim Sickman die zijn ploeg redde door prima te pareren op de dreiging van de oh zo snelle linksbuiten van Sparta Gilbrano Piet. Na zestig minuten op de klok werd de druk op de thuisploeg steeds zwaarder, maar men stond nog steeds met 2-1 voor en bleek het schot van Joshua ter Avest te slap om voor echt gevaar voor Sparta doelman Manuel Hoogewoning te zorgen. Integendeel, vlak daarop was het dan toch raak aan de andere kant, toen uit de zoveelste corner van Sparta de gelijkmaker werd gescoord door Janic Makizodila 2-2. In de 66e minuut was Joshua ter Avest er opnieuw dichtbij, maar Sparta verdedigde goed en voorkwam verder onheil. In diezelfde minuut redde Tim Sickman aan de overzijde knap het schot van Frank Heus en ook de daaruit volgende corner was weer gevaarlijk, het ging gelukkig goed. Bijna fataal balverlies in de 68e minuut door SVZW, Gilbrano Piet profiteerde niet en opnieuw vertolkte Tim Sickman een hoofdrol.

Eerste wissel dan aan SVZW zijde: trainer Philip Agteres bracht Nigel Michels voor Yoshua ter Avest en even later de laatste wissel bij de opponent, Adriaan Kruisbeer maakte plaats voor Oskar van Logtestijn. Direct na die wissel een enorme blunder achterin bij Sparta en was het Yessin Maskoul die optimaal profiteerde en daarmee zijn ploeg opnieuw op voorsprong zette: 3-2 zowaar en gezien de standen bij de directe concurrenten was het denkbaar dat de gang naar de 1e klasse wellicht nog even uitgesteld kon worden, het zou een stunt zijn geweest. 76e Minuut vrije trap voor Sparta op een gevaarlijke plek genomen door Rob Diderik, doelman Sickman kon overtikken voor corner zoveel en de counter werd door de Wierdenaren niet succesvol afgerond. Een onbesuisde actie leverde terecht geel op voor Michael Wensing en voor SVZW bovendien op een gevaarlijke plek. Dat bleek ook wel want de vrije trap door opnieuw Diderik belandde op de paal en de rebound verdween over het Wierdense doel, daar kwam de underdog goed weg. Het slotoffensief van de gedoodverfde kampioen werd steeds heviger, de druk op de Zwaluwen bleef enorm met nog steeds die 3-2 stand op het scorebord! Wat heet, die was in de 88e minuut bijna 4-2 geworden toen Frank Smit bijna raak schoot ten koste van een corner, prima keeperswerk van Manuel Hoogewoning. Meteen daarna werd Frank Smit gewisseld voor Sten Knol, Philip Agteres wilde kost wat kost die overwinning bewerkstelligen. IJdele hoop echter, want in de 90e minuut sloeg Sparta alsnog toe via Jesse Buitenhuis, die de 3-3 aantekende.

Na de aftrap had Yessin Maskoul nog de mogelijkheid om SVZW nota bene opnieuw op voorsprong te zetten, helaas, het mocht niet zo zijn, sterker nog, ver in blessuretijd veroorzaakte de uitstekend keepende Tim Sickman een penalty, ontving daarvoor de gele kaart en het vierde tegendoelpunt door invaller Justin van Groen in deze uiterst enerverende wedstrijd, waarin de SVZW spelers met opgeheven hoofd het  pas het hoofd gebogen ver in blessuretijd, eindstand 3-4.

Volgende week komt niemand minder dan Excelsior ’31 op bezoek in Wierden, de ploeg die ook volop meedoet voor het kampioenschap in de Hoofdklasse B. Wat zal deze streekderby opleveren? We gaan het zien, uw verslaggever werd niet geheel duidelijk of de wedstrijd nu om 14.30 of 14.45 uur van start gaat. Geen risico nemen, zou ik zeggen. Graag tot ziens!

Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW:
Sickman, Buimer, Basut, Lubbers, Kamperman Leferink, Wensing, Ter Avest (71e Michels), Hegeman, Sahbaz, Maskoul en Smit (89e Knol).

Doelpuntenmakers SVZW:

23e minuut     Smit        0-1 (e.d.)
31e minuut     Smit        1-1
44e minuut     Maskoul  2-1
74e minuut     Maskoul  3-2