SVZW houdt alsnog punt over aan spannend duel

Klik hier voor het fotoverslag van de wedstrijd
Klik hier voor de foto’s van de jubilarissen
Klik hier voor de foto’s van het 70 jarige feest

Kijk nu SVZW – SDC Putten op ZaterdagVoetbal.TV! https://zaterdagvoetbal.tv/watch/794

Vanuit het verre Middelburg moest scheidsrechter Matthijs Jobse aanreizen om deze wedstrijd in Wierden in goede banen te leiden. SVZW, afgelopen zondag 23-09-2018 was het precies 70 jaar geleden dat de club werd opgericht, was erop gebrand om revanche te nemen na de ongelukkige nederlaag in Rijssen een week eerder en de eerste driepunter bij te schrijven. De leden van het eerste uur Gery van den Broeke en Jan Huiskes verrichten de aftrap onder een stralend zonnetje.

 

 

 

Maar al in de tweede minuut werden de bedoelingen zwaar op de proef gesteld want de eerste de beste kans voor de Puttenaren was raak: 0-1 door Rob Knul. En die score had Jefta van den Broek in de 4e minuut kunnen verdubbelen toen na opnieuw balverlies over rechts zijn schot op de paal belandde. Mazzel voor de thuisploeg derhalve en pech bij de voorzet van SVZWer Robin De Jong in de 6e minuut, zowel Burak Basut alsook Maarten Jansen kwamen net te laat om te verzilveren. Drie minuten daarna ging een schot van doelpuntenmaker Rob Knul maar net voorlangs en was het even later maar goed dat Wilbert Thomassen namens Putten een levensgrote kans om zeep hielp. In die fase was het geen wonder dat de gasten de eerste corner mochten nemen, het eerste kwartier was Putten heer en meester.

Desondanks zette SVZW een mooie aanval op met de eerste echt grote kans voor Maarten Jansen, het bleef bij een corner. Uit de tegenaanval testte Wilbert Thomassen SVZW doelman Jens Veldwachter nog maar eens met een hard schot, Wierdens sluitpost redde ten koste van een corner. In de 21e minuut kreeg Frank Smit tot twee keer toe de mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren, een corner bleek slechts wat restte. De eerste gele keert kwam op naam van Bas Woesthuis namens de thuisclub na een half uur spelen en kreeg Rick van den Brink namens Putten een vrije kopkans, die rakelings naast het doel verdween. Pfff. Na opnieuw een snelle omschakeling van de tegenstander viel de 0-2 alsnog in de 32e minuut, dit keer liet Jurian van den Brink de geboden kans niet ontglippen. SVZW moest nu wel komen maar tegelijkertijd enorm bedacht zijn op de snelle counters van SDC Putten, waar met name Jefta van den Broek op het middenveld heer en meester was. SDC trainer Michael van den Berg moest wisselen door Wouter de Bruin geblesseerd naar de kant te halen ten faveure van Alexander Sijtsma. De vrije trap van Karlo Borghuis in de 34e minuut werd tot corner gedegradeerd en daarop kregen Maarten Jansen en Bas Woesthuis kansen op de aansluitingstreffer, doelman Martin van Barneveld stond beide keren goed. De Zwaluwen drongen allengs steeds wat meer aan, getuige het schot in de 39e minuut van Bas Woesthuis dat overigens naast en over ging, zo ook de poging uit de draai van Frank Smit in de 43e minuut. Toch kwam de zo vurig gehoopte aansluitingstreffer voor de thuisclub er alsnog vlak voor rust: Yessin Maskoul haalde uit en de schuiver verdween in de uiterste hoek, daarop had doelman Martin van Barneveld geen antwoord. Ruststand daarom 1-2 en die was zonder meer terecht, Putten bleek die eerste helft gewoon beter.

Doelpuntenmaker Yessin Maskoul was het die meteen na rust een puike voorzet afleverde maar er niemand voorin was om deze af te ronden. In de 53e minuut claimde SVZW een penalty maar de onpartijdige liet het bij een corner waaruit Lars Kamperman Leferink naast knalde en drie minuten later miste Maarten Jansen een grote kans om zijn ploeg naast Putten te brengen. Ook de tweede gele kaart was voor SVZW, dit keer was Deniz Sahbaz de klos na een kwartier in die tweede helft. SVZW trainer Philip Agteres wisselde vlak daarop door spits Maarten Jansen te vervangen door Matthijs Witten. Het was Michael Wensing die na die wissel afdoende ingreep en daarmee de 1-3 voorkwam en uit de tegenaanval was het invaller Matthijs Witten die prima terugkopte op Frank Smit, die met hoofd de gelijkmaker aantekende. Vreugde alom en terecht ook, want in het tweede bedrijf speelde SVZW veel beter. Maar pas op, het was nog niet gedaan daar op Het Lageveld.

 

 

In de 65e minuut de tweede wissel bij Putten: Jefta van den Broek, in de ogen van uw verslaggever de beste man van het veld, moest plaats maken voor Benjamin Huisman en ontving SVZW speler Michael Wensing de derde gele kaart in deze wedstrijd en mocht SDC een vrije trap nemen rand zestien. Keeper Jens Veldwachter greep goed in ten koste van een corner en in de 81e minuut een wissel aan beide zijden: bij Putten werd Rob Knul vervangen door Kevin van der Vlag en bij SVZW maakte Lars Kamperman Leferink plaats voor Dries Buimer. Even daarop knalde Deniz Sahbaz namens de Zwaluwen in het zijnet en bleef de pot ongemeen spannend want een doelpunt kon in die slotfase echt aan beide kanten vallen. Matthijs Witten gleed de voorzet van Frank Smit in de 86e minuut naast en uit de tegenaanval kopte Thomas Amende uit een corner over. Ook de vrije trap in de 88e minuut van de voet van Vincent ter Burg werd door de Wierdense verdediging afdoende gepareerd en zo eindigde de wedstrijd in een terecht gelijkspel 2-2 beoordeeld over beide helften. Volgende week zaterdag gaat SVZW op bezoek bij en in Berkum, een lastige tegenstander waar al menig robbertje mee werd uitgevochten de afgelopen jaren.

 

Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW:
Veldwachter, Woesthuis, Wensing, Basut, Kamperman Leferink (81e Buimer), Borghuis, De Jong, Smit, Sahbaz, Maskoul en Jansen (62e Witten).

Doelpuntenmakers SVZW:
44e minuut     Yessin Maskoul       1-2
64e minuut     Frank Smit              2-2