Beste 2e jaars C speler, beste ouders,

SVZW heeft zich als doel gesteld om voor zoveel mogelijk thuiswedstrijden te laten fluiten door een scheidsrechter. Soms wordt een KNVB scheidsrechter aangesteld, maar vaak wordt dit ingevuld door een verenigingsscheidsrechter. Zoals jullie al wel ervaren zullen hebben is het bij de E en F pupillen gebruikelijk dat deze wedstrijden worden gefloten door de begeleiding of ouders van de teams zelf. Hiervoor zijn helaas bijna nooit verenigingsscheidsrechters beschikbaar. De laatste tijd wordt het ook lastiger om scheidsrechters te vinden voor de wedstrijden van de D pupillen en de junioren (A, B en C jeugd). De groep met verenigingsscheidsrechters is kleiner geworden.

We zijn daarom naarstig op zoek naar nieuwe verenigingsscheidsrechters. Een manier om dit voor elkaar te krijgen is dat we jeugdspelers wedstrijden willen laten fluiten bij de E en F pupillen. Deze opzet heeft 2 doelen:

1. De E en F wedstrijden kunnen we laten fluiten door verenigingsscheidsrechters
2. Vanuit de groep jeugdscheidsrechters blijft een deel op lange termijn wedstrijden fluiten en daardoor kan de groep verenigingsscheidsrechters weer op sterkte komen.

De doelgroep voor pupillenscheidsrechters zijn onze 2e jaars C spelers, jullie dus (of als ouders: jullie zoon of dochter). Als we hier voldoende spelers voor hebben, dan hoeft iedereen maar enkele wedstrijden per seizoen te fluiten. We willen jullie niet zonder voorbereiding een F of E wedstrijd laten fluiten en daarom hebben we een pupillenscheidsrechtercursus georganiseerd. Deze cursus bestaat uit een korte dag, met de volgende indeling:

10.00 uur aanvang (in het clubgebouw van SVZW)
10.00 – 12.15 uur theoretisch dagdeel. Deels in een lesruimte, deels op een veld.
12.15 – 13.00 uur lunch (verzorgd door SVZW)
13.00 – 15.00 uur fluiten van korte E wedstrijden, waarbij elke cursist ca. 5 minuten fluit
15.00 uur afsluiting

Deze cursus zal jaarlijks georganiseerd gaan worden, zodat op termijn alle oudere jeugdspelers deze cursus hebben gevolgd. Daarnaast is deze cursus ook een prima voorbereiding op het spelregelbewijs dat op dit moment al door de 2 e jaar B spelers gehaald moet gaan worden.

De pupillenscheidsrechtercursus wordt georganiseerd op donderdag 25 oktober (in de herfstvakantie). Jullie worden hier, zoals hierboven aangeven van 10.00 tot 15.00 uur verwacht. Mocht je op vakantie zijn laat dit dan even weten, we gaan dan proberen voor die personen een alternatieve voorbereiding te regelen. De vereniging SVZW zijn niet alleen de trainers, leiders en andere vrijwilligers, dat zijn we met elkaar. Dus de verenging SVZW ben je ook zelf.

Bij voorbaat dank voor jullie medewerking.

SVZW scheidsrechter coördinator en jeugdbestuur