SVZW boekt eerste driepunter!

Klik hier voor een fotoreportage

 Een jarige trainer Philip Agteres, prachtig nazomer weer, een volle ziekenboeg en een tegenstander van formaat.  Ziehier enkele ingrediënten waarmee rekening gehouden moest worden bij het samenstellen van SVZW’s eerste elftal gistermiddag op sportpark Het Lageveld te Wierden in een wedstrijd welke onder leiding stond van scheidsrechter Stef Veekamp uit Enschede. Aan de tegenstander behoefde weinig toegevoegd te worden, Genemuiden was en is natuurlijk al jarenlang een begrip in het zaterdag amateurvoetbal. Met recht een geduchte tegenstander van wie je niet zomaar even ging winnen en zeker niet als er zoveel geblesseerden waren. Een hele puzzel dus voor de eerder die week 40 jaar geworden SVZW trainer Philip Agteres die voor de gelegenheid het 4-4-2 systeem toepaste. De eerste tien minuten was het aftasten aan beide kanten, het eerste wapenfeitje kwam op naam van Dries Buimer die het van ver probeerde en Genemuiden doelman Daan Huiskamp simpel zag pakken. Drie minuten later nam Genemuiden een corner van waaruit Sijmon Eenkhoorn hard op doel kopte en SVZW keeper Jens Veldwachter fenomenaal  redde.

Dat was de grote kans in die beginfase waarin beide ploegen redelijk gelijk opgaand speelden. Daarna werden de gasten toch wat sterker, hoewel de eerste echte goede kans voor SVZW in de 30e minuut kwam na een prima actie van Nigel Michels, die zijn actie zag stranden op Daan Huiskamp. Twee minuten later kwam de pass van Frank Smit op maat bij Yessin Maskoul en die zorgde voor de 1-0.

Vreugde alom bij alles wat de thuisploeg liefhad en het talrijke publiek ging er nog maar eens goed voor zitten. Een minuut na zijn doelpunt ontsnapte Maskoul opnieuw, dit keer bleef het bij een corner en bereikte de voorzet van Karlo Borghuis rechtsback Lars Kamperman Leferink die maar heel nipt naast kopte. Een goede fase dus voor de gastheren, maar Genemuiden liet zich niet zomaar afwimpelen en bleef gevaarlijk, zoals op de voorzet van Omar Kavak die eveneens rakelings naast gekopt werd. Zo kwamen er in die slotfase van de eerste helft nog wel meer mogelijkheden voor Genemuiden, waren ze dichtbij de gelijkmaker ook en was het maar goed dat de kanonskogel van de voet van Kay Velda naast het Wierdense doel verdween in de 43e minuut. Toch werd de ruststand bereikt met een 1-0 voorsprong voor de Zwaluwen, niet echt verwacht om eerlijk te zijn.

In de rust had Genemuiden trainer Jan van Raalte gewisseld door Jan Hooiveld te brengen voor Arend van de Wetering, bij SVZW kwamen dezelfde elf terug het veld op. Die tweede helft begon spectaculair want in de 50e minuut kreeg Yessin Maskoul het weer eens op zijn heupen, bediende op het juiste moment Frank Smit die daarop de 2-0 had moeten maken maar in plaats daarvan recht op Daan Huiskamp mikte, wat jammer! In plaats daarvan werd het twee minuten later gelijk, want Omar Kavak toonde zijn klasse door vernietigend en keihard raak te schieten, Veldwachter was kansloos op die pegel. De thuisploeg liet het koppie niet hangen na die gelijkmaker, Yessin Maskoul was even later dichtbij opnieuw een voorsprong, doelman Daan Huiskamp greep afdoende in en dat feestje ging dus niet door. En weer moest een speler geblesseerd het veld verlaten, dit keer was het de goed spelende Karlo Borghuis, zijn vervanger was Sten Knol. In de 58e minuut een zucht door het Wierdense publiek toen Sijmon Eenkhoorn de 1-2 scoorde maar dat in buitenspelpositie deed, pffff. In de 63e minuut raakte Dries Buimer bij SVZW geblesseerd, het hield maar niet op inderdaad. Dries werd vervangen door Maarten Jansen, die na drie minuten in het veld verzuimde te scoren en dus bleef de ongekende spanning op de wedstrijd staan. In de 76e minuut leverde Sten Knol een sublieme pass af op Yessin Maskoul, die daarop Frank Smit bereikte, een prachtige aanval die helaas geen doelpunt opleverde. Een minuut later was dat wel het geval, want Maarten Jansen werkte met wat hulp en geluk de 2-1 binnen met nog een klein kwartier op de klok. Tweede wissel bij Genemuiden in de 79e minuut: Jeremy Jonker eraf, Job van Dalfsen erin, waarna Nigel Michels namens SVZW de terechte gele kaart ontving. Genemuiden probeerde in die slotfase de jacht op de gelijkmaker te forceren en uit een van de counters kreeg Maarten Jansen de ultieme kans om de wedstrijd definitief te beslissen maar strandde op Daan Huiskamp. In de 85e minuut werd Bas Woesthuis vervangen door Nick Koopmans, een jonge speler uit het tweede die nu zijn debuut mocht maken. Die slotfase bleef onveranderd spannend natuurlijk, ontving ook Maskoul nog geel en was in de 90e minuut ook Genemuiden speler Frank Kuurman hetzelfde lot beschoren. In de stand kwam intussen geen verandering meer en stond na 94 minuten voetbal een eindstand van 2-1 op het scorebord, zowaar een prestatie van jewelste en een prachtig mooi verjaardagscadeautje voor trainer Philip Agteres, de eerste driepunter in deze lopende competitie in de hoofdklasse B. Volgende week zaterdag 20 oktober gaat de reis naar Emmeloord alwaar we het sterke Flevo Boys treffen, dat gisteren overigens met 3-0 onderuit ging in Apeldoorn.

Opstelling SVZW:

Veldwachter, Lubbers, Wensing, Buimer (63e Jansen), Kamperman Leferink, Borghuis (56e Sten Knol), De Jong, Woesthuis (85e Koopmans), Smit, Maskoul en Michels,

Doelpuntenmakers SVZW:
32e minuut      Yessin Maskoul       1-0
77e minuut      Maarten Jansen      2-1