Bennekom – SVZW  1-4  Verslag 10-11-2019
 
SVZW pakt 1e periodetitel na winst in Bennekom.
 
De nummer drie Bennekom tegen de koploper was sowieso al een affiche op zich maar bij een gelijkspel of winst kon ook nog eens de eerste periodetitel door SVZW in de wacht worden gesleept daar op de Veluwe. Winnen in Bennekom was de doelstelling en scheidsrechter G. Gils floot om 15.00 uur voor het begin van deze topper waarin Nigel Michels namens de gasten in de 2e minuut vergat uit te halen en de bal uiteindelijk in het zijnet belandde. In de 6e minuut richtte Joran Pot wat al te hoog en drie minuten later kreeg Nigel Michels een enorme kop kans welke helaas naast het Bennekomse doel van Christian de Haan eindigde. SVZW controleerde in dat eerste kwartier het spel, was sterker en vergat het overwicht om te zetten in doelpunten. Dat deed de tegenstander niet want in de eerste de beste aanval van Bennekom was het raak, toen Youssef el Hammouchi onhoudbaar de 1-0 binnen knalde in de 21e minuut. Nadat Martijn-Klein Holte vijf minuten later gelukkig naast het doel van SVZW keeper Julian Bakker schoot, was Nigel Michels opnieuw dichtbij een doelpunt, dit keer schoot de spits recht in de handen van doelman Christian de Haan. In de 32e minuut mocht SVZW nog een vrije trap nemen toen Jesper Middelkamp gevloerd werd, resultaat leverde het niet op. SVZW was gaandeweg die eerste helft niet creatief genoeg, legde een te laag tempo aan de dag, liep teveel achteruit en vergat natuurlijk de geboden kansen te verzilveren. In de laatste tien minuten van die eerste helft gebeurde er daarom weinig noemenswaardig en ging men richting thee met een 1-0 ruststand.

Geen wijzigingen in de rust en waren de Wierdense toeschouwers benieuwd naar hetgeen trainer Philip Agteres zijn mannen in de rust had toegefluisterd. Hoe dan ook, de gelijkmaker viel meteen in de 46e minuut via een klutsbal van de voet van Jesper Middelkamp en dat gaf de burger moed. Het schot in de 58e minuut van Nigel Michels was te slap en bovendien naast, terwijl  keeper Julian Bakker zijn ploeg voor opnieuw een achterstand behoedde. Aan beide zijden volgden de eerste wissels: bij Bennekom verliet Fabian Beukhof het veld voor Jeffrey Rutgers en bij SVZW werd Nigel Michels vervangen door Frank Smit, die onmiddellijk zijn visitekaartje afgaf door in zijn eerste balcontact op fraaie wijze de 1-2 te scoren na een verdedigingsfout bij de gastheren. Dat was natuurlijk een enorme opsteker! De tot dan onzichtbare Yessin Maskoul sprintte er in de 68e minuut tussenuit, zo ongeveer zijn eerste echte actie, hij hield er een corner aan over, terwijl aan de andere kant invaller Jeffrey Rutgers recht in de handen van Julian Bakker mikte. Een grote kans was er in de 72e minuut voor Bas ter Hogt, diens inzet was te slap. Het schot van Frank Smit even later werd prima gepakt door Christian de Haan, maar een minuut later moest de doelman van Bennekom buigen voor de met het hoofd geschampte bal van Yessin Maskoul die daarmee de 1-3 op het scorebord bracht. Dubbele wissel daarna bij de gastheren: Tjalling Kamerman en Fabian Mosle werden vervangen door Niek van Ginkel en Jorn Hiensch. Doelpuntenmaker Youssef el Hammouchi produceerde in de 76e minuut een enorme afzwaaier, de ploeg geloofde er na die 1-3 niet meer echt in, SVZW nam weer duidelijk het initiatief zoals in het eerste kwartier. Frank Smit schoot naast in de 84e minuut, Bas ter Hogt mikte een minuut later te hoog en even later van dichtbij naast, de genadeklap bleef nog even uit. Daarvoor tekende in de 90e minuut (blessuretijd) toch weer die dekselse Yessin Maskoul die op koele wijze gebruik maakte van de geboden ruimte en de 1-4 eindstand daarmee bepaalde. Door deze winst blijft SVZW koploper vooralsnog en feliciteren wij staf en spelers met het binnenhalen van de eerste periodetitel in dit lopende seizoen 19/20. Van harte proficiat mannen!

Volgende week geen competitievoetbal. Er wordt dan gebekerd en SVZW doet dat tegen Longa uit Lichtenvoorde, die wedstrijd begint om 17.00 uur op sportpark Het Lageveld te Wierden.

Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW:
Bakker, Sen, Basut, Yildirim, Maarten Smit, De Jong, Ter Hogt, Pot, Maskoul, Michels (64e Frank Smit) en Middelkamp.

Doelpuntenmakers SVZW:
46e minuut     Jesper Middelkamp 1-1
65e minuut     Frank Smit              1-2
74e minuut     Yessin Maskoul       1-3
90e minuut     Yessin Maskoul       1-4