Op zaterdag 9 februari speelt SVZW een thuiswedstrijd tegen Flevo Boys. De club waarmee vorig seizoen werd gestreden om het kampioenschap in de 1e klasse.

Flevo Boys en SVZW waren vorig seizoen erg aan elkaar gewaagd. Tot de laatste speelronde waren de beide clubs met elkaar in gevecht om het kampioenschap.  De onderlinge wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Dit seizoen is de situatie totaal anders. Flevo Boys staat in de middenmoot van de hoofdklasse B.  En hoeft niet meer bang te zijn voor handhaving problemen. Op 20 oktober eindigde de wedstrijd in Emmeloord uiteindelijk in een 4-2 overwinning voor de thuisclub.  SVZW speelde toen lange tijd met 10 man na een discutabele rode kaart. Desondanks had Flevo Boys heel veel moeite om te winnen van SVZW. Nu maar eens kijken hoe de wedstrijd zich ontwikkeld in Wierden.  Flevo Boys komt met bekende spelers naar Wierden, zoals   Timon Rorije,  Madih Doufikar en Frank Post en Aran Nijboer  Vier aanvallers die altijd voor gevaar weten te zorgen. Onder leiding van trainer Kevin Waalderbos is Flevo Boys ook dit seizoen weer een elftal dat probeert met technisch verzorgt voetbal tot resultaat te komen.  Inmiddels heeft de club 22 punten gehaald uit de 17 gespeelde wedstrijden. Afgelopen zaterdag verloor Flevo Boys op het eigen sportpark met 0-1 van AZSV.

De situatie voor SVZW is geheel anders.  Er is sprake van direct degradatiegevaar. Er moet snel een verandering in de situatie komen. Natuurlijk is dat ook best nog mogelijk. De spelers kunnen moed putten uit de laatste gespeelde wedstrijd in de competitie. Afgelopen zaterdag werd er met 3-1 verloren van SDC Putten. Het eerste halfuur was SVZW de bovenliggende partij. Maar door een rode kaart kwam SVZW met 10 man te staan. En lukte het, ondanks keihard werken, niet om een goed resultaat te halen in deze wedstrijd. Door de winterse omstandigheden kwam SVZW nog niet in actie thuis in 2019. Wel was er het nieuws dat 6 spelers SVZW gaan verlaten.  Nigel Michels, Deniz Sahbaz, John Lubbers, Lars Kamperman Leferink, Jens Veldwachter en Maarten Jansen vertrekken allemaal aan het einde van dit seizoen. Bij SVZW rekent men er wel op dat deze spelers zich nog volledig inzetten in de strijd om handhaving in de Hoofdklasse B. Door blessures en een schorsing moet de technische staf opnieuw puzzelen om tot de juiste basis elf te komen. De wedstrijd tegen Flevo Boys begint om 14:45 uur op Sportpark “Het Lage Veld” in Wierden.  Scheidsrechter is Richard Groenewegen uit Delfzijl.

De overige wedstrijden van zaterdag 09-02-2019

Buitenpost – AZSV (3)

Buitenpost verloor zaterdag kansloos met 5-1 bij ACV. Zoveel doelpunten tegen dat overkomt de Friezen niet vaak. AZSV won zaterdag met 0-1 bij Flevo Boys.  AZSV is goed bezig, en staat op dit moment 1e in de strijd om de 2e periode. Buitenpost zal zich voor de eigen supportets willen revancheren voor de nederlaag in Assen. AZSV zal de lange reis niet voor niets willen maken en in elk voor een gelijkspel gaan.  Ook Buitenpost zal in elk geval voor een puntje gaan. Een gelijkspel lijkt dan ook een juiste prognose voor deze wedstrijd.

Sparta Nijkerk – SC Genemuiden (1)

Sparta Nijkerk staat op de 2e plaats met 1 punt achterstand op koploper Urk. Maar Urk heeft een wedstrijd meer gespeeld. SC Genemuiden heeft de laatste weken laten zien dat het elftal tot heel wat in staat is. De thuisclub kan dus een moeilijke middag tegemoet zien.  Het publiek mag een mooie wedstrijd verwachten. De verschillen zullen klein zijn, maar Sparta Nijkerk trekt uiteindelijk aan het langste eind.

WHC – ACV (2)

Door de winterse omstandigheden heeft WHC nog geen enkele competitiewedstrijd gespeeld in 2019. Het is dus afwachten hoe WHC uit deze periode komt.  ACV won afgelopen zaterdag thuis met 5-1 van Buitenpost, een onverwachte grote overwinning.  WHC is dus gewaarschuwd. WHC heeft de punten keihard nodig.  ACV wil boven in mee strijden. Het verschil op de ranglijst is ook te zien in deze wedstrijd. Winst voor de bezoekers uit Assen.

CSV Apeldoorn – DETO (3)

Een wedstrijd waarin de belangen groot zijn. Beide ploegen staan nu op nacompetitie plaatsen voor handhaving.  De achterstand op de veilige 10e plaats is nu nog te overbruggen, maar dan moeten er wel punten worden gehaald.  Verliezen zullen ze niet willen, maar aan een gelijkspel hebben ze bieden ook niets.  Toch zal er geen winnaar zijn, na een typische degradatie wedstrijd.

DUNO D – Berkum (1)

DUNO wil graag klimmen op de ranglijst. En met de beschikbare spelers moet dat ook mogelijk zijn. Ook Berkum staat te laag op de ranglijst, als je kijkt naar de sterkte van de selectie.  Berkum  haalde afgelopen zaterdag een mooie overwinning op Staphorst. DUNO kwam zaterdag niet in actie.  DUNO moet in staat zijn om deze thuiswedstrijd te winnen, maar dan moeten ze wel attent zijn op de omschakelmomenten van Berkum.

Urk – Excelsior’31 (3)

Dit is de competitietopper van deze speelronde. Koploper Urk krijgt naast belager Excelsior’31 op bezoek. Urk is in goede vorm uit de winterstop gekomen. De beide thuiswedstrijden in 2019 werden overtuigend gewonnen. Excelsior kwam door afgelastingen de laatste 2 weken niet in actie.  Om in het spoor van Urk te blijven moeten de Rijssenaren deze wedstrijd winnen. Maar winnen op Urk dat lukt maar heel weinig tegenstanders.  Door een gelijkspel blijft de afstand tussen deze tegenstanders gelijk.

Staphorst – SDC Putten (1)

Afgelopen zaterdag leed Staphorst een onverwachte nederlaag tegen Berkum. Voor het eigen publiek zal het elftal deze teleurstelling recht willen zetten. SDC Putten kan door de winst in de laatste twee wedstrijden naar boven kijken op de ranglijst.  En zal ook weten dat ze kansrijk zijn voor de 2e periode.  Staphorst moet oppassen voor het snelle combinatievoetbal van SDC.  Kunnen ze dat ontregelen, dan moet het lukken om deze thuiswedstrijd te winnen.

 

Zaterdag 09 februari staat wedstrijdronde 19 op het programma in de hoofdklasse B.  Het is te hopen dat nu alle wedstrijden doorgang kunnen vinden. Want door de diverse afgelastingen is de ranglijst nu wat scheef getrokken. CSV Apeldoorn heeft al 18 wedstrijden gespeeld, terwijl WHC nog maar 15 keer in actie kwam.   Urk ontvangt Excelsior’31 voor de topper van deze speelronde.  Op papier is Sparta Nijkerk tegen SC Genemuiden ook een wedstrijd waar veel van verwacht mag worden. De overige wedstrijden zijn ook mooi om te volgen, omdat alle teams wel iets hebben om voor te voetballen. Vanaf deze plek iedereen weer een mooie en sportieve voetbal zaterdag toegewenst.

Gerrit Koers