Zaterdag 19 mei staat de laatste competitie thuiswedstrijd op het programma.  SVZW gaat in deze derby de strijd aan met DETO  Twenterand.

DETO was de verrassing van de 1e competitiehelft. Voor de winterstop verloor DETO alleen de openingswedstrijd van het seizoen bij Flevo Boys.  De volgende 7 wedstrijden werden allemaal gewonnen, waardoor DETO de 1e periode titel binnen haalde. Op 16 december werd er voor de tweede keer verloren. Het was SVZW dat in Vriezenveen een verdiende 0-2 overwinning behaalde.  Nadat DETO ook nog verloor van Flevo Boys en WHC wist de ploeg dat het kampioenschap er niet meer inzat. In de beker was DETO nog wel succesvol, maar in de kwart finale was MASV te sterk. Wel staat DETO in de finale van de strijd om de Tukker cup. De finale van dit toernooi staat voor 30 juni op de agenda. Tegenstander in de finale is VV Twente. Twee prijzen zijn er nog te halen voor de Vriezenveeners. Promotie naar de hoofdklasse en de Tukker Cup. Maar eerst de wedstrijd uit naar SVZW. Een derby spelen is altijd speciaal voor spelers, maar voor Frank Smit van DETO  is het wel een heel speciale wedstrijd. Hij maakt immers na dit seizoen de overstap naar SVZW. Komt hij in het nieuwe seizoen DETO ook weer tegen? Een vraag waarop nu nog geen antwoord is te geven.

Voor SVZW is deze wedstrijd de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Een seizoen dat heel mooi kan eindigen. Want SVZW heeft nog alle kansen om tot kampioen gekroond te worden. Inmiddels is de strijd  tussen SVZW en Flevo Boys ongekend spannend. Er is nu geen enkel verschil meer tussen beide ploegen. Zelf winnen en dan kijken wat de concurrent heeft gedaan. Dus winst is het enige wat telt. DETO zal echter niet naar Wierden komen om cadeautjes weg te geven.  DETO verloor in Vriezenveen met 0-2 van SVZW, en dat was een moeilijk te verteren nederlaag voor de bezoekers. SVZW kwam wat moeilijk uit de winterstop maar heeft nu de juiste flow te pakken. De laatste negen wedstrijden werden allemaal gewonnen.  Weinig doelpunten tegen, en zelf redelijk makkelijk scoren. Vooral Maarten Jansen is erg op dreef, en hij is inmiddels de topscoorder in de 1e klasse D. Gelukkig maar, want door een hamstring blessure is de makkelijk scorende spits Deniz Shabaz niet beschikbaar.  Doelman Jens Veldwachter is door een schouder blessure ook al enkele weken niet inzetbaar, maar gelukkig staan zijn vervangers ook hun mannetje in het doel. SVZW 1 wil graag iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan dit  mooie seizoen. Wij hebben daarom onze huisartiest Patriek Verdriet weer weten vast te leggen.  Hij zal na de wedstrijd tegen DETO een optreden geven in het clubhuis.  De wedstrijd begint om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer Rob Olde Klieverink

De overige wedstrijden van zaterdag 19-05-2018

DOS’37 –  KHC  (2)

Door de winst op FC Zutphen is DOS’37  definitief verzekerd van nog een jaar 1e klasse voetbal. Het kan dus nu rustig de competitie uitspelen. Voor KHC is de situatie op dit moment nog niet duidelijk. Winst zaterdag in Vriezenveen zou de Kampenaren heel goed van pas komen. Dan zijn ze niet meer in te halen door DCZ’68, en is ook KHC veilig. De  verwachting is dat KHC zich bewust is van de noodzaak op een overwinning. DOS’37 weet dat het nog 6e kan worden op de ranglijst, maar KHC gaat met de 3 punten naar huis.

ASV Dronten – Go Ahead Kampen (2)

Sportief gezien staat er niets meer op het spel voor ASV Dronten. De thuisclub is echter wel verplicht om voor de eigen supporters de strijd aan te gaan met Go Ahead Kampen in deze derby. Go Ahead zal zeker de strijd aan gaan, want bij verlies komt de nacompetitie wel heel dichtbij. Dan moet Go Ahead op de laatste speeldag Flevo Boys verslaan om het verblijf in de 1e klasse met een jaar te verlengen. ASVD zal zeker proberen om deze laatste thuiswedstrijd te winnen. Go Ahead wil het niet op de laatste speelronde laten aankomen, en zal met strijd en passie de 3 punten binnen halen.

Flevo Boys – SDV Barneveld (3)

In deze wedstrijd staan grote belangen op het spel. Flevo Boys moet winnen, om in de race met SVZW te blijven. SDV Barneveld staat er heel goed voor in de 3e periode. De achterstand op SVZW is maar 3 punten. Wel is het doelsaldo van SVZW een stuk beter.  Beide ploegen willen dus winnen, en hopen dan op  verlies van SVZW. De vorige wedstrijd tussen deze teams eindigde in 4-4. Of er weer zoveel wordt gescoord moet worden afgewacht, maar het zou zomaar weer op een gelijkspel kunnen uitdraaien.

Vroomshoopse Boys – Hierden (2)

Door de 4-1 nederlaag tegen DCZ’68 weet Vroomshoopse Boys dat het de nacompetitie ingaat om handhaving. Hierden heeft nog kans om die competitie te ontlopen. Maar dan moet er in elk geval nog een overwinning worden binnen gehaald. De thuisclub zal met oog op de nacompetitie niet alle risico’s meer nemen. Hierden gaat profiteren van deze situatie door deze wedstrijd winnend af te sluiten.

WHC – Nunspeet (1)

WHC is de nummer drie in de 1e klasse D. Dat wil de thuisclub graag blijven. Daarnaast wil WHC de laatste twee wedstrijden gebruiken om in vorm te raken voor de nacompetitie om promotie. Voor Nunspeet is de situatie heel anders. Deze club heeft juist nog punten nodig om niet in de nacompetitie om handhaving terecht te komen. De druk ligt dus geheel bij Nunspeet. WHC wil deze laatste thuiswedstrijd goed afsluiten en laat zien dat het een grote kanshebber is in de nacompetitie. Nunspeet zal in de laatste wedstrijd nog een keer volop aan de bak moeten.  De drie punten blijven in Wezep.

FC Zutphen – DZC’68 (0-4)

Deze wedstrijd is al gespeeld op zaterdag 5 mei jl. Dit i.v.m. de jubileum activiteiten van DZC’68. Komend weekend viert de club zijn 50 jarig bestaan.

 

De spanning is de 1e klasse D is om te snijden. Het komt bijna nooit voor dat twee teams die strijden om de titel niets voor elkaar onderdoen. Flevo Boys en SVZW hebben nu allebei 59 punten, 71 doelpunten gescoord en 23 tegendoelpunten. Nog twee wedstrijden te gaan. Niemand die op dit moment durft te voorspellen wie er de kampioen wordt. Ook onderin is het nog erg spannend. Wel zijn afgelopen zaterdag al twee beslissingen gevallen. FC Zutphen is gedegradeerd. Vroomshoopse Boys weet dat handhaving alleen nog mogelijk is via de nacompetitie. Voor de tweede nacompetitie plaats komen nog 5 teams in aanmerking. Op dit moment staat DCZ’68 op de 12e plek en zal naar de nacompetitie moeten. Maar de 4 ploegen daarboven kunnen allemaal nog ingehaald worden.  Alle reden dus om ook zaterdag 19 mei de 1e klasse D weer te volgen. Iedereen een mooie zaterdag toegewenst, en wie weet tot ziens op sportpark “Het Lage veld” in Wierden.

 

Gerrit Koers.