In de eerste thuiswedstrijd van de tweede seizoenshelft speelt SVZW thuis tegen DZC’68 uit Doetinchem.

DZC’68 wist al bij aanvang van dit seizoen wat hun te doen stond. Zorgen voor handhaving in de 1e klasse. In het begin van dit seizoen leed DZC’68 nog een paar zware nederlagen, maar in de loop van de competitie ging het beter lopen en werden er ook de nodige punten gehaald.  De tegenstander mag het spel maken van DZC’68, en dan wordt geprobeerd om met snelle counters te scoren. Zodoende haalde de club uit twaalf gespeelde wedstrijden  12 punten binnen. Natuurlijk moet er nog wat gebeuren in de 2e seizoenshelft, maar de vooruitzichten zijn goed. Trainer Jos van der Veen is natuurlijk niet onbekend met het spelen tegen degradatie. Dat heeft hij wel geleerd bij zijn vorige club, DETO Twenterand. Ook in deze wedstrijd in Wierden zal DZC’68 niet gaan strijden om de schoonheidsprijs, maar om de punten. En dat ook is logisch, want het gaat uiteindelijk om de punten.  De snelle Dylan Hendriksen is met 4 doelpunten de topscoorder van DZC’68. Met zijn manier van spelen is hij heel goed te gebruiken in de snelle uitbraken van DZC’68. Dat liet hij ook zien 21 september jl., toen beide ploegen tegenover elkaar stonden in Doetinchem.

SVZW wil na de winterstop doorgaan op de ingeslagen weg van de 1e seizoenshelft. Proberen om lang in de race te blijven om de bovenste plaatsen. Een periodetitel is al binnen, dus meedoen om promotie is al zeker. DFS heeft op dit moment nog de beste papieren voor de 1e plek. Maar de verschillen zijn klein. Het dus zaak om te blijven winnen. Helaas Lukt dat afgelopen zaterdag niet. In Ede was DTS met 2-1 de baas over SVZW. Het behaalde niveau was te laag om deze wedstrijd te kunnen winnen. SVZW is door de overwinning op Swift’64 geplaatst bij de laatste 32 van de districtsbeker. Uit de loting  kwam naar voren dat SVZW naar Go Ahead Kampen moet. De wedstrijd staat voor 22 februari op de agenda.  Eerst maar alle aandacht naar de thuiswedstrijd tegen DZC’68. Zelf deze wedstrijd winnen, en dan maar kijken wat de concurrenten hebben gedaan. Elke week zijn er wel verrassende uitslagen. Kijk maar naar 30 november, toen kwam koploper DFS ook niet verder dan 1-1 tegen DZC’68.  Voor de winterstop speelde SVZW zes thuiswedstrijden. Alleen WHC wist te winnen in Wierden. De overige 5 wedstrijden werden allemaal winnend afgesloten. Het is te hopen dat de komende thuiswedstrijden veel punten gaan opleveren. Scheidsrechter van dienst is Bert Agricola.  De wedstrijd tegen DZC’68 begint om 14:45 uur op Sportpark “Het Lage Veld” in Wierden.

De overige wedstrijden van zaterdag 01-02-2020.

Bennekom – DFS (2)

Bennekom wil graag bovenin blijven meedoen in de 1e klasse D. Winst op DFS is dan wel een vereiste, want anders loopt de koploper wel heel ver weg van de gastheren. DFS is vast niet ontevreden over afgelopen zaterdag. Zelf de wedstrijd winnen, en dan horen dat SVZW heeft verloren. Een bezoek aan Bennekom is niet makkelijk, maar DFS heeft wel de kwaliteiten om deze wedstrijd te winnen.

Go Ahead Kampen – DTS Ede (2)

De thuisclub komt steeds meer in zwaar weer te zitten. Zelf haalt de ploeg weinig punten, terwijl concurrenten onderin wel regelmatig punten halen. DTS won afgelopen zaterdag van SVZW, en blijft daardoor meedraaien aan de top van de ranglijst. Wanneer DTS de vorm van afgelopen zaterdag vast houdt, gaan de drie punten naar Ede.

Hierden – CSV Apeldoorn (2)

Hierden heeft het erg moeilijk in de 1e klasse. Het zal nog een zware strijd worden om zich te handhaven op dit niveau. Voor de winterstop was CSV Apeldoorn wat wisselvallig. Zaterdag werd er gewonnen, en nu maar zien of dat in Hierden ook gaat lukken. CSV Apeldoorn heeft de kwaliteiten om deze wedstrijd winnend af te sluiten.

KHC – SDV Barneveld (3)

Afgelopen zaterdag liet KHC in Vriezenveen zien dat de strijd en wilskracht weer is terug gekeerd.  SDV Barneveld legde zaterdag de zelfde strijdlust en passie op de mat, en won daardoor van Bennekom. KHC heeft de punten keihard nodig, en moet in staat zijn om 1 punt te halen in deze thuiswedstrijd.

Nunspeet – Dos Kampen (1)

Voor beide ploegen een heel belangrijke wedstrijd. Bij winst kun je stijgen in de middengroep. Bij verlies loopt je de kans dat je wat plaatsen zakt op de ranglijst. Beide ploegen moeten dus eigenlijk voor de winst gaan. Maar ze willen in elk geval niet verliezen. Aanvallen met de handrem erop dus. Uiteindelijk neemt de thuisclub net iets meer risico, en dat wordt beloont met de overwinning.

WHC – DOS’37 (1)

WHC doet volop mee om de bovenste plaatsen op de ranglijst. Ze staan ook bovenaan in de 2e periode.  Winst in deze wedstrijd is dan ook gewenst, om in de race te blijven. Voor DOS’37 is de hoogste tijd om weer eens een wedstrijd te winnen. De club staat nu op de 9e plaats op de ranglijst, maar de verschillen onderin zijn erg klein. WHC laat in deze thuiswedstrijd zien dat het niet voor niets derde staat. De punten zijn voor de gastheren.

 

Op zaterdag 1 februari staat speelronde 14 op het programma. Daarmee begint de tweede helft van de competitie in de 1e klasse D. Alle ploegen hebben dus 1 keer tegen elkaar gespeeld. Ze weten dus nu ook wat ze kunnen verwachten van de tegenstander. Of dat ook voldoende is om resultaat te behalen, zal blijken in komende 13 wedstrijden.  De belangen zijn groot in al wedstrijden die voor zaterdag a.s.  op het programma staan. Niemand zal de punten cadeau krijgen.  Van af deze plek iedereen heel plezier bij speelronde 14.

 

Gerrit Koers