Zaterdag 15 december is de laatste  speelronde voor de winterstop in de hoofdklasse B. SVZW speelt een thuiswedstrijd tegen DUNO D.

DUNO Doorwerth komt dit seizoen voor het eerst uit in de hoofdklasse. De club is de laatste jaren aan gestage opmars bezig in het zaterdagvoetbal.  Afgelopen mei  kon de club het vierde kampioenschap in zes jaar vieren.  Als kampioen van de 1e klasse C maakte DUNO de stap naar de hoofdklasse. VV DUNO is op 19 augustus 1948 opgericht.  Thuisbasis is het “sportpark De Waayenberg” in Doorwerth. De club telt 7 senioren teams. Daarnaast 2 junioren en 4 pupillen teams. Ook heeft DUNO een vrouwenteam in de geledingen.

Diverse spelers van DUNO hebben een verleden als profspeler. Het zijn: Purrel Fränkel, Bart van Brakel, Christian Gandu, Joey Godee, Patrick ter Mate, Kevin Sissing, Civard Sprockel, Roy Talsma, Carlos dos Santos, Dominique Kivuvu.  En naast deze ex profs zijn de overige leden van de selectie ook stuk voor stuk prima spelers. Het team staat voor het vierde jaar onder leiding van trainer Lodewijk de Kruif uit Lunteren. Ook dit seizoen wil de club hoge ogen gooien in de competitie. Tot nu toe zijn de resultaten wat wisselend. Soms mooie overwinningen, maar dan ook weer verassende nederlagen.  Hierdoor is DUNO nu een middenmoter in de hoofdklasse. Afgelopen zaterdag kwam Duno in Putten niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

SVZW werd afgelopen seizoen ook kampioen in de 1e klasse en promoveerde daardoor, net als DUNO, ook naar de hoofdklasse. Maar SVZW heeft het nu, in tegenstelling tot de tegenstander, heel lastig op dit hogere niveau. SVZW zal alle zeilen moeten bijzetten om het verblijf in de hoofdklasse met een jaar te verlengen. De spelers zijn van goede wil. Elke week wordt er hard gewerkt voor een goed resultaat. Maar ploegen onderin hebben meestal geen geluk. En dat ervaart SVZW nu ook.  Balletjes die vorig seizoen makkelijk in het doel vlogen, komen nu op de paal of gaan net naast. De beste remedie daartegen is een wedstrijd winnen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. In de vorige thuiswedstrijd tegen Staphorst was de 1e helft niet slecht, maar in de 2e helft  ging het alsnog mis, waardoor deze wedstrijd met 0-3 werd verloren. Ook afgelopen zaterdag was het voetbal van SVZW niet onaardig, maar ook in Assen leverde dat geen punten op. Een resultaat halen in deze thuiswedstrijd draagt er zeker toe bij dat iedereen met een goed gevoel aan de verdiende winterstop ingaat.  Een paar weken ontspanning en dan beginnen aan goede tweede seizoenshelft.

De wedstrijd tegen DUNO begint om 14:45  uur op Sportpark “Het Lage Veld” in Wierden. De wedstrijd staat onder leiding van René Wijma uit Oosterwolde.

De overige wedstrijden van zaterdag 15-12-2018 :

Buitenpost – SDC Putten (2)

Buitenpost haalt regelmatig de punten binnen. Maar afgelopen zaterdag werd er thuis met 1-3 verloren van Flevo Boys.  Nu is dat geen schande want Flevo Boys beschikt over een goed voetballende ploeg. SDC Putten kan ook goed voetballen. Ook zij hebben spelers die elkaar heel makkelijk vinden. Buitenpost zal waarschijnlijk proberen om verdedigend de deur dicht te houden en dan proberen te scoren uit een snelle counter. SDC Puuten heeft wel de wapens om die strijdwijze te bestrijden en gaat met winst naar huis.

Sparta Nijkerk –  ACV (3)

Beide teams speelden zaterdag een moeizame wedstrijd. Sparta Nijkerk verloor van koploper Excelsior’31, vooral omdat het aanvallend niets wist te brengen. ACV boekte een zeer gelukkige overwinning op SVZW. Om aansluiting met de kop te houden mogen beide ploegen niet verliezen. Met dat uitgangspunt gaan ze ook beginnen aan de wedstrijd. Het draait dan ook uit op een gelijkspel.

AZSV – Berkum (1)

AZSV deed de laatste weken goede zaken op de ranglijst door te winnen van ploegen uit de onderste regionen. Hier hebben de Aaltenaren weer een mooie plek in de competitiestand. Berkum heeft eigenlijk ook een overwinning nodig, want de onderste ploegen staan nu akelig dichtbij.  Gesterkt door de overwinningen van de laatste weken gaat AZSV aan deze wedstrijd beginnen. En doordat goede gevoel zijn ze ook in staat om te winnen van Berkum.

Flevo Boys – Excelsior’31 (2)

Flevo Boys is op het eigen sportpark lastig te verslaan. Met prima positievoetbal weten ze het elke tegenstander moeilijk te maken. De opponent van deze ronde, koploper Excelsior’31, is in topvorm. Ze creëren veel kansen, en hebben ook de spelers om die kansen te benutten.  Flevo Boys gaat zich zeker niet zomaar gewonnen geven, maar ze zijn niet in staat om de bezoekers uit Rijssen van de 10e overwinning af te houden.

SC Genemuiden – Urk  (1)

SC Genemuiden verloor zaterdag de derby tegen Staphorst. Voor eigen publiek zullen de spelers deze nederlaag graag willen rechtzetten. Ook Urk heeft slechte herinneringen aan afgelopen zaterdag. Thuis werd er met 2-2 gelijk gespeeld tegen WHC.  Er staan dus twee gemotiveerde teams tegenover elkaar. De individuele klasse zal de doorslag moeten geven. Die klasse lijkt bij Genemuiden net wat meer aanwezig. Met ook nog het thuisvoordeel meegerekend moet SC Genemuiden in staat zijn om te winnen van Urk.

WHC – DETO (3)

Dit is een echt degradatie duel. WHC kan bij winst in punten gelijk komen met DETO. Maar de Vriezenveeners weten dat zij bij winst een gat van 6 punten kunnen slaan, en dan hebben ze ook nog een inhaalwedstrijd te goed. Goed voetbal is vaak niet te zien in dit soort wedstrijden, want de belangen zijn groot. En dus ook de druk op de spelers. Wie kan daar het beste mee omgaan? Het lijkt erop dat beide ploegen even sterk zijn, dus er kan zomaar een gelijkspel uit bus komen.

CSV Apeldoorn – Staphorst (2)

De laatste drie competitiewedstrijden gingen allemaal verloren voor CSV. Hierdoor staat de ploeg op de 13e plaats op de ranglijst. Blijft dat zo, dan volgt de nacompetitie om handhaving. Staphorst is juist bezig aan goede serie. Zij wonnen de laatste 3 competitiewedstrijden. Gevolg hiervan is dat Staphorst nu tweede staat met 2 punten achterstand op koploper Excelsior’31.  CSV Apeldoorn weet dat het de punten goed kan gebruiken.  Met steun van de fanatieke supportersschare zal het zeker de strijd aan gaan met Staphorst. Maar de bezoekers zijn in goeden doen, en zij gaan dan ook met een overwinning de winterstop in.

 

Zaterdag 15 december is de laatste speelronde voor de winterstop.  Na afloop van deze ronde zijn er door bijna alle ploegen 15 wedstrijden gespeeld. Een paar weken rust zal voor alle clubs niet slecht uitkomen. In die rustperiode de accu opladen. Op zaterdag 19 januari 2019 begint de tweede seizoenshelft, waarin ook weer 15 wedstrijden op het programma. staan. Er kan dus nog van alles gebeuren, maar feit is wel dat onderste ploegen een betere tweede helft moeten spelen, anders ziet het er slecht uit in de strijd om handhaving. Maar eerst zien wat zaterdag 15 december nog voor iedereen in petto heeft.  Waar is de verassing van deze ronde te noteren? Wat mij betreft is dat de overwinning van SVZW op DUNO. Dat zou voor iedereen in Wierden een enorme opsteker zijn. Vanaf deze plek wens ik iedereen weer een mooie zaterdag toe. Daarnaast wens ik iedereen fijne feestdagen toe. In januari kunt u dan weer de volgende voorbeschouwing verwachten.

 

Gerrit Koers