Oorspronkelijk stond deze wedstrijd voor 26 januari op de rol. Maar door de winterse weeromstandigheden werd die wedstrijd toen afgelast.

Berkum staat op dit moment bij de onderste ploegen op de ranglijst. En dat is een positie waar je deze ploeg niet verwacht. Kijk maar eens naar de selectie die Berkum tot haar beschikking heeft.  In het doel staat de ervaren Dominic van Hoof.  Ook de verdediging bezit genoeg kwaliteit. Rico Wolfen is in Wierden de bekendste, omdat hij ook al speelde voor SVZW.  Trainer Raymons Schuurman heeft verder nog de beschikking over de gebroeders Marc en Chris van der Meulen. Ook Jasper van der Stouw, Johnsen Bacuna, en Yannick Kaluzi zijn spelers op hoofdklasse niveau. Maar ondanks al deze namen zijn de resultaten teleurstellend te noemen.  Berkum speelde tot nu toe 19 wedstrijden waarvan er zes werden gewonnen.  Totaal heeft Berkum nu 21 punten.  Daardoor is de voorsprong op CSV Apeldoorn dat op de 13e plaats staat maar 1 punt. Al heeft Berkum nog wel een inhaalwedstrijd te goed.  Op 6 oktober stonden beide ploegen In Zwolle tegen over elkaar en toen werd SVZW met een 3-0 nederlaag weer naar huis gestuurd. Ongetwijfeld gaat Berkum proberen om deze wedstrijd te winnen van SVZW.   Want een overwinning tegen SVZW zorgt voor wat meer lucht op de ranglijst. Door de nederlaag afgelopen zaterdag tegen DETO is de positie er niet beter op geworden voor Berkum.

SVZW weet wat het moet doen in deze fase van de competitie. Punten pakken in de resterende wedstrijden, anders is het hoofdklasse avontuur na 1 seizoen al weer ten einde. Maar daar wil niemand bij SVZW nog aan denken. De sfeer in het elftal is goed. Er wordt elke training keihard gewerkt om te proberen samen naar een beter niveau te komen.  Helaas zijn er door blessures nog niet alle spelers beschikbaar. Dat was ook afgelopen zaterdag het geval in Bennekom. Daar stonden ook enkele spelers op een positie die voor hen vreemd was. Toch was het spel van SVZW best redelijk te noemen. Helaas kwam SVZW in 67e minuut met 10 man te staan. En deze 10 slaagden er net niet in om een 0-1 voorsprong over de streep te trekken. Het is voor zaterdag opnieuw afwachten welke 11 spelers er in de basis gaan beginnen. Zeker is dat beide ploegen de punten keihard nodig hebben, vandaar dat je kunt spreken van een 6 punten wedstrijd. De wedstrijd tussen SVZW – Berkum op sportpark “Het lage veld” begint om 14:45 uur. Scheidsrechter is Gerrit Fikkert uit Hellendoorn.

De overige wedstrijden van zaterdag 02-03-2019 :

DETO –  AZSV (2)

DETO won zaterdag heel knap van Berkum. DETO heeft de punten heel hard nodig en deed dus goede zaken op de ranglijst met deze overwinning. AZSV speelde zaterdag gelijk tegen Excelsior’31.

De Aaltenaren zijn kandidaat om de 2e periodetitel binnen te halen. AZSV weet ook dat DETO de laatste wedstrijden punten binnen heeft gehaald. Ze zijn dus gewaarschuwd. Makkelijk zal het niet worden voor de bezoekers, maar ze lijken in staat om te winnen in Vriezenveen.

DUNO D – Sparta Nijkerk (1)

Bij DUNO D is men ontevreden over de resultaten tot nu toe. Van daar dat trainer  Lodewijk de Kruif is ontslagen. Zijn opvolger is Jan Oosterhuis. Hij moet zorgen dat het team weer wedstrijden gaat winnen. Sparta Nijkerk is wat achterop geraakt bij de top van de ranglijst. Ook daar gaat het niet helemaal naar wens. Bij winst kan DUNO weer klimmen naar de middenmoot. Sparta weet dat bij een nederlaag de rol in de kopgroep is uitgespeeld. DUNO D laat in deze wedstrijd zien dat het elftal veel te laag staat, gelet op de kwaliteiten, en houdt de drie punten in eigen huis.

WHC – SC Genemuiden (2)

WHC weet wat het te doen staat: punten pakken. Thuiswedstrijden moeten dan in elk geval gewonnen worden. SC Genemuiden staat met de sterke selectie te laag op ranglijst. Te vaak gaat het mis in wedstrijden, zoals op 16 februari in de wedstrijd tegen SVZW. Een 2-1 voorsprong werd in de laatste 5 minuten nog verspeeld. WHC zal gaan strijden voor de overwinning, maar SC Genemuiden laat zich niet weer de kaas van het brood eten.

Staphorst – ACV (1)

In deze wedstrijd staan twee kampioenskandidaten tegenover elkaar. De thuisclub is op dit moment de koploper. En heeft ook nog een hele grote kans op de 2e periodetitel.  ACV heeft een achterstand van 3 punten. Om aan te haken bij de kop moet ACV deze wedstrijd winnend afsluiten. Staphorst op eigen veld verslaan valt niet mee, want ook de 12e man is altijd op dreef op sportpark  Het Noorderslag. ACV zal voor de winst komen, maar zal met lege handen weer vertrekken naar Assen.

 

Zaterdag 2 maart staan er 5 inhaalwedstrijden op het programma. Na zaterdag hebben dan bijna alle ploegen 20 wedstrijden gespeeld. 30 maart en 22 april staan de laatste inhaalwedstrijden op het programma. Tot zolang zal er dus een scheef beeld in de stand blijven bestaan. De mooiste wedstrijd van deze speelronde is de ontmoeting tussen Staphorst en ACV. Bij de overige wedstrijden zijn de belangen ook groot.  Valt de beslissing in de strijd om de 2e periode? Zaterdagmiddag om 17:00 is er misschien wel antwoord te geven op deze vraag.

Gerrit Koers