Op zaterdag 26 januari staat de 1e thuiswedstrijd na de winterstop op het programma voor SVZW. Provinciegenoot Berkum maakt dan de reis naar Wierden.

Berkum staat op dit moment bij de onderste ploegen op de ranglijst. En dat is een positie waar je deze ploeg niet verwacht. Kijk maar eens naar de selectie die Berkum tot haar beschikking heeft.  In het doel staat de ervaren Dominic van Hoof.  Ook de verdediging bezit genoeg kwaliteit. Rico Wolfen is  in Wierden de bekendste, omdat hij ook al speelde voor SVZW.  Trainer Raymons Schuurman heeft verder nog de beschikking over de gebroeders Marc en Chris van der Meulen. Ook Jasper van der Stouw, Johnsen Bacuna, en Yannick Kaluzi zijn spelers op hoofdklasse niveau. Maar ondanks al deze namen zijn de resultaten teleurstellend te noemen.  Berkum kwam voor de winterstop 14 keer en in actie en verloor daarvan 7 keer. Vier keer kon een driepunter worden bijgeschreven.  Een van die overwinningen was op 6 oktober. In Zwolle werd SVZW toen met een 3-0 nederlaag weer naar huis gestuurd. Ongetwijfeld gaat Berkum proberen om deze wedstrijd te winnen van SVZW.   Want een overwinning tegen SVZW zorgt voor wat meer lucht op de ranglijst. Door de nederlaag afgelopen zaterdag tegen Buitenpost is de positie er niet beter op geworden voor Berkum.

SVZW weet wat het na de winterstop moet doen. Punten pakken in de resterende wedstrijden, anders is het hoofdklasse avontuur na 1 seizoen al weer ten einde. Maar daar wil niemand bij SVZW nog aan denken. De sfeer in het elftal is goed. Er wordt elke training keihard gewerkt om te proberen samen naar een beter niveau te komen.  De technische staf heeft twee spelers aan de selectie toegevoegd. More Kippers en Nick Koopmans afkomstig uit SVZW JO19-1 en het 2e elftal trainen nu in elk geval altijd mee met de 1e selectie. Helaas zijn er door blessures nog niet alle spelers beschikbaar. Daar kwam afgelopen week Lars Kamperman Leferink bij, hij brak zijn neus op de training.  Op blessure vlak zit het tot nu toe niet mee.  Maar dat is een gegeven waar je wel veel over kunt klagen, maar het lost niets op. De overige spelers zullen het met elkaar moeten gaan doen. De laatste thuiswedstrijd was tegen DUNO D op 15 december jl.  Het resultaat was toen een onverdiende 2-3 nederlaag. Leerpunt uit deze wedstrijd was dat je in de hoofdklasse altijd moet zorgen dat je verdedigend gebied geen steekjes laat vallen. Afgelopen zaterdag verloor SVZW verdiend met 3-0 tegen Urk. Deze tegenstander was duidelijk een maatje te groot voor SVZW.  De wedstrijd  SVZW – Berkum op sportpark “Het lage veld” begint om 14:45 uur. Scheidsrechter is Gerrit Fikkert uit Hellendoorn.

De overige wedstrijden van zaterdag 26-02-2019 :

Buitenpost – DETO (1)

Buitenpost won zaterdag heel knap van Berkum. En dat terwijl de ploeg heel lang met 10 man speelde. DETO kwam zaterdag niet in actie door de winterse omstandigheden. De thuisclub staat heel mooi in de middenmoot. DETO heeft de punten heel hard nodig. Buitenpost is zo goed bezig, dat ze ook in staat zijn om te winnen van DETO.

Sparta Nijkerk – Flevo Boys (1)

Voor beide ploegen de 1e wedstrijd na de winterstop, omdat hun wedstrijd zaterdag werd afgelast. Sparta Nijkerk behoort tot de 5 ploegen die kans maken op de titel. Flevo Boys staat mooi in de middenmoot. En daar lijkt de ploeg wel tevreden mee. Sparta wil mee blijven strijden en zal vol voor winst gaan. Flevo Boys zal wel de nodige tegenstand geven, maar de winst is voor de thuisclub.

AZSV – Excelsior’31 (2)

Ook AZSV kwam afgelopen zaterdag niet in actie. Excelsior’31 speelde wel, thuis tegen SC Genemuiden.  Het duel eindigde in 0-0. De Rijssenaren zijn goed bezig. Bezoek aan de Achterhoek is zwaar voor veel tegenstanders, maar de huidige vorm van Excelsior’31 is zo goed, dat ze met winst vertrekken uit Aalten.

WHC – SC Genemuiden (2)

WHC weet wat het te doen staat na de winterstop: punten pakken. Thuiswedstrijden moeten dan in elk geval gewonnen worden. SC Genemuiden staat met de sterke selectie te laag op ranglijst. Zaterdag in Rijssen lieten de bezoekers zien, dat ze tot prima voetbal in staat zijn. Als ze datzelfde voetbal ook in Wezep spelen, dan gaan de punten naar SC Genemuiden.

CSV Apeldoorn – SDC Putten (3)

CSV Apeldoorn wist zaterdag jl. een punt te pakken in Assen tegen ACV.  Dat is heel knap gedaan tegen een sterke tegenstander. Voor SDC is dit de eerste wedstrijd na de winterstop. Even afwachten hoe ze uit de winterstop komen. Een gelijkspel lijkt een redelijke voorspelling voor deze wedstrijd.

URK – DUNO D. (1)

Volgens trainer Richard Karrenbelt van Urk beschikt DUNO over de sterkste selectie van de hoofdklasse B. Hij verwacht een heel zware wedstrijd voor zijn elftal. DUNO presteerde voor de winterstop heel wisselvallig, mede ook door veel blessure gevallen. URK is thuis ijzersterk en moet ook in staat zijn om te winnen van DUNO D.

Staphorst – ACV (1)

In deze wedstrijd staan twee kampioenskandidaten tegenover elkaar. De thuisclub is op dit moment de koploper.  ACV heeft een achterstand van 3 punten en ook nog een wedstrijd meer gespeeld. Om aan te haken bij de kop moet ACV deze wedstrijd winnend afsluiten. Staphorst op eigen veld verslaan valt niet mee, want ook de 12e man is altijd op dreef op sportpark  Het Noorderslag. ACV zal voor de winst komen, maar zal met lege handen weer vertrekken naar Assen.

 

Op het moment van het schrijven van deze voorbeschouwing is het erg onzeker of er zaterdag a.s. wel gevoetbald gaat worden in de hoofdklasse B. Een laagje sneeuw en aanhouden nachtvorst zijn de plannen van koning winter. Afgelopen zaterdag werden er ook al wedstrijden afgelast. Hierdoor is er een vertekenend beeld op de ranglijst. DETO moet nog 2 wedstrijden inhalen. De mooiste wedstrijd van deze speelronde is de ontmoeting tussen Staphorst en ACV. Met daarnaast ook nog Urk – DUNO.  Mocht er gespeeld worden, dan wens ik iedereen weer veel plezier toe.

Gerrit Koers