SVZW – KHC 2-1 verslag 06-10-2019
 
SVZW ontsnapt aan puntenverlies in slotfase

Klik hier voor alle foto’s 
 
Onder ideale weersomstandigheden floot scheidsrechter Meine de Boer uit Harderwijk gistermiddag om 14.45 uur af voor het begin van deze wedstrijd op sportpark Het Lageveld te Wierden. Reeds in de 3e minuut trok hij de (terechte) gele kaart voor Maarten Smit, die na balverlies zijn fout probeerde te herstellen. KHC beperkte zich hoofdzakelijk tot verdedigen, desondanks bracht SVZW doelman Julian Bakker in de 9e minuut tot twee keer toe prima redding in het verder eenrichtingsverkeer duel. Er viel eerlijk gezegd weinig te beleven in die eerste helft, de thuisploeg viel aan maar deed dat in een te laag tempo en met te weinig creativiteit en dus bleven de Kampenaren redelijk eenvoudig op de been. In de 36e minuut ontving ook Burak Basut terecht nog geel van de onpartijdige, voor de rest werd het saaie duel in die eerste helft afgesloten met een alleszeggende 0-0 ruststand.
Na de pauze bracht trainer Philip Agteres de licht geblesseerde Yessin Maskoul in het veld als vervanger van Jesper Middelkamp. Door die ingreep kreeg het spel van de Zwaluwen ineens veel meer snelheid, kwamen er meer kansen (schietkans Joshua ter Avest 48e minuut) en was de eerste corner voor SVZW een feit in de 54e (!) minuut, welke overigens veel te laag werd genomen. Invaller Yessin Maskoul kreeg in de 60e minuut geel voorgeschoteld vanwege een schwalbe en ook Jarron de Lange van KHC kreeg die prent. Uit de vrije trap genomen door Sefa Yildirum scoorde Bas ter Hogt en was dat verdiende doelpunt er dus eindelijk toch! Met nog ruim een kwartier te gaan wissels aan beide zijden: bij SVZW werd Joshua ter Avest vervangen door Levi van der Spek en trainer Herman Oosterhaar van KHC verving Leroy Knol en Mitchell Hooisma voor Ntalu Ricardo en Livai Vos. De gasten moesten nu wel uit hun schulp kruipen na die achterstand, hadden mazzel dat het schot van Bas ter Hogt in de 77e minuut nipt naast het Kamper doel verdween en stopte SVZW doelman Julian Bakker opnieuw knap de inzet van invaller Livai Vos. Nadat Burak Alp namens de gasten over schoot, wisselde KHC nogmaals: Jarron de Lange werd vervangen door Jorian Wellenberg, waarop een turbulente eindfase aanbrak dat zowaar begon met een heus slotoffensief van de Kampenaren. De gastheren kregen daardoor mee ruimte en Joel Visscher geel (in eerste instantie rood, maar na overleg met de grensrechter veranderd in geel) vanwege het neerleggen van een doorgebroken speler binnen de zestien.

De penalty werd vervolgens zeker en vast ingeschoten door de aanvoerder van SVZW Robin de Jong, 2-0 op het scorebord. Ook SVZW benutte de laatste wissel door Bas ter Hogt te vervangen door Aron Pouls op drie minuten voor het einde van de officiële speeltijd. Vervolgens brak de (lange) blessuretijd aan en scoorde KHC de 2-1 door Karim Gabara en zelfs de gelijkmaker, maar die laatste treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd, waarbij Ozhan Kardag van KHC nog geel ontving. Aan de hectische slotfase leek maar geen eind te komen, was Yessin Maskoul nog dichtbij de 3-1 en ontving Burak Basut zijn tweede gele kaart. De eindstand werd tenslotte bepaald op 2-1 in een wedstrijd waarin in het laatste kwartier meer gebeurde dan in de hele vijf kwartier ervoor en uiteindelijk door SVZW verdiend gewonnen werd. Volgende week de uitwedstrijd tegen sv DFS te Opheusden, een ploeg waartegen we nog nooit speelden voor zover bekend, aanvang 14.30 uur aldaar.

Gerhard Nijmeijer
  
Opstelling SVZW:
Bakker, Sen, Yildirum, Basut, De Jong, Frank Smit, Ter Avest (73e Van der Spek), Middelkamp (46e Maskoul), Ter Hogt (87e Pouls), Pot en Maarten Smit.

Doelpuntenmakers SVZW:
62e minuut     Bas ter Hogt   1-0
85e minuut     Robin de Jong 2-0 (penalty)