SVZW ontvangt opnieuw een sterke tegenstander in Wierden.

Zaterdag 4-11 is Nunspeet te gast bij SVZW.  Een mooie tegenstander om tegen te voetballen.

Vorig seizoen kwam Nunspeet ook uit in de 1e klasse D. Geen onbekende tegenstander  dus voor SVZW.   Freddy Smit is de trainer van Nunspeet. Hij is de opvolger van Marcel Boudesteyn.  Smit is een oud-speler van Nunspeet. Hij was daarna trainer van Nunspeet 2, WHC, ASC’62 en WVF.  De volgende spelers zijn nieuw in de selectie; William Huenestein van E.S.C.   Van Zeewolde komt Job Hoogendoorn,  Dani Schmitz komt over van Hercules.  Lars Polinder (O19-1), Billal Bella, Frank Bronkhorst en Enes Keklikoglu komen uit de eigen gelederen over naar de selectie.  Bij Nunspeet is het streven om meer eigen jongens aan de selectie toe te voegen. Op dit moment staat Nunspeet op de 4e plaats op de ranglijst. Het valt op dat Nunspeet weinig scoort, maar ook weinig tegen doelpunten krijgt. Dat bleek ook afgelopen zaterdag toen er thuis met 1-1 gelijk werd gespeeld tegen Hierden. Een tegenstander die dus moeilijk te verslaan is, maar zelf ook moeite heeft om wedstrijden te winnen. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd  in een 3-0 zege voor SVZW.  Nunspeet won sinds 2010 nog nooit een competitie wedstrijd van SVZW in Wierden.

Bij SVZW denken spelers en supporters met heel veel plezier terug aan de vorige thuiswedstrijd. Op 21 oktober speelde SVZW toen tegen SDV Barneveld. Net als Nunspeet ook een sterke tegenstander. En dat bleek ook wel want tot de 67e minuut stond SVZW met 1-3 achter. Maar in de laatste 20 minuten werd die achterstand omgebogen in een 5-3 voorsprong. Een spectaculaire eindsprint met prachtige doelpunten. SVZW boekte een overwinning op basis van inzet en teamgeest.  De laatste jaren werd vaak gezegd, SVZW allemaal goede voetballers, maar geen team. Daar is dit seizoen duidelijk verandering in gekomen. Dat bleek ook afgelopen zaterdag toen er in Kampen met 0-1 werd gewonnen van KHC.  Ook hier werd de overwinning behaald door tot het einde te blijven strijden voor de punten. Yessin Maskoul scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. Het is te hopen dat SVZW  ook de komende wedstrijden de punten weet te pakken. Want de eerste prijs van het seizoen wordt al bijna uitgereikt. De 1e periode gaat over 8 wedstrijden.  Zaterdag 04-11 staat de 7e competitieronde op het programma.  Er zijn nog 3 ploegen die de 1e periode kunnen binnen halen. De kanshebbers zijn Flevo Boys, DETO en SVZW.  Op zaterdag 18-11 is de 8e speelronde waarin de beslissing valt. Een mooie strijd om te volgen. De wedstrijd tussen SVZW en Nunspeet begint om 14:30 uur. Scheidsrechter bij deze ontmoeting is Ernst Michael v/d Hoek.

De overige wedstrijden van zaterdag 04-11-2017

Flevo Boys – FC Zutphen (1)

Flevo Boys won zaterdag de derby tegen ASV Dronten met 0-1. Pas in de laatste minuut wist Flevo Boys te scoren. Een benauwde maar wel verdiende overwinning. FC Zutphen speelde zaterdag gelijk tegen SDV Barneveld. Een punt erbij voor FC Zutphen, maar desondanks dat punt staat de ploeg nu op de laatste plaats op de ranglijst. Koploper Flevo Boys ontvangt dus hekkensluiter FC Zutphen in deze wedstrijd. FC Zutphen heeft te kampen met personele problemen en lijkt daardoor niet in staat om punten te halen in Emmeloord.

Vroomshoopse Boys – ASV Dronten (3)

Een wedstrijd tussen twee ploegen die afgelopen zaterdag allebei een nederlaag leden in een derby. En dat terwijl beide ploegen de punten hard nodig hebben, want ze staan nu op de 11e en 12e plaats op de ranglijst. Niet verliezen zal het credo zijn van deze tegenstanders. Maar drie punten halen geeft wel iets meer lucht.  Twee gelijkwaardige gaan met elkaar de strijd aan,  uiteindelijk komt er geen winnaar uit de bus.

SDV Barneveld – Go Ahead Kampen (2)

SDV Barneveld heeft de grote vorm nog niet te pakken. Afgelopen zaterdag liep het niet bij de thuisclub, en daardoor werd het een gelijkspel tegen FC Zutphen.  Go Ahead haalde zaterdag de eerste overwinning van seizoen binnen. Een overwinning behaald met veel passie en inzet. De bezoekers zullen deze strijdwijze ook gaan hanteren in Barneveld. De thuisclub is niet in de vorm om daar een goed antwoord tegen te hebben.

WHC – DOS’37 (1)

Afgelopen zaterdag verloor WHC in Kampen van Go Ahead. Een nederlaag die volgens de eigen verslaggever zaterdag moet worden rechtgezet in deze thuiswedstrijd. DOS’37 won van Vroomshoopse Boys, en herstelde zich daarmee van de twee dikke nederlagen die er werden geleden. DOS’37 zal met vertrouwen beginnen aan de wedstrijd in Wezep, maar WHC is de overwinnaar in deze wedstrijd.

Hierden – DZC’68 (2)

In deze wedstrijd staan twee ploegen tegenover elkaar die dit seizoen voor het eerst uitkomen in de 1e klasse. Ze hebben beiden tot nu een goede indruk achter gelaten. De thuisclub is zelfs nog ongeslagen. Hierbij moet wel worden aangetekend dat er nog maar 1 keer werd gewonnen. DZC’68 bood zaterdag de nodige tegenstand aan DETO, maar de ervaren Vriezenveeners wisten deze wedstrijd te winnen.  De thuisclub blijft nog wel ongeslagen, maar DZC’68 is in staat om met 1 punt naar Doetinchem te vertrekken.

DETO – KHC (1)

DETO verloor de 1e competitiewedstrijd van Flevo Boys, maar daarna werden alle wedstrijden gewonnen. Overwinningen met ruime cijfers. De ploeg zit in een positieve flow. Ook KHC is goed bezig dit seizoen. Zaterdag had SVZW het erg moeilijk tegen KHC, maar uiteindelijk verloor KHC toch de wedstrijd. DETO zal aan de wedstrijd beginnen met de wetenschap dat ze in elk geval een goal weten te scoren. KHC zal het DETO zeker moeilijk maken. Maar de aanvallende sterkte van DETO geeft uiteindelijk toch de doorslag.

Wedstrijd ronde 7 in de 1e klasse D.  Ook in deze ronde staan er weer mooie wedstrijden op het programma. Blijven de drie koplopers dicht bij elkaar, of gaat een van hen punten verspelen? Ook onderin zitten de ploegen dicht bij elkaar. Ook daar kan de ranglijst er na zaterdag weer heel anders uitzien. Zaterdag 11 november zijn er geen competitiewedstrijden, want dan staat er een bekerronde op het programma. Op 18 november gaat de competitie verder, en dan valt ook de beslissing in de 1e periode.  Spannende weken voor de kanshebbers op deze prijs. Iedereen weer een mooie en sportieve voetbalzaterdag toegewenst.

Gerrit Koers.