Na de teleurstellende thuis nederlaag tegen Hierden wil SVZW in Dronten laten zien dat deze nederlaag een incident was.

ASV Dronten staat op dit moment op de 5e plaats op de ranglijst. Er werden 22 punten gehaald in 15 wedstrijden. Afgelopen zaterdag deed ASV hele goede zaken op de ranglijst. Het bezoekende DZC’68 werd met een 4-2 nederlaag weer naar Doetinchem gestuurd.  Door deze overwinning is er een mooi gat tussen ASV Dronten en de 12e plaats op de ranglijst.  De nummers 12 en 13 spelen nacompetitie om klasse behoud. En na de degradatie uit de hoofdklasse wil ASV niet weer in degradatie zorgen verzeild raken. ASV Dronten staat nu nog onder leiding van Raymond Schuurman. Maar hij vertrekt na afloop van dit seizoen naar hoofdklasser Berkum. Zijn ambitie is om ook op een hoger peil een club te leiden, en die kans krijgt hij volgend seizoen bij de club in zijn woonplaats Zwolle.  De trainer heeft aangegeven dat hij zijn werk in Dronten graag succesvol wil afsluiten.  Winst op SVZW zou ook een mooi succes zijn voor de thuisclub. Een echte topschutter zit er niet in de selectie bij ASV, maar inmiddels hebben wel twee spelers al 6 doelpunten gemaakt, dat zijn Jeroen van der Meer en Kevin van der Vlag. In Wierden was SVZW met 3-1 de baas over ASV Dronten. Dus daar op gelet heeft de thuisclub nog wat goed te maken.

Voor SVZW is de wedstrijd tegen ASV Dronten de 1e uitwedstrijd na de winter stop. Vier keer werd er een thuiswedstrijd gespeeld. Met wisselende successen. Verlies tegen WHC en Hierden. Winst tegen FC Zutphen. En een gelijkspel tegen Flevo Boys. Doordat laatste resultaat had iedereen bij SVZW de overtuiging dat het mogelijk moest zijn om te winnen van Hierden. Maar deze wedstrijd liep uit op een grote deceptie door de 1-3 nederlaag. Waar lag het aan? Feit is dat SVZW niet goed speelde en dat Hierden heel goed omging met de kansen die ze kregen. Door deze nederlaag blijft de achterstand op koploper Flevo Boys 5 punten.   Een redelijk gat, maar er zijn nog 11 wedstrijden te spelen, dus er is nog niets beslist in de 1e klasse D.  Deze week goed trainen, voor zover dat mogelijk is onder de winterse omstandigheden. En dan met goede moed richting Dronten. Al vaker dit seizoen is gebleken dat het met de teamgeest wel goed zit, dus daar naar gekeken moet het mogelijk zijn om een goed resultaat te behalen in de polder. De wedstrijd op het “Burgemeester Dekker Sportpark” , aan de Educalaan 29  in Dronten,  begint om 14:30 uur en staat onder leiding van  scheidsrechter Roel Poffers.

De overige wedstrijden van zaterdag 03-03-2018

DZC’68 – SDV Barneveld (3)

Beide ploegen hebben de punten hard nodig om uit de onderste regionen weg te komen. DCZ’68 leed zaterdag een 4-2 nederlaag in Dronten.  Door dit resultaat en de winst van andere ploegen staat de thuisclub nu op de 12e plaats. SDVB speelde zaterdag met 1-1 gelijk in en tegen de Vroomshoopse Boys.  De bezoekers zijn nog ongeslagen in 2018, maar met een gelijkspel raak je nog niet echt uit de gevaren zone. Bij winst kunnen de beide clubs weer wat meer naar boven kijken.  Veel krachtsverschil zal er niet zijn, dus het kan zomaar op een gelijkspel uitdraaien in Doetinchem.

DOS’37 – DETO Twenterand (2)

De plaatselijke derby in Vriezenveen. Een wedstrijd die beide teams niet mogen verliezen van de eigen supporters. DOS’37 heeft bovendien nog heel wat goed te maken, want bij DETO werd met 6-1 verloren. Een dergelijke nederlaag mag hun geen 2e keer overkomen in een seizoen. DETO verloor afgelopen zaterdag bij WHC, en zal willen winnen om in elk geval in het spoor van Flevo Boys te blijven. Dos’37 zal zeker de nodige tegenstand bieden, maar DETO heeft voldoende kwaliteiten om ook dit keer de derby te winnen.

FC Zutphen – WHC (2)

FC Zutphen staat nu nog op een nacompetitie plek, maar de voorsprong op de Vroomshoopse Boys is slechts 1 punt. Eigenlijk kan de thuisclub zich geen enkele misstap meer veroorloven. Maar winst op WHC lijkt op papier onmogelijk. De laatste 7 competitiewedstrijden werden allemaal gewonnen, waardoor WHC nu 3e staat op de ranglijst. Ook de 2e periode hebben de WHCérs  voor het grijpen. FC Zutphen is niet in staat om een einde aan de zegenreeks van de bezoekers uit Wezep  te maken.

Flevo Boys – Vroomshoopse Boys (1)

De wedstrijd tussen de koploper en de rode lantaarndrager. Zonder zelf in actie te komen was het zaterdag een hele goede dag voor Flevo Boys. Concurrenten DETO en SVZW verloren allebei. Hierdoor is Flevo Boys nu de grote favoriet voor de titel. Vroomshoopse Boys zit in een hele andere positie. Punten moeten er gehaald worden, anders kan rechtstreekse degradatie zomaar het gevolg zijn aan het einde van dit seizoen. Flevo Boys zal in deze wedstrijd opnieuw laten zien dat zij terecht boven aan staan. Voor de bezoekers is er geen eer te behalen in Emmeloord.

KHC – Hierden (3)

KHC staat mooi in de middenmoot. Maar het is nog niet zo, dat de ploeg zomaar punten weg kan geven. Daarvoor staat alles nog heel dicht bij elkaar. Hierden won de laatste 2 wedstrijden, en klom daardoor naar de 9e plaats op de ranglijst. Hierden is er nog niet, maar het lijkt erop dat de trainerswissel een goede  zaak is geweest. In Hierden eindigde de wedstrijd in 0-0. Of deze uitslag er weer uitkomt is afwachten, maar een gelijkspel lijkt toch wel de uitkomst te worden in Kampen.

Nunspeet – Go Ahead Kampen (1)

Nunspeet is dit seizoen een goede ploeg die constant in het linkerrijtje van de ranglijst is te vinden. Een degelijke team dat moeilijk is te verslaan. Bij Go Ahead Kampen zit men in een onrustige periode. De contracten van hoofdtrainer Stephan Rahantoknam en assistent-trainer Arjen Bredewold zijn ontbonden. Tot het einde van het seizoen nemen hoofdtrainer Henk Nieuwenhuis en Arjan Knul de taken waar. Aan dit duo de taak om te zorgen dat Go Ahead in de 1e klasse blijft. De druk is dus groot bij Go Ahead. Nunspeet kent die druk niet, en gaat in deze wedstrijd opnieuw laten zien dat ze terecht op de huidige plek staan. Go Ahead zal nog moeten wachten op de broodnodige punten.

 

Zaterdag 3 maart staat wedstrijd ronde 16 op het programma. Of alle wedstrijden doorgang kunnen vinden is op dit moment onduidelijk. Houdt koning winter Nederland de hele week in de greep, of zullen de gevolgen van het winterweer meevallen? Op natuurgras lijkt het een moeilijk verhaal te worden, maar kunstgras wedstrijden zouden misschien nog wel door kunnen gaan. Hoe dan ook, er staan nu ook weer mooie wedstrijden op het programma. In Vriezenveen kijkt iedereen uit naar de plaatselijke derby.  In de andere wedstijden gaat weer om de punten om klasse behoud, of om in het spoor van koploper Flevo Boys te blijven. Er staan ons nog heel wat spannende weken te wachten in de 1e klasse D. Wel lijkt de strijd om de 2e periode titel beslist. Deze prijs kan WHC bijna niet meer ontgaan.

Gerrit Koers